Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ялівець Блю Карпет: опис, посадка і догляд в домашніх умовах

Хвойні рослини, до яких відноситься і ялівець Блю Карпет, завдяки своїй декоративності часто використовуються для озеленення парків, скверів і садів. Цей різновид, незважаючи на невисокий зріст, має велику розкидисту крону і сильно розростається, покриваючи землю суцільним килимом. Вирощування цього ялівцю і правильний догляд за ним не уявляють складності навіть для початківця садівника.

1

опис рослини

Лускатий ялівець Блю Карпет (juniperus Blue Carpet) - це вічнозелений чагарник. За описом це хвойна рослина має сільноветвістие горизонтальну крону сріблясто-блакитного кольору, за що і отримав свою назву. Хвоя цієї рослини має загострену игольчатую форму і досягає величини 1 см. При правильному вирощуванні і сприятливих умовах цей сорт рослини утворює ягоди темно-синього кольору з білуватим нальотом.

При правильному вирощуванні і сприятливих умовах цей сорт рослини утворює ягоди темно-синього кольору з білуватим нальотом

Ялівець Блю-Карпет

За рік довжина пагонів Блю Карпет збільшується на 8-10 см, в висоту рослина досягає 60 см. Культура характеризується невибагливістю до умов утримання і простий у догляді, тому його часто використовують в ландшафтному дизайні.

Сік цього сорту ялівцю відрізняється токсичністю. Тому всі роботи з ним необхідно проводити в рукавичках.

Тому всі роботи з ним необхідно проводити в рукавичках

Як самостійно виростити ялівець Блю Ерроу

2

посадка ялівця

Ділянка для посадки і вирощування ялівцевого куща Блю Карпет повинен бути добре освітленим. У тінистому місці обриси чагарнику мають брудний вигляд, він стає пухким і втрачає свої декоративні якості. Сорт може рости на грунті будь-якого типу, але найкраще розвивається на родючому ґрунті з хорошим дренажем. Краще висаджувати рослину на постійне місце навесні або на початку осені.

Перед висаджуванням чагарнику на ділянці необхідно підготувати грунт, яким буде засипатися рослина. Для цього змішують:

  • 2 частини торфу;
  • 1 частина дернової землі;
  • 1 частина піску.

Для посадки чагарнику викопують яму, діаметр якої перевищує розмір земляного кома в 2-3 рази, глибина повинна становити 60-70 см. На дні розміщують шар дренажу з битої цегли або керамзиту і піску товщиною 20 см. Помістивши чагарник в посадкову яму, що залишився простір засипають приготовленим грунтом.

Висаджуючи ялівцевий кущ, необхідно простежити, щоб коренева шийка рослини не була заглиблена. Це негативно позначається на зростанні і розвитку.

посадка ялівця

Після посадки кущ ялівцю необхідно рясно полити і замульчувати пристовбурні кола товстим шаром торфу. Потім протягом тижня його поливають достатньою кількістю води кожен день для кращої адаптації рослини.

Як виростити ялівець козацький сортів Тамарісціфолія, Варієгата, рокери Джем

3

Як доглядати за рослиною правильно?

Сорт Блю Карпет не вимагає особливого до себе ставлення. У посушливу погоду його необхідно поливати двічі на тиждень. Так як рослина погано переносить сухе повітря, крім поливу йому потрібне регулярне обприскування. Щоб виключити сонячні опіки, процедуру проводять в ранкові або вечірні години.

В якості підгодівлі навесні вносять комплексні мінеральні добрива або нітроамофоску. Восени ялівець Блю Карпет підгодовують калійно-фосфорними добривами.

Обрізку рослини виробляють навесні. При цьому видаляють всі засохлі або зростаючі в невідповідному напрямку гілки. На зиму ялівцевий кущ потрібно закрити, щоб мороз і сильний вітер не пошкодили крону. Для цього використовують спеціальний матеріал. Кореневу систему захищають товстим шаром торфу.

Ялівець Блю Стар: особливості вирощування та догляду

4

особливості розмноження

Для декоративних ялівців, в тому числі і для сорту Блю Карпет, характерно розмноження живцюванням. Для цього від нижніх гілок відривають черешки довжиною близько 12 см і зчищають з нижнього кінця хвою. На добу підготовлені гілки замочують в розчині стимулятора коренеутворення, а потім укорінюють в грунті, що складається з торфу і піску.

живці можевельніка

Контейнери з живцями накривають плівкою і ставлять в затінене місце. Регулярно покриття знімають, живці обприскують і провітрюють. При правильному догляді укорінення відбувається протягом півтора місяців. Через 3 місяці молоді рослини можна буде посадити у відкритому грунті, де вони зможуть перезимувати. Повне формування пагонів відбувається протягом двох-трьох років, після чого кущі пересаджують на постійне місце.

5

Хвороби і шкідники

Найчастіше ялівець цього сорту страждає від іржі. При появі перших ознак хвороби чагарник необхідно обприскати розчином «арцерид». Обробку роблять 4 рази, дотримуючись інтервал 10 днів.

З шкідників ялівець можуть вражати попелиця, павутинний кліщ, мінуюча міль або щитівка. Для боротьби з комахами можна використовувати сучасні хімічні засоби. Для усунення попелиці чагарник обприскують «Фітоверма» двічі на місяць. За допомогою препарату «Децис» усувають мінуюча міль, проводячи обприскування також двічі на місяць. Павутинного кліща знищує «Карате», а проти щитівки ефективно працює карбофос.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама