Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які сорти огірків є найбільш врожайними

  1. тепличні сорти
  2. Зозуля F1
  3. Герман F1
  4. Кураж F1
  5. Маша F1
  6. Для відкритого грунту
  7. Ніжинський 12
  8. делікатесний
  9. мадам
  10. Засолочний
  11. Відео «Сорти огірків для теплиць і відкритого грунту»

Кожен городник спантеличений питанням, як виростити хороший урожай огірків. Існує на сьогоднішній день дуже велика кількість гібридів і сортів. Вони відрізняються терміном дозрівання, характером росту, смаковими характеристиками і розмірами плодів. Однак гарантований, високий урожай дозволить отримати тільки грамотний, правильний вибір. Спробуємо розібратися в даній статті, які сорти огірків найурожайніші і популярні серед овочівників-любителів і фермерських господарств.

тепличні сорти

Для вирощування в теплицях використовуються, як правило, гібриди F1, рідше спеціально виведені для цього сорту. Вони мають компактні кущі з короткими бічними батогами і в прищипування не потребують. При цьому найбільш поширений питання, які огірки найурожайніші, відпадає сам собою, оскільки гібридні сорти відрізняються високим плодоносінням і стійкістю до безлічі захворювань.

У теплиці не так важливо районування рослин, однак для вирощування в таких регіонах як Підмосков'ї, Сибір чи Урал, варто вибирати рослини холодостійкі, які стабільно плодоносять навіть за умови недостатнього освітлення. Також бажано вибрати партенокарпические або самозапильних сорту. Високоврожайні сорти огірків, запилюється бджолами, вимагають додаткового догляду під час цвітіння, інакше квітки опаде, так і не утворивши зав'язі. Для цього, або забезпечують комахою вільний доступ до рослин, або, якщо дозволяють розміри теплиці, розміщують джмелині доказів.

Розглянемо добре зарекомендували себе і самі врожайні сорти огірків для тепличних умов.

Зозуля F1

Партенокарпічний, скоростиглий гібрид. Перше плодоношення починається лише через 42-48 днів після висадки. Плетистими кущів слабка. Листя яскраво-зелені, п'ятикутної, округлої форми, середніх розмірів. Зав'язі з слабобугорчатой ​​поверхнею, циліндричної форми. Зеленець з гладеньким, рідкісним, білим опушенням. Один з найбільш врожайних огірків серед гібридів. Квітки з переважанням жіночого типу. Маса плодів досягає 250-320 г, з хорошими смаковими актерістікамі. Плодоношення дружне, рясне. Має середній ступінь сприйнятливості до кореневої і білої гнилі, стійкий до грибних хвороб, вірусу огіркової мозаїки і оливкової плямистості. Огірок універсальний в обробці, використовується для салатів і засолювання.

Герман F1

Також є одним з найбільш врожайних огірків. Партенокарпічний гібрид, суперранніх терміну дозрівання, після сходів плодоношення починається вже через 42-45 днів. Кущі сильнорослі, але плетистими слабка. Плоди середні, масою до 125-180 г, довжиною 11-12 см, не схильні до перезрівання і не гірчать в жаркий, літній період, темного, зеленого кольору з ріденьким білим опушенням, витягнутої, циліндричної форми, щільні, хрусткі, крупнобугорчасті. В одному вузлі формується 4-6 плодів. В обробці універсальні - добре підходять для маринаду або засолу, а так як для цього гібрида гіркоту повністю виключена, Герман - кращий вибір для салатів. Відрізняється високою стійкістю до таких хвороб як, кладоспоріоз, несправжня борошниста роса, вірус мозаїки.

Кураж F1

Самозапилюватися гібрид, з переважаючою кількістю квіткою жіночого типу, завдяки чому є одним з популярних і найбільш врожайних сортів огірка. Ранньостиглий, вегетаційний період від моменту сходів до першого плодоношення становить 52-55 днів. Рослини сильнорослі, плетистими середня. Формуватися в одному вузлі може до 4-7 зав'язей. Плоди середні, масою 130-170 г, довжиною 12-16 см, витягнутої форми, частобугорчатие, зеленого кольору з більш світлими смугами і білими шипами, до перезрівання не схильні. З високими смаковими характеристиками, зерна дрібні, гіркота відсутня. Стійкий до основних грибних хвороб. Хоча даний гібрид підходить для вирощування не тільки в теплиці, а й відкритому грунті, в другому випадку врожайність огірків набагато нижче.

Маша F1

Гібрид корнішонного типу, партенокарпический з суперранніх терміном дозрівання. Має квітки тільки жіночого типу цвітіння. Урожайність огірків дуже висока. Кількість батогів середнє, зав'язі утворюються пучками. Плоди дрібні, довжиною до 9-11 см. Щільні, хрусткі, солодші, без гіркоти. Оптимальний варіант для маринаду і засолу. Стійкий до таких хвороб як, вірус мозаїки, борошниста роса, кладоспоріоз.

Для відкритого грунту

Вибираючи сорти для відкритого грунту, варто звертати увагу не тільки на те, які огірки найурожайніші, але і обов'язково їх районування, потреба в світловому і тепловому режимі, стійкість до коливань добових температур і хвороб. В іншому випадку, навіть врожайні сорти огірків будуть погано розвиватися і плодоносити, або скидати квітки, не утворюючи зав'язі.

Ніжинський 12

Є одним з найбільш врожайних огірків для відповідних вирощування у відкритому грунті. Бджолозапильний, середнього терміну визрівання. Кущ високорослий, длінноплетістих, розлогий. Стійкий до багатьох хвороб, наприклад, оливкової плямистості, бактеріозу, помилковою і борошнистої роси, а також шкідників, таким як сірий кліщ. Плоди среднемелкіе, масою 115-150 г, довжиною 13-14 см, подовженої, яйцевидної форми, чорношипі, крупнобугорчасті, шкірочка НЕ ​​щільна, довго не жовтіють, м'якоть хрустка. З високими смаковими якостями. Оптимально підходять для засолювання.

Вимагає родючого грунту з високою аерацією. Щільність посадки - на 1 кв м не більше 3-4 рослин.

Щільність посадки - на 1 кв м не більше 3-4 рослин

делікатесний

Ще один популярний, ранньостиглий сорт. Кущі сильнорослі, потужні, з довгими батогами, вимагають формування і прищипування. Плоди не схильні до перезрівання і не жовтіють, вирівняні, мелкобугорчатие, витягнутої, циліндричної форми. Масою 116-140 г, довжиною 11-13 см. Шкірка нещільно, темно-зеленого кольору. М'якоть хрустка, щільна, з підвищеним вмістом цукрів, насіннєва камера маленька. Універсальні в обробці, добре підходять для засолювання і салатів. Плодоношення дружне і рясне. Сорт стійкий до основних грибних захворювань. Переносить добре короткочасні похолодання. Також вимагає родючого грунту з хорошим дренажем. Насіння загортають в гряди на глибину 1,7-2,5 см в кінці травня, залишаючи потім не більше 3-4 рослин на кожен кв м.

мадам

Високоврожайний сорт корнішонного типу, суперранніх терміну дозрівання, період вегетації 43-48 днів. Рослина бджолозапильні, з переважанням квіток жіночого типу, сильноросле, з довгими батогами. Вимагає формування куща, шляхом прищипування над 2-3 листом. Розташування зав'язей пучкове, до 5-7 в одному вузлі. Плоди короткі, довжиною не більше 10-13 см, масою 70-85 г, довгасто-циліндричної форми, дрібно- і частобугорчатие, темно-зеленого кольору зі світлими невеликими смугами. Чи не жовтіють, які не переростають, гіркоту виключена, білошипий. Шкірочка тонка, ніжна. Плодоношення рясне, дружне. Рекомендуються для вживання в салати або малосольні вигляді, для консервації використовується рідше. Стійкий до основних хвороб.

Засолочний

Популярний, ранньостиглий (52-55 днів), бджолозапилюваний сорт. Рослина середньоросле, довгоплетиста, змішаного типу цвітіння. Вимагає прищипування. Плоди середні і дрібні, масою 115-135 г, довжиною до 12-14 см, не схильні до перезрівання. У жаркий період, при недоліки вологи, можуть гірчити. Крупнобугорчасті, циліндричної, видовженої форми, зеленого кольору, зі світлими смугами і чорним опушенням. Урожайність огірка висока, стабільна, плодоношення розтягнутий. Рекомендується для маринаду і засолювання. Сорт стійкий до короткочасного похолодання і таким хворобам як, несправжня борошниста роса, вірус мозаїки. Добре переносить добовий перепад температур.

Відео «Сорти огірків для теплиць і відкритого грунту»

Дане відео розповідає, які огірки найурожайніші, як підібрати сорт для своєї ділянки, які добрива необхідні для стабільного плодоношення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама