Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

драцена Годсефа

  1. Особливості драцени Годсефа
  2. Як виростити драцену у себе вдома
  3. Місце розташування
  4. температура
  5. Вологість і полив
  6. підживлення
  7. пересадка
  8. розмноження
  9. труднощі

Драцена Годсефа прикметна серед інших видів драцен. Її листя має незвичайне забарвлення: на насичено-зеленою поверхні рясніють білі або кремові плями. Вважається, що ця квітка, якщо поставити його будинку, допомагає господареві приймати правильні рішення і бути більш впевненим у собі.

[Зміст]

[Зміст]

драцена Годсефа

Зміст статті:

Особливості драцени Годсефа

Dracaena surculosа - це вид роду Dracaena (драцена), що належить до підродини Nolinoídeae (нолінові). Його відмінні риси полягають в наступному:

  1. Родина - захід африканського материка.
  2. Росте у вигляді напівчагарника.
  3. Висота драцени Годсефа близько 10 м в природних умовах, до 1 м - в домашніх.
  4. Має велику кількість очеретяних, пружних, тонких, прямостоячих стебел.
  5. Листя нехарактерні для драцен. У них еліптична форма і загострені кінці. У довжину досягають 15 см, в ширину - 5 см. Їх поверхня покрита плямами і розводами блідо-зеленого, жовтого, бежевого або білого кольору.
  6. У природі квітки молодого рослини зібрані в суцвіття, привабливі, виділяють приємний запах. Вони пофарбовані в жовтий або зеленуватий колір. Квітки змінюються червоними ягодами. На жаль, в якості кімнатної квітки драцена Годсефа цвіте вкрай рідко.
  7. Коріння квітки гладкі, оранжево-жовті.

Як виростити драцену у себе вдома

Незважаючи на екзотичне походження квітки, догляд в домашніх умовах за ним дуже простий.

Місце розташування

Оптимальним місцем розташування горщика з драценою Годсефа буде підвіконня з південної або східної сторони. Влітку квітка можна винести на балкон або терасу.

температура

Температурний діапазон, при якому рослині добре, досить широкий, від 12 до 30 градусів.

Вологість і полив

Годсефа влітку поливають рясно і часто м'якою, відфільтрованої водою. Взимку полив скорочують, виробляють його в міру пересихання земляної грудки. Можна використовувати для нього талу воду.

Можна використовувати для нього талу воду

Dracaena godseffiana

підживлення

Підживлювати квітка в літню пору потрібно кожні два тижні. Для цього беруть розведені у воді добрива. Мінеральні повинні бути з мінімальним вмістом хлору і фтору. Справа в тому, що ці елементи згубні для драцени Годсефа.

пересадка

Раз на 2-3 роки рослина пересаджують. Беруть багату торфом грунт, пісок і перепрілий гній. Потрібен хороший дренаж: деревне вугілля, цегляна крихта, черепки, інше.

розмноження

Квітка черенкуют. Довжина відростка повинна бути 10 см і більше. Щоб держак пустив коріння, його поміщають в ємність з водою і вугіллям.

Щоб держак пустив коріння, його поміщають в ємність з водою і вугіллям

драцена Хуаніта

труднощі

Драцена Годсефа стійка до хвороб, але недбалий догляд все-таки може їй зашкодити.

Якщо квітка коштує в сухому приміщенні або на протязі, кінчики його листя можуть потемніти до коричневого кольору.

При падінні температури до 10 градусів і нижче листя рослини темніють і скручуються.

Прямі сонячні промені обпалюють квітка.

Перезволоження драцени цього виду в зимовий час загрожує загниванням її кореневої системи.

Трипси, щитівки, борошнисті черви і павутинні кліщі - це ті шкідники, які псують рослину найчастіше.

Драцена Годсефа може бути частиною квіткової композиції з інших листяних рослин і екзотів або красуватися на підвіконні сама по собі. Ідеї ​​її використання в інтер'єрі можна почерпнути з фото.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама