Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як садити огірки, фото / Як висадити насіння в тепличний грунт, відео

  1. Що необхідно, щоб садити огірки?
  2. Як садити огірки насінням?
  3. Висаджувати розсаду. В який грунт садити?
  4. Як правильно садити огірки у відкритий грунт
  5. Як садити насіння і доглядати?
  6. Посадка огірків і їх шкідники
  7. Вибір сорту для відкритого грунту і теплиці

Навіть в помірно холодному кліматі на незахищеною землі вони можуть дати хороший урожай, за умови, що за рослинами буде здійснено правильний догляд. Навіть в помірно холодному кліматі на незахищеною землі вони можуть дати хороший урожай, за умови, що за рослинами буде здійснено правильний догляд

Що необхідно, щоб садити огірки?

. Саме з неї розсада насіння або майбутні саджанці будуть брати поживні компоненти, і якщо їх мало, то урожай буде невеликим. Рослини не люблять кислих грунтів. Важко їм буде рости і в умовах важкого грунту.

Інший фактор, який впливає на їх урожай, це волога. Огірки - це одне з найбільш вологолюбних рослин, однак, поливати і садити їх слід правильно.

Рослинам потрібен сонячний колір і тепло, без яких також неможливо гарний розвиток. . Рослинам потрібен сонячний колір і тепло, без яких також неможливо гарний розвиток

Як садити огірки насінням?

Після вибору необхідного сорту, який ви будете садити, насіння в грунт садять не відразу. Спочатку їх обробляють і замочують для більш швидкого проростання. Варіантів пророщування насіння існує кілька. Можна загорнути їх у вологу ганчірку і целофановий пакет і прибрати в тепле місце. А можна ганчірку покласти в скляну банку. Зазвичай сходи з'являються через два-три дні.

Зверніть увагу, що воду для замочування краще взяти дощову, але підігріту до +28 градусів. Перед приміщенням у вологу ганчірку також непогано обробити рідиною насіння, стимулюючу зростання.

Рослини в умовах будинку дозрівають за два тижні. Після того як вони проросли, можна садити: їх поміщають в родючу середовище, що складається з торфу, змішаного з тирсою і гноєм. У грунт для вирощування також додають мінеральні добрива.

Садити їх в землю слід носиком вгору. .

Якщо ж носик дивиться вгору, насіннячко проросте з грунту з не скинутої оболонкою, і рости огірок буде погано. Насіння також не потрібно занадто заглиблювати, інакше сходи з'являться набагато пізніше. Після посадки закрийте їх тонким папером так, щоб матеріал прилягав до грунту. Папір потрібно своєчасно обприскувати, щоб створювати необхідну вологість. Полив пророслого насіння здійснювати не варто, так як на даному етапі їм вистачить вологи. Коду насіння огірків проростуть, папір з горщиків знімають.

У процесі пророщування розсади, температура повітря в приміщенні повинна бути не нижче +25 градусів. +17, щоб загартувати розсаду.

Через місяць після посадки насіння в горщики, коли на розсаді з'являється не менше чотирьох аркушів, огірки готові до висадки у відкритий грунт або теплицю.

Через місяць після посадки насіння в горщики, коли на розсаді з'являється не менше чотирьох аркушів, огірки готові до висадки у відкритий грунт або теплицю

Висаджувати розсаду. В який грунт садити?

Перед посадкою вирішите, яким чином ви будете захищати огірки від вітру. . Тому посадка огірків у відкритий грунт - справа ризикована.

Щоб зробити рослини стійкими до вітру, необхідно своєчасно подбати про підв'язці до шпалери. Коли розсада молода, можна створити міні-парник, прикривши рослини щільним матеріалом, вміщеним на створені дуги.

. Вона буде захищати огіркові сходи від вітру.

Вона буде захищати огіркові сходи від вітру

Як правильно садити огірки у відкритий грунт

Огірки висаджують по дві рослини на метр квадратний. Важливо врахувати, що сорти самозапильних вимагають більше простору. Перед посадкою удобрюють землю перегноєм або гноєм.

Гній розкидають по грядці так, щоб наступний шар грунту височів на 30 см. Якщо цього не зробити, коріння рослин можуть згоріти. Як мінеральних добрив перед посадкою вносять селітру або суперфосфат.

Як вже було зазначено, огірки люблять тепло, але у відкритому грунті створити ідеальні температурні умови складніше. . Для їх створення підійдуть суха трава, сміття або горючі матеріали. Купи розташовують по краях території, на якій ростуть огірки, і в її центрі.

У теплицю рослини садять через 25-30 днів після сходів. Якщо грунт всередині споруди родюча, саджанці потрібно поміщати на простір 15 см один від одного, якщо немає - 25 см один від одного. .

Незважаючи на те, що температурний режим в теплиці підтримувати простіше, це аж ніяк не стосується вологості. Багато садівники вирощують огірки саме у відкритому грунті, щоб уникнути перезволоження і згоряння рослин від занадто високої температури. Опік викликає полив в денний час в теплиці, особливо якщо погода сонячна і спекотна.

Як відомо, посадка огірків пов'язана з їх підв'язування. У теплиці також краще робити це за допомогою шпалер. Дуже важливо робити прищіпку. Пагони на нижніх ярусах видаляються відразу при виявленні. На верхніх пасинки прищипують. Пасинки, що йдуть після першого листа, з'єднують разом. Коли рослина виросте до метра, на пагонах слід залишити два листочка. У закритому споруді вкрай важливо, щоб температура знаходилася на рівні +25 градусів.

Як садити насіння і доглядати?

І в теплиці, і у відкритому грунті вирощування огірків полягає в правильному за ними догляд.

Полив, розпушування, підживлення, захист - ось основні дії, які належить вчиняти, коли посадка огірків вже здійснена.

Незважаючи на вологолюбивість огірків поливати їх слід помірно: один-два рази на п'ять днів і не більше трьох літрів рідини на метр квадратний. У посиленому поливі рослини потребують після того, як зацвітуть і почнуть плодоношення. . Поливати огірки бажано ввечері. Якщо вирощування огірків відбувається в теплиці в зимовий час, то поливають вранці. Дуже важливо, щоб вода не потрапляла на листя огірків, що може привести до опіку рослини.

Провітрювання саджанців в теплиці слід проводити грамотно, так як рослини не переносять протягів. Кватирки залишайте відкритими ввечері, а вдень розорюйте двері.

Для утримання вологи в грунті землю мульчують. Це ж приверне і дощових черв'яків, які допоможуть розпушити землю. Мульчувати найкраще харчовими відходами.

Землю також можна покрити чорним нетканим матеріалом, який виключить зайве випаровування води і не дасть розвинутися бур'янам. На нетканий матеріал зверху можна покласти родючий шар грунту, а поверх нього постелити газон. У такому вигляді він буде добре виглядати на городі.

Грамотне вирощування огірків пов'язано зі своєчасними підгодівлею через листя і коріння. При цьому через листя найкраще удобрювати огірки в похмурі дні, а через коріння - в теплі і сонячні. Коли посадка огірків проведена, через два тижні можна вносити перші добрива. Наступні підживлення проводять під час цвітіння культури і її плодоношення. Всього за сезон роблять близько чотирьох підгодівлі.

Важливо збирати урожай своєчасно. Найкраще збирати дозрілі огірки відразу і не чекати, коли до збору буде готово більшу кількість плодів. Переросли плоди можуть не дати розвинутися новим.

Посадка огірків і їх шкідники

На жаль, будь-яка садова культура схильна атаці шкідників. . З комах ця рослина в основному вражає теплична білокрилка і попелиця, а з хвороб - помилкова роса борошниста.

Таке комаха, як білокрилка, випиває листяний сік, через що листя огірків висихають і опадають. Зазвичай в теплицю її залучають бур'яни. Тому прополка важлива і для профілактики від шкідників.

. .

Попелиця баштанна небезпечна тим, то дуже швидко розмножується і може покрити всю рослину за лічені дні. . Від попелиці існує безліч народних рецептів. Один з них - це протирання стебел і листя мильним розчином. Інший - це обробка огірків перцевої настоянкою. Добре допомагає від попелиці висаджування поруч з теплицею або безпосередньо в ній лаванди або чебрецю. Такий запах відлякає шкідників.

Хибна роса борошниста з'являється внаслідок неправильного догляду, наприклад, при утворенні високої вологості в теплиці. Спочатку вона залишає на листках маслянисті плями, які потім стають коричневими. Листя в'януть, позбавляючи рослина можливості розвиватися. Від борошнистої роси застосовують запилення сірої.

Від борошнистої роси застосовують запилення сірої

Вибір сорту для відкритого грунту і теплиці

. Для початку слід вирішити, де саме ви будете вирощувати рослини.

Якщо ви будете садити рослини в теплиці, то насіння огірків набувають із середнім і пізнім дозріванням. Також важливо, щоб в парниках і теплицях росли огірки самозапильних сортів, так як бджолам важко потрапити в закриті області. Однак розвиток огірків і, власне, здатність сапоопиляться знаходиться в прямій залежності від створених умов. При неналежному догляді самозапилення може не відбутися.

Для вирощування в умовах відкритого грунту найкраще вибирати і садити насіння огірків раннього дозрівання, які, крім того, здатні стійко переносити холод. Звертають увагу і на розгалуження рослин.

У північних регіонах найкраще садити сорти зі слабким розгалуженням, тому як рослини з сильним розгалуженням не встигнуть до заморозків віддати урожай.

Якщо ви вирощуєте огірки у відкритому грунті в середній смузі країни, то вибирайте сорти і гібриди з сильним розгалуженням, там їх садити найкраще.

Також рекомендується садити насіння різних сортів, термін дозрівання плодів яких відрізняється.

Що необхідно, щоб садити огірки?
Як садити огірки насінням?
В який грунт садити?
Що необхідно, щоб садити огірки?
Як садити огірки насінням?
В який грунт садити?
Як садити насіння і доглядати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама