Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити солодкий перець

Як виростити солодкий перець - це питання зовсім не пусте, так як солодкий перець давно вже став традиційною культурою, і кожен поважаючий себе городник намагається в міру своїх сил виростити цей корисний в усіх відношеннях овоч Як виростити солодкий перець - це питання зовсім не пусте, так як солодкий перець давно вже став традиційною культурою, і кожен поважаючий себе городник намагається в міру своїх сил виростити цей корисний в усіх відношеннях овоч. Однак не всім вдається це зробити, так як виростити солодкий перець не просто, тому що ця культура з високими запитами.

Перш за все, щоб гарантувати успіх і виростити солодкий перець, необхідна хорошої якості розсада. Досвідчені городники готують грунт з суміші дернової землі, перегною і грубозернистого піску (3: 3: 1). На відро такої суміші ще додають склянку деревної золи. Насіння використовують свіжі - торішні. Їх обов'язково поміщають на 20 хвилин в міцний розчин марганцівки при температурі розчину 20-25 градусів, після чого ретельно промивають в проточній воді.

Пророщувати насіння краще, розклавши їх на вологій серветці, яку згортають в рулон. Пророщують насіння при температурі 25-30 градусів протягом двох днів. Проклюнулися насіння висаджують в розсадний ящик в лунки глибиною 5 мм. Між рослинами залишають відстань в 1-2 см, а між рядами - 4 см. Розсадний ящик поміщають в поліетиленовий пакет і ставлять в тепле місце.

Після того, як через 4-6 днів з'являться дружні сходи, розсадний ящик переносять на саме освітлене місце. Щоб рослини не витягувалися, вранці і ввечері їх досвічують по 2-3 години і знижують температуру до 17-18 градусів. Поливають рослини тільки теплою водою і захищають фунгіцидом від чорної ніжки, так як зола в цьому випадку малоефективна.

Приблизно через місяць розсаду солодкого перцю пікірують в спеціально зроблені поліетиленові кульки або одноразові стаканчики, в яких в 2-3 місцях проколюють отвори. Для пікіровки грунт готується родюча, як для розсади. Коли розсада після пікіровки приживеться, її перший раз підгодовують добривом по інструкції, що додається. Повторну підгодівлю проводять через 10-12 днів. Розсаду, за десять днів до висадки у відкритий грунт, потрібно починати гартувати.

На постійне місце розсаду висаджують, коли мине небезпека весняних похолодань. Під час висадки розсади в кожну лунку додають 1-2 столові ложки нітрофоски. Це добриво ретельно перемішують з грунтом. Під час висадки розсади солодкого перцю у відкритий грунт відстань між рослинами 40 см, між рядами - 50 см. Щоб розсада легко виходила з пікірувальні стаканчиків, перед висадкою перець в стаканчиках не поливають. Відразу після висадки необхідний рясний полив.

Необхідно враховувати, що перець погано переносить пересадку, погано приживається на новому місці і часто хворіє, якщо при пересадці у нього були пошкоджені корінці.
Родючість грунту відіграє велику роль, так як виростити солодкий перець на глинистих, важких і з підвищеною кислотністю грунтах дуже складно. Важливо при посадці перцю не заглибити його нижче кореневої шийки (межа семідольних листочків), так як це призводить до затримки росту. Щоб уникнути в'янення і хвороб солодкого перцю, повертають його на старе місце не раніше, ніж через чотири роки.

Солодкий перець добре і швидко відгукується на добрива. Для формування і розвитку вегетативних органів і кореневої системи до початку плодоутворення солодкого перцю необхідні азотні добрива. Але потрібно пам'ятати, що надлишки азоту нарощують активно зелену масу, зменшуючи віддачу плодоношення. Коли дозрівають і формуються плоди, стають необхідними фосфорні добрива, які потрібно регулярно вносити під корінь.

Під час спеки рекомендуються часті поливи з додаванням пташиного посліду. У цьому добриві поєднуються дефіцитні елементи харчування: азот, калій, фосфор і кальцій. Для приготування цієї підгодівлі необхідно приблизно тиждень пташиний послід зброджувати, потім розбавляти в співвідношенні 1:10 і під кожну рослину вносити по 0,5 літра. Цю підгодівлю повторюють через 10-12 днів.

Хороший результат дає мульчування міжрядь солодкого перцю. Мульчування не дає рости бур'янам, охороняє грунт від висушення і захищає грунт від переохолодження вночі і перегріву вдень. Як органічної мульчі використовують скошену і підв'ялені газонну траву, будь-які зрізані бур'яни (без насіння), опале листя, солому, компост. Шар мульчі роблять не менше 5-8 см і змінюють його раз на місяць.

Плоди солодкого перцю краще зрізати секатором, і робити це потрібно не чекаючи перезрівання плодів, так як це допомагає виростити хороший урожай солодкого перцю. Вчасно зняті плоди перцю дають можливість отримувати більше поживних речовин ще недозрілий плодам, рослина не витрачає свої сили на дозрівання насіння.

Для вирощування солодкого перцю на дачі можна порекомендувати ранній сорт Айвенго. Ця рослина середньоросле, компактне, напівштамбові. Плоди у нього гладкі, конусоподібні, товстостінні, вагою 100 - 150 грам, а деякі доходять до 200 грам. Цей сорт солодкого перцю дуже ароматний, плоди красиві, вирівняні, однакові і він найбільш стійкий до захворювань

Тепер питання - як виростити солодкий перець - став риторичним, і навіть початківець садівник зможе порадіти отриманого врожаю.

Відео - як виростити солодкий перець:

Відео - смажений солодкий перець:

Сподобалася стаття - підпишись на оновлення сайту і розкажи друзям в соціальних мережах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама