Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Доглядаємо за китайською трояндою в домашніх умовах - правильно!

  1. Про квітку
  2. Відео «Правильно доглядаємо за гібіскусом»
  3. Правила догляду
  4. полив
  5. обрізка
  6. пересадка
  7. розмноження
  8. Боротьба з шкідниками та хворобами
  9. Відео «Гібіскус і способи його розмноження»

зміст

  • 1 Про квітку
  • 2 Відео «Правильно доглядаємо за гібіскусом»
  • 3 Правила догляду
    • 3.1 Полив
    • 3.2 Обрізка
    • 3.3 Пересадка
  • 4 Розмноження
  • 5 Боротьба з шкідниками і хворобами
  • 6 Відео «Гібіскус і способи його розмноження»

Про квітку

Китайська троянда або гібіскус - дуже популярне кімнатна рослина, яке сьогодні охоче вирощують навіть початківці квітникарі. Ця квітка можна зустріти в квартирі або приватному будинку в Підмосков'ї і в інших регіонах нашої країни. Батьківщина цієї рослини - південно-східна Азія. Якщо судити з назви, що його батьківщина - Китай. Хоча для деяких видів гибискуса батьківщина знаходиться в Америці, Африці та островах Тихого океану. У деяких країнах його називають квіткою смерті.

Кімнатний гібіскус має різний опис тому, що даний квітка характеризується великою кількістю сортів, які відрізняються один від одного наступними параметрами:

  • форма;
  • колір суцвіть;
  • розмір листя;
  • колір листя.

Незважаючи на таке розмаїття сортів, в квартирі та приватних будинках часто можна зустріти саме китайський гібіскус. Ця квітка в дикій природі виростає на півночі Індокитаю і півдні Китаю. У країнах, клімат яких не дозволяє вирощувати гібіскус в садах, його посадка здійснюється в оранжереях або квіткових горщиках. Крім китайської троянди в квартирі часто можна зустріти в одному горщику і гібіскус мінливий. Він також користується великою популярністю в плані вирощування в домашніх умовах (в квартирі або приватному будинку).

Китайська троянда відноситься до роду Гібіскус і сімейства Мальвові. Різні сорти мають різне опис. Наприклад, деякі сорти мають вигляд дерева, а інші - куща. Китайська троянда являє собою вічнозелене дерево або чагарник. Якщо догляд за гібіскусом був правильний, то китайська троянда в висоту може досягти трьох метрів. Але такі розміри можна отримати тільки в тому випадку, якщо чагарник виростає в оранжереї. У домашніх умовах гібіскус (його різні сорти) може зрости максимум до двох метрів. Китайську троянду можна вирощувати в квартирі в одному горщику, висаджуючи в нього відразу кілька рослин. Іноді можна зустріти опис даного кімнатної квітки як штамбового дерева.

Китайська троянда - чагарник, який має листя, що нагадують собою листову пластину берези. Вони темно-зелені, гладенькі. На краю листової пластини є зубчики. Сама форма листя подовжено-овальна. Дійсно, такий опис дуже схоже на листя берези.

Чагарник утворює поодинокі квіти. На одному чагарнику вони можуть бути розкиданими по всій рослині. Спочатку квіти мають вигляд вузьких бутонів, які розкриваються і стають схожими на досить широкі чашки. Їх діаметр може варіюватися від 8 до 14 см. Квіти можуть бути махровими або простими. Їх опис і колір бутонів залежать від сорту.

Китайська троянда може мати наступний колір бутонів:

  • білий;
  • рожевий;
  • червоний.

Цікаво, що кожна квітка цвіте лише один-два дня. Правильний догляд за рослиною допоможе вам добитися постійного цвітіння. При цьому в деяких країнах колір цієї рослини є передвісником смерті. Але не варто переживати, якщо китайська троянда зацвіла в терміни. Адже про смерть свідчить колір, який з'явився в нехарактерне час. У нормі кімнатний гібіскус цвіте з ранньої весни і до пізньої осені. Саме навесні рослина прокидається після зими і готовий вступити в активну стадію розвитку - цвітіння. А ось коли колір з'явився в нехарактерне час, потрібно шукати першопричину, а не вірити древнім забобонам.

Варто відзначити, що в деяких країнах цей квітка (молоді пагони) вживають в їжу в якості інгредієнта салату. Тому ця рослина в таких країнах часто вирощують в одному горщику по багато штук. Також квіти китайської троянди використовують для приготування фарби для волосся.

Ось таке цікаве рослина, як кімнатний гібіскус можна зустріти в наших будинках в Підмосков'ї і в інших регіонах країни. При цьому багато квітникарі навіть не замислюються про можливості використання його в інших цілях, ніж як для прикраси підвіконня.

Відео «Правильно доглядаємо за гібіскусом»

В даному відео досвідчені квітникарі розповідають про правильність залицяння за квіткою.

Правила догляду

Китайська троянда в будинку стане відмінним кімнатною рослиною, так як догляд за нею досить простий. З ним зможе впоратися навіть недосвідчений квітникар. Головна умова, про який варто пам'ятати, коли ви маєте намір виростити в своєму будинку кімнатний гібіскус - правильно підібране місце його зростання. Але без правильного догляду тут все одно не обійтися. Тримати в будинку китайську троянду потрібно в літній період при температурі + 20-25 градусів. При цьому в зимовий час тримати квітка необхідно в температурному діапазоні + 14-16 градусів, а ось опускати температуру нижче +12 градусів не рекомендується. При такому температурному режимі гібіскус навесні в зазначені терміни, навіть при вирощуванні декількох рослин в одному горщику, дасть гарний колір.

Доглядати за гібіскусом потрібно так, що в приміщенні не було сухого повітря. Рослини, особливо вирощувані в одному горщику, досить негативно реагують на сухість повітря (наприклад, їх цвіт опадає). Дуже часто сформовані бутони навіть не встигають розкритися. Щоб цього уникнути цього, чагарник слід періодично обприскувати, але полив робити частіше не варто. Пам'ятайте, що вода не повинна потрапляти на колір рослини.

У літній період горщик з квіткою можна тримати на свіжому повітрі. Але тут слід знати, що на чагарник не повинні потрапляти прямі промені сонця. Згубним для рослини в такій ситуації також буде вітер і дощ.

Важливим параметром вибору місця зростання китайської троянди в Підмосков'ї або будь-якому іншому регіоні країни є освітлення. Ця рослина, що вирощується в одному горщику або в вазоні, любить непрямий, але яскраве світло. Таке освітлення можна створити, поставивши, наприклад, горщик на підвіконня. При цьому необхідно уникати протягів. Через нього колір рослини також може постраждати. Недолік освітлення призведе до того, що чагарники не буде цвісти або бутони залишаться розкрилися. Тому, щоб отримати гарний і квітучий квітка, його потрібно тримати в добре освітленому місці, де на нього не потрапляють прямі сонячні промені.

Також періодично потрібно вносити в горщик добрива. Підживлення проводиться для рослини, що росте в одному горщику. Так вона потрібна і при вирощуванні квітки разом з іншими рослинами в одному вазоні. Підживлення слід проводити в період цвітіння і формування бутонів. У зимовий період, коли квітка знаходиться в стадії спокою, добрива не вноситься.

Коли настає час внесення добрива, його можна придбати в квітковому магазині. Добрива вибираємо спеціально для китайської троянди. Влітку підгодівля вноситься для квітучих рослин один раз в два тижні. У період активного росту гібіскусу (весна-осінь) добрива вноситься щотижня. При цьому рекомендується вносити по черзі мінеральні та органічні добрива.

Крім цього важливими моментами догляду за китайською трояндою будуть:

  • полив;
  • обрізка;
  • пересадка.

Розглянемо детально кожен етап догляду.

полив

За будь-яким кімнатною квіткою, включаючи гібіскус, потрібно доглядати правильно. Причому найважливішим аспектом догляду буде правильно організований полив. Китайська троянда любить вологу. Тому в теплу пору року полив повинен бути щедрим. Рекомендується також проводити обприскування кущів. Полив здійснюють тільки відстояною м'якою водою кімнатної температури. Якщо в одному горщику росте кілька квіток, то їх полив повинен покривати потреби всіх рослин у волозі.

У зимовий час полив скорочують і проводять тільки при підсипання верхнього шару землі. В цей час рослина дуже сильно реагує на затоку або сильне пересушування землі.

Як бачимо, полив китайської троянди не викликає труднощів. Тому тримати у себе в будинку таку квітку зможуть всі бажаючі.

обрізка

Доглядати за гібіскусом потрібно не тільки в плані правильного поливу і добрива. Періодично необхідно проводити обрізку і прищипувати чагарник. Обрізку можна робити під час пересадки квітки в новий горщик. Прищипувати і обрізати ця рослина необхідно для наступних цілей:

  • стимулювання росту пагонів;
  • прискорення цвітіння;
  • формування пишною і декоративної крони чагарників, що росте в одному горщику;
  • видалення з чагарника сухих пагонів. При цьому здорові паростки можна підрізати наполовину.

Щоб не занести інфекцію під час обрізки, зрізи обробляють садовим варом. При цьому отримані в ході обрізки здорові живці можна посадити в окремий горщик. Така посадка дозволить вам розмножити китайську троянду в домашніх умовах.

Образка проводиться тоді, коли підійшов час пересадки рослини в новий горщик. Перед тим, як здійснити дану маніпуляцію і робиться обрізка. Якщо провести обрізу влітку, то квіткові бруньки сформуються на відросло гілках на початку осені. Таким чином, ви зможете насолоджуватися цвітінням китайської троянди аж до самої весни.

За допомогою прищипування можна сформувати практично будь-яку крону. Прищипувати потрібно верхівку пагонів.

пересадка

пересадка

Важливим моментом догляду за кімнатним гібіскусом є його посадка і пересадка. Посадкарастенія завжди проводяться в новий, трохи просторий горщик. Сильно просторий горщик призведе до того, що квітка перестане квітнути. Тому багато квітникарі рекомендують вибирати вузьку ємність для посадки китайської троянди. Якщо проводиться посадка дорослого чагарника, то робиться лише часткова заміна верхнього шару землі. При цьому їх пересадка проводиться один раз в 3-4 року. А ось молоді рослини можна пересаджувати щороку.

Здійснюючи посадку і пересадку, необхідно правильно підібрати грунт для рослини. Грунт для даного сорту гібіскуса повинна складатися з наступних компонентів:

  • листова земля;
  • глинисто-дернова земля;
  • перегній.

Ці компоненти повинні вноситися в пропорціях 1: 2: 1 відповідно. Також в цю суміш можна додати пісок і кісткову муку.

Посадка і пересадка китайської троянди здійснюється тільки в горщики, на дні яких був сформований дренажний шар. Для його створення можна використовувати глиняні черепки. Без нього коріння чагарника можуть загнити, навіть якщо тримати його в оптимальних умовах зростання.

розмноження

Вирощуючи китайську троянду у себе вдома можна розмножити рослина і створити цілий домашній сад. Ця квітка відмінно розмножується наступними способами:

  • насінням;
  • живцями, які можна отримати при формує обрізку. Для цих цілей потрібно використовувати тільки здорові живці. Укорінення живців відбувається приблизно на 3-4 тиждень.

Найбільш популярним і простим в плані реалізації є розмноження гибискуса за допомогою живців.

Боротьба з шкідниками та хворобами

Якщо гібіскус в домашніх умовах мав неправильно організований догляд, то рослина почне боліти або на ньому заведуться шкідники. Ознаками хвороби є такі симптоми:

  • жовте листя;
  • опадання листя;
  • опадання бутонів, які ще не встигли розкритися.

Дуже часто китайська троянда будинку страждає від хлорозу. Щоб позбутися від цієї болячки, необхідно нормалізувати правильний полив та живлення квітки.

З шкідників на гибискусе, через порушення правил догляду, часто зустрічається попелиця і павутинний кліщ. При їх появі на чагарнику можна помітити павутину. Для боротьби з шкідниками рослина слід обробити мильним розчином, а в запущеній ситуації - інсектицидами.

Якщо вчасно не почати лікування хворого квітки, то незабаром його можна зовсім втратити. Тому рекомендується притримувати правильного догляду за рослиною і періодично перевіряти кущ на предмет появи комах-шкідників.

Дотримання правил догляду, які наведені в цій статті, допоможе вам виростити в домашніх умовах красиво квітучий і рослий кущ китайської троянди, який буде радувати вас своїм здоров'ям і відмінним декоративним видом.

Відео «Гібіскус і способи його розмноження»

Про правильність розмноження рослини йдеться у відео.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама