Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити сакуру з насіння

  1. Сакура в домашніх умовах: опис
  2. Які сорти сакури можна вирощувати з насіння
  3. Підготовка насіння і грунту
  4. Яку ємність краще вибрати
  5. Посадка насіння - терміни і правила
  6. Поради по догляду за розсадою

Японська сакура відома всім. Казкове рослина багаторазово оспіване в різних художніх творах. ця вишня славиться неповторними відтінками листя і квіток, які радують око спостерігачам круглий рік. Вирощування сакури раніше здавалося чимось неможливим - сьогодні ж все більшу кількість садівників сміливо беруться за вирощування даної рослини. І отримують відмінні результати при належній увазі.

зміст:

Сакура в домашніх умовах: опис

Сакура в домашніх умовах: опис

Сакура по праву є одним із символів Японії. Ця рослина асоціюється зі спокоєм і красою «країни висхідного Сонця». Зовнішній вигляд дерева вражає уяву розмаїттям барв, які змінюються в ледь вловимим оком діапазоні. Сакуру цінують і поклоняються їй не тільки в Японії, але і по всій Східній Африці. Проводиться безліч свят і фестивалів, на яких сакура є центром загальної уваги.

Краса дерева давно привертає садівників з усього світу.

Мати такий твір мистецтва, створене самою природою, на своїй ділянці - це стає однією з ключових цілей для багатьох поціновувачів прекрасного. Рослина активно використовується для декоративних цілей, ніж приваблює ландшафтних дизайнерів.

У класичному поданні, сакура - це вишня, яка має незвичайні квітки рожевого кольору. Причому відтінки мають неймовірне різноманіття. Сакура відноситься до класу вишні пильчатой.

Які сорти сакури можна вирощувати з насіння

Які сорти сакури можна вирощувати з насіння

У садівництві використовується кілька видів знаменитої вишні. Якщо у вас виникло прагнення виростити вишню самостійно, то слід ретельно підійти до вибору сорту. Кожна різновид має свої особливості і правила вирощування та догляду.

Сьогодні ретельна селекція видів сакури призводить до виникнення нових різновидів, які адаптуються до певних умов.

Сучасні види, як правило, створюються шляхом схрещування різних вже відомих видів. Так створюються рослини із заданими характеристиками і більш стійкі до різних умов зростання. Саме такий підхід дозволяє відкрити сакуру для садівників. Для схрещування часто використовують вишню йедоензіс, а також ініціза, ланнезіана. В результаті виходять сорти Spire, Shidare Yoshino, які відрізняються ніжними відтінками пелюсток і стійкістю до морозів до мінус 30 градусів.

Сорт Halle Olivetti також призначений для вирощування в регіонах, де можливі серйозні заморозки. Рослина добре розмножується і дозволяє сформувати ефектний дизайн ділянки.

Для вирощування в домашніх умовах сакури фахівці рекомендують вибирати з наступних сортів: Amanogawa, Shirofugen, Shirotae, Tai Haku. Ці різновиди відмінно переносять стресові ситуації і активно розмножуються саме насінням. Так ви зможете краще познайомитися з японськими рослинами і отримати практичні навички в роботі з ними. Сакура цих видів відрізняється ефектним зовнішнім виглядом і повністю відповідає уявленням про це дерево.

Підготовка насіння і грунту

Підготовка насіння і грунту

Просто так взяти насіння і помістити їх в грунт не можна - ви не отримаєте очікуваного результату. Для грамотного вирощування сакури потрібно дотримання певних норм і правил, у тому числі і для підготовки грунту і самого насіння.

За період роботи з сакурою у садівників виробилися певні правила:

  1. Перед безпосереднім висаджуванням насіння в грунт слід на 24 години помістити їх в теплу воду. Температура повинна бути 25-30 градусів. Під час замочування рекомендується додати в воду кілька фунгіциду , Які сприяє ефективній боротьбі з грибковими захворюваннями. Ця серйозна загроза для розвитку рослини, тому важливо убезпечити дерево на самій ранній стадії, коли воно найбільш вразливе.
  2. Найкращим варіантом грунту для сакури служить крупнозернистий пісок. Так кісточки сакури пророщують досить швидко і гарантують хороші результати. Для прискорення зростання можна проколоти покриття насіння для спрощення проростання паростків. Обов'язково проводите дезінфекцію грунту - так ви усунете можливі розвиваються тут організми і захистіть насіння від пошкоджень шкідниками .
  3. На стадії висівання насіння добрива можна не вносити - природних мінералів в грунті і накопичених в сім'ї цілком достатньо на першому етапі зростання.
  4. Пісок перед посадкою рясно зволожують - для стрімкого зростання буде потрібно наявність великої кількості вологи. У піску роблять спеціальні борозни невеликої глибини, в які і поміщають насіння. Відстань між смугами висіву не повинно бути менше 3 сантиметрів - рослини можуть перешкодити один одному і обмежити себе в розвитку.

Після розміщення насіння в грунті їх присипають піском для додаткового захисту і створення умов для розвитку. Верхній шар повинен бути не більше подвійної діаметра насінини.

Яку ємність краще вибрати

Яку ємність краще вибрати

Для оптимізації вирощування слід забезпечити правильні розміри і параметри ємностей, в яких будуть рости насіння. Використовувана ємність повинна бути досить широкою - для свободи зростання і розвитку рослини.

Глибина повинна бути приблизно 5 сантиметрів - так коренева система на початковому етапі зростання матиме достатньо простору для активного зростання. Обов'язково простежте за тим, щоб ємність мала дренажні отвори, тому що нормальна циркуляція води дозволяє наситити рослину необхідними для розвитку елементами.

Посадка насіння - терміни і правила

Посадка насіння - терміни і правила

Висадку насіння необхідно підбирати під певний період часу, тому що розвиток насіння має певний цикл. Оптимальним часом служить весна, а також кінець літа або початок осені. В цей час насіння активні і можуть забезпечити хороший результат.

Кілька практичних порад, які можна відразу застосовувати:

  • Огляньте насіння - якщо шкірка досить міцна, то виконайте невеликі надрізи. Роботу виконуйте обережно, щоб не пошкодити внутрішню частину. Так ви відкриваєте можливість паросткам швидше набратися сил і з'явитися над грунтом.
  • Висівайте насіння відразу після збору, не даючи їм втратити схожість.
  • Кількість насіння має бути в 1,5 рази більше, ніж плановане кількість рослин. Це пов'язано з тим, що не всі насіння проростуть, тому слід перестрахуватися.
  • Залежно від розміру насіння їх можна садити по одному (для великих) і рівномірно висівати по всій поверхні грунту (для дрібних).
  • Забезпечуйте захист від попадання прямих сонячних променів.
  • У міру появи перших паростків можна збільшувати надходження свіжого повітря, піднімають плівку або скляну кришку, якою накривають насіння.

Дотримання встановлених правил роботи з насінням сакури дозволяє отримувати відмінні і здоровіше рослини. Правильний догляд на стадії проростання визначає якість рослини в довгостроковій перспективі.

Поради по догляду за розсадою

Поради по догляду за розсадою

Розсада сакура досить тендітна і схильна до руйнувань навіть при незначних стресах. Тому для садівника важливо забезпечити достатню увагу на перших етапах життя рослини. Для цього важливо уважно стежити за ступенем зволоження грунту -сухі грунт гнітюче позначається на сакуру.

З певного моменту, в залежності від сорту, можна вносити в грунт калійні і азотні добрива. Якщо грунт страждає недоліком поживних елементів, то важливо забезпечити постійне внесення перегною.

Оптимальним рішенням стане поєднання підгодівлі і поливу рослини.

санітарну обрізку потрібно проводити до початку весняного сокоруху і росту рослини. У період зростання стежать за температурою навколишнього повітря, для чого періодично вкривають розсаду плівкою або навпаки забезпечують вільний повітрообмін. При правильному зверненні, сакура швидко дає активний розвиток і призводить до отримання відмінного і ефектного рослини.

Більше інформації можна дізнатися з відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама