Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як посадити абрикос

Гарний доглянутий ділянку - гордість кожного господаря Гарний доглянутий ділянку - гордість кожного господаря. Розлогі кущі, чудові квіти, величезні дерева ... Краса! Сьогодні ми поговоримо про те, як посадити абрикос на ділянці. Це унікальна рослина неодмінно порадує всіх членів сім'ї: дітей своїми смачними плодами, батьків можливістю запастися варенням і компотами на зиму.

Ми розглянемо, як посадити абрикосове дерево з саджанця і кісточки, а також визначимося з ідеальним часом для посадки. Отже, про все по порядку.

Як правило, більшість початківців садівників задаються питаннями про те, як посадити абрикос навесні. При цьому вони абсолютно не враховують кліматичної зони, в якій буде розташований майбутній сад. Насправді від місця розташування залежить багато чого. Абрикосові - культура південна, теплолюбна і далеко не завжди встигає прижитися в різних умовах.

Відповідь на питання коли і як посадити абрикос в Підмосков'ї може значно різнитися з тим, як і коли висаджувати саджанець в Сибіру. Ці території аж надто різняться і в кліматі, і в погоді.

  1. На Півдні посадочні роботи часто проводять по осені. Кліматична зона сприяє приживанню, рідкісні дерева не можуть вкоренитися до весни. Як правило, це або хворий молодняк, або посаджений не по технології.
  2. На Півночі ситуація трохи інша. Тут висаджувати рослини можна тільки навесні. При осінній посадці велика ймовірність того, що дерева не встигнуть «схопитися» корінням до настання сильних морозів. Саджанці просто вимерзають до весни. Повернути їх до життя не вдасться. Ось вам часткову відповідь коли і як посадити абрикос на Уралі або в Сибіру. Місцеві зими відрізняються особливою суворістю, так що експериментувати з осінньої посадкою не варто.
  3. У середній смузі спостерігається цікава ситуація - одні садівники твердять, що посадочні роботи можна проводити виключно навесні, інші - за осінню посадку. Ситуація насправді цікава: середня смуга ідеальна для проведення, як осінніх так і весняних посадкових робіт. Правда, досвід показує, що осінні рослини приживаються краще.

Перед тим, як посадити абрикос, особливу увагу зверніть на характеристики сорту. Далеко не всі види дерев добре розвиваються в тій чи іншій місцевості. На Півдні можна садити практично будь-яке дерево, а ось в північних регіонах приживуться тільки рослини з високим показником зимостійкості. Як правило, при покупці саджанця в розпліднику покупця інформують про особливості придбаного молодняка. На ринку часто перебільшують здатність рослини до окліматізаціі, переїзду і приживлюваності.

Як посадити абрикос восени або навесні знають наші професійні садівники . Ми із задоволенням проведемо будь-які роботи для життєдіяльності і плодононості вашого саду: починаючи з підготовки котлованів, висаджування молодняка, закінчуючи обприскуванням і обрізанням. До речі, не поспішайте з вирубкою старих дерев. Іноді їх можна повернути до життя за допомогою омолоджуючої обрізки. При необхідності ми допоможемо повернути юність вашим рослинам. :)

Найдешевший варіант обзавестися настільки цінним екземпляром природного ботаніки є висівання насіння. Дістати кісточки не так вже й складно. Досить сходити на ринок і прикупити смачних плодів або просто сходити в гості до сусідів і пригоститися у них. Розповімо, як посадити абрикосовий кісточку, щоб вона зійшла.

Для початку потрібно правильно відібрати посадковий матеріал. Для цього відберіть самі стиглі плоди. вони повинні відрізнятися особливою якістю: без слідів гниття, плям. Само собою, присутність будь-якої живності всередині не вітається. Якщо плід став домівкою для жучка або черв'ячка, що не виселяйте комашку, просто викиньте її разом з будиночком :) Все одно толку від цього плоду вже не буде.

Тепер докладно опишемо найпростіший спосіб як посадити абрикос кісточкою:

  1. Акуратно витягніть посадковий матеріал, промийте і замочіть у воді на добу.
  2. Висушіть і перекладіть в скляний посуд. Там насіння будуть зберігатися.
  3. Ближче до середини листопада посадите кісточки на глибину 6-7 см.
  4. За зиму вони пройдуть природну стратифікацію і по весні почнуть сходити.

Є ще один оригінальний спосіб здобуття дерева з кісточки. Спершу молодняк вирощують в домашніх умовах, після чого переміщають на ПМЖ у двір.

Як посадити абрикос в горщик (технологія):

  1. Витягуємо кісточки, моєму, замочуємо на добу у воді кімнатної температури.
  2. Далі щодня помішувати насіння і міняємо воду протягом 10 днів.
  3. Беремо горщик і до половини засипаємо його вологим піском, зверху висіває кісточки і прикриваємо піском (приблизно на 5-6 см), після чого прибираємо в прохолодне темне місце.
  4. Стежимо, щоб пісок не пересихав.

Всі роботи проводяться за три місяці до сезону весняної посадки. Далі немає нічого складного в тому, як посадити абрикос в домашніх умовах: за 180 днів в горщику з'являться паростки, власне їх потрібно буде висадити у дворі. Залишиться тільки чекати, поки з мінісаженцев проросте молодняк, придатний для висаджування на постійне місце.

Тепер розберемо як посадити дерево абрикос з саджанця. Це найбільш ефективний метод за умови, що посадковий матеріал високої якості. Бажано щоб молодий плодоноснік був вирощений в розпліднику, розташованому якомога ближче до вашого саду. У цьому випадку шанси на його приживлюваність великі, адже деревце росло в тому ж кліматі і при аналогічних погодних умовах.

Перед тим, як посадити і виростити абрикос, необхідно правильно визначити місце. Ця південна культура любить сонячну місцевість, без застоїв холодного повітря. Врахуйте сусідство з іншими насадженнями (не всі рослини можуть ужитися поряд), а також відстані між деревами (необхідна умова для гарного росту і розвитку саду). Всю необхідну інформацію ви можете знайти на сторінках нашого сайту.

Тепер розповімо, як правильно посадити абрикос:

  • Підготуйте посадковий котлован. Викопайте яму приблизно 60х60х70 см, при цьому відкладіть родючий верхній шар грунту окремо. Вбийте в дно кілочок і при необхідності встановіть дренаж. Далі родючий грунт (відкладений) змішайте з торфом або компостом і засипте назад в котлован. Всі ці роботи повинні проводитися перед тим, як посадити саджанець абрикоса. Бажано мінімум за 1-2 тижні, але чим довше буде вистоювати яма, тим краще.
  • Щоб висадити молодняк, виройте в центрі засипаного котлован ямку. Розміри залежать від габаритів кореневої системи молодняка. Акуратно вставте саджанець і прикопайте його. Слідкуйте щоб коренева шийка залишалася над рівнем грунту мінімум на 2-3 см. Підв'яжіть рослина і полийте.

Ось власне і вся теорія. Тепер ви знаєте, як посадити насіння абрикоса або саджанець. Пора приступати до практики і обзаводитися абрикосовим садом!

Нагадуємо, що всі посадочні садові роботи ви можете покласти на плечі досвідчених професіоналів. Ми подбаємо про вашій ділянці, як про рідну! :)

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама