Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Черешня Василиса опис сорту

  1. Черешня Василиса опис сорту
  2. Історія селекції сорти черешні Василиса
  3. Як домогтися гарного врожаю черешні
  4. Як правильно садити Черешню

Тема сьогоднішньої статті - Черешня Василиса опис сорту. Черешня Василиса вважається теплолюбних рослиною, однак завдяки селекції, з'явилися сорти, які можна вирощувати практично в усіх регіонах Росії. Досить успішно ростуть і плодоносять сорти Фатеж, Чермашню, Синявська. Причому за своєю врожайності черешневе дерево перевершує навіть вишню.

Черешня Василиса опис сорту

Черешня Василиса опис сорту

черешня являє собою дерево, різновид вишні , Яке може вирости до 10 метрів. Крона дерева велична, а листя привертають увагу відтінками і красивим кольором ягід. Ця рослина не тільки приносить корисний урожай, але і прикрасить ділянку не тільки в літню пору, а й восени.

Ще однією вигідною відмінністю черешні від вишні є її стійкість до коккомикозу і моніліозу. Причому і шкідники не особливо люблять черешню. Поразки шкідниками можуть бути тільки при посушливій погоді. Крім того за своїм смаком і за кількістю корисних речовин, черешня перевершує вишню.

Історія селекції сорти черешні Василиса

Черешня Василиса опис сорту, на думку садівників, вважається одним з найкращих. Дерево має середній зріст з красивою гіллястої кроною. За кількістю врожаю він вигідно відрізняється від інших. Приємно дивує і розмір ягоди, вага якої становить близько 15 грам. У період дозрівання врожаю дерево стає дуже красивим, доповнюють колірну гамму ягоди яскраво-червоного відтінку, що мають незначні відблиски. Смак солодкий, аромат приємний.

Черешня Василиса досить рано починає давати плоди, через два роки після посадки в саду. Ближче до десятого року життя вона досягає піку плодоношення. При гарному догляді можна збирати практично центнер. Рослина відрізняється стійкістю до низьких температур і до посухи.

Сорт черешні Василиса з'явився шляхом схрещування Донецького вуглинки і Донецької красуні. Вивели його на Україні. Тому краще всього вирощувати його в південних регіонах. Найбільш підходящим грунтом є суглинок, з високою вологістю. Грунти, багаті щебенем для рослини не підходять. Оскільки черешня не любить посушливі грунти.

Оптимальним часом посадки вважається осінь, в такому випадку дерево встигне вкоренитися в грунті.

Черешня - смачна ягода, що відрізняється багатим складом:

  • велика кількість цукрів;
  • багато мікроелементів;
  • калій;
  • кальцій;
  • магній;
  • залізо.

Плоди корисні людям, страждаючим захворюваннями нирок і печінки, оскільки вони мають стимулюючий вплив на їх роботу. Мінеральні компоненти роблять позитивний вплив на стан шкіри, і навіть дозволяють боротися з дерматологічними захворюваннями. Корисний черешневий сік при бронхіті. Крім того сік має відхаркувальну дію. Тому його часто рекомендують лікарі при запальних захворюваннях легенів. Також в соку черешні присутні антисептики, їм можна навіть обробляти порізи і рани шкірі. При підвищеній температурі сік здатний надавати жарознижуючу дію, а також виводити токсини.

При цьому їсти черешню потрібно без кісточок, тим більше, що вони добре відділяються від м'якоті. Оскільки в них містяться речовини, здатні спровокувати виразку шлунка або відправлення. У домашніх умовах з плодів роблять конфітюри, компоти, салати, пудинги, начинки для випічки, і багато іншого.

Як домогтися гарного врожаю черешні

Для того щоб черешня давала регулярний урожай, доглядати за нею потрібно правильно. Навіть якщо сорт відрізняється зимостійкістю, то його потрібно висаджувати в захищеному від протягів місці. Оптимальними вважають пологі схили, розташовані на південній або південно-західній стороні дільниці. При цьому не варто забувати про те, що черешневе дерево відрізняється вимогливістю до якісної висвітлення.

Грунт повинна бути багатою поживними речовинами, вологоємним і влагопроницаемой. Вважаються невідповідними грунти, що містять торф, глину і пісковики. Черешня любить воду, але не переносить застою її, навіть на незначний час. Тому болотисті грунту для неї неприйнятні.

Сорт не є Самоплодность. Для того, щоб отримувати високий урожай, рекомендується висаджувати сорти-запилювачі. Для Василини такими є Валерій Чкалов, Валерія, Аннушка, Мелітопольська рання.

Для успішної вкорінення рослини потрібно правильно підготувати посадкову яму:

  • розмір ями - 50 - 60 ширина 80 см;
  • додають перегній - 1-2 відра;
  • суперфосфат - 0, -0,4 кг;
  • сульфат натрію 100-120 гр. або 1 кг золи.

Великої кількості добрив для нормального розвитку дереву не потрібно. Якщо добрива занадто багато, то це призводить до того, що з'являється активний приріст, а врожайність знижується. Крім того молоді пагони не встигають визріти до закінчення літа, тому існує ймовірність, що вони вимерзнуть.

Купувати краще всього саджанці із закритою кореневою системою. В такому випадку, висаджувати їх можна протягом всього сезону. Якщо купується посадковий матеріал з відкритою кореневою, то для кращої адаптації, його замочують у воді на 6-10 годин. Перед посадкою припудривают Корневином.

Вибирати посадковий матеріал потрібно правильно. Купуючи однорічний або дворічний саджанець, варто звертати увагу на стан стовбура. Рослина має бути щеплено. В такому випадку є гарантія того, що це сортове рослина. У молодого саджанця повинна бути хороша крона, і повинен бути присутнім провідник. В такому випадку можна буде сформувати крону. Причому центральний провідник повинен бути в гарному стані, в іншому випадку є ймовірність того, що черешня загине.

Стан кореневої системи не менш важливо. Найкраще купувати саджанці з закритою кореневою. Однак варто звернути увагу. Перш ніж оплатити покупку, попросіть продавця витрусити саджанець з горщика. Ком землі повинен бути щільно обплетений корінням. Це є гарантією того, що саджанець посадили в горщик не вчора. У свеже- висадженого рослини земляний кому просто осиплеться.

Як правильно садити Черешню

Садити черешню потрібно правильно. Найбільш поширеною помилкою є заглиблення кореневої шийки, яка призводить до загнивання кореневої системи. Щоб уникнути цього необхідно під час посадки злегка підняти деревце на 4-5 см. Поступово грунт осяде, і коренева шийка залишиться в правильному положенні.

Після того як грунт засипаний в лунку, рослина потрібно добре полити. Вилити під дерево потрібно не менше відра води. У дворічного саджанці крона буває сильно розгалуженої. В цьому випадку рекомендується їх вкоротити, підпорядковані центральному лідеру. Однак це можна зробити, якщо рослина висаджується рано. При пізньої висадці нічого з кроною робити не можна, обрізати можна буде тільки навесні. Оскільки для нормального плодоношення Василини потрібно запильник, то відстань між деревами не повинно бути менше 3 метрів.

Для нормального розвитку дереву необхідний регулярний полив. Після кожного поливу рекомендується мульчувати грунт, використовуючи торф або перегній. Велика кількість добрив черешні протипоказано, оскільки може спровокувати небажаний ріст пагонів до осені. Це призводить до зниження зимостійкості рослини.

Зрозуміло, азот потрібен. Тому вносити гній у свіжому вигляді, а також будь-які добрива, що містять цей елемент потрібно тільки в весняний період в квітні-травні. Для того щоб рослини добре перезимували, під зиму вноситься фосфорні добрива (У вересні місяці). Порція добрив для одного дерева становить 40-60 грам суперфосфату із розрахунку на один кв. метр.

Зростають саджанці інтенсивно, тому їх доводиться періодично обрізати. Формуючу обрізку проводять тільки ранньою весною, коли бруньки ще не набрякли. Восени таку процедуру не роблять. У період активного росту до вступу в фазу плодоношення рекомендується обрізка на 1/5 однорічного пагона. П'ятирічні саджанці мають слабке розгалуження крони, тому в проріджуванні крони вони потребують рідко.

У будь-якому випадку потрібно видаляти слабкі, хворі та сухі гілки. При цьому місце зрізу зачищають і обробляють садовим варом. На зиму рекомендується білити і закривати стовбур ялиновим гіллям, це дозволить захистити рослину від мишей і зайців.

Для того щоб отримати хороший урожай, необхідно правильно вибирати посадковий матеріал. Висаджувати і доглядати за черешнею теж потрібно грамотно. Варто звернути увагу на те, що в період плодоношення близько дерева з'являється багато птахів, які теж люблять смачні ягоди. Для захисту врожаю рекомендується ставити мережі від них.

Сподіваємося стаття «Черешня Василиса опис сорту» вам сподобалася!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама