Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

драцена

  1. опис Драцена - вічнозелене, досить струнке деревце з здерев'янілим стволом. Як і у пальм, стовбур...
  2. освітлення
  3. Місцезнаходження
  4. полив
  5. Вологість повітря
  6. Грунт, добрива
  7. пересадка
  8. розмноження
  9. можливі труднощі

опис

Драцена - вічнозелене, досить струнке деревце з здерев'янілим стволом. Як і у пальм, стовбур у драцени прямий і однакової товщини. Листя загострені на кінцях, довгі і досить вузькі, з розташованими паралельно жилками, що сходяться до кінця листа. Поступово, в нижній частині стебла, листя жовтіє і, приблизно через два роки життя - відмирають. Коріння у драцени темно-жовті або з помаранчевим відтінком, прямі і гладкі.


Своїм зовнішнім виглядом більшість рослин даного сімейства дуже схожі на пальму, але ніякого відношення до справжніх пальм не мають. Драцена, а також пологи Кордилина і Юкка, ще недавно в ботанічній класифікації ставилися до сімейства агавових, але потім виділили окреме сімейство - Драцeновие. Розрізняють пёстролістние і зелёнолістние види.


Вибираючи драцену себе додому варто відштовхуватися від того, скільки для неї буде надано місця в приміщенні, адже серед безлічі видів драцен зустрічаються як гігантські, так і карликові. В цілому драцени вважаються рослиною, що не вимогливим в догляді, але це вже залежить від конкретного виду. Найбільш невибагливими є - Драцена облямована, Драцена Годсефа і Драцена дракон. Вони нормально переносять як знижену температуру в зимовий період, так і затененность приміщення. Інші ж види, як правило, досить вимогливі до умов утримання рослини.


Цвіте драцена в домашніх умовах вкрай рідко. При цьому з'являються дрібні, білі, трохи з зеленуватим відтінком квітки, які сильно і досить неприємно пахнуть. Однак існує вид драцена запашна, що відрізняється білими квітками з дуже приємним ароматом. Самі квітки зібрані в пухкі волоті, при цьому насіння з зав'язі утворюється тільки одне. Плоди - кістянки.


Драцени дуже часто плутають з кордиліни. Відрізнити їх найпростіше за кольором коренів: у драцен коріння жовті, у кордилин ж - білі. До того ж кордиліни мають кореневище, якого драцени ніколи не утворюють. У кордилин на листках чітко проступає центральна жилка, яка абсолютно не виділяється у драцен.

Драцена облямована(Dracaena marginata)Драцена облямована(Dracaena marginata)

- виростає до 3 метрів у висоту багаторічна рослина з товстим, мало ветвящимся здерев'янілим стеблом. Листя довжиною до півметра і шириною приблизно пару сантиметрів, вузьколанцетні форми, глянцеві. Листя, як правило, мають зелене забарвлення, але, в залежності від сорту, можуть бути з жовтими або червоними смугами. Даний вид драцен є найпоширенішим. - виростає до 3 метрів у висоту багаторічна рослина з товстим, мало ветвящимся здерев'янілим стеблом
Драцена запашна (Dracaena fragrans) - в кімнатних умовах виростає до 2 метрів у висоту і цвіте запашними білими квітками. Листя яскраво-зелені, з сріблясто-сірою смугою по середині. Рослина так само не дуже вибаглива, витримує в зимовий період досить низькі температури - до 10 ° С. Драцена деремская (Dracaena deremensis) - виростає до 1,5 метрів і вище, досить медленнорастущєє рослина. Листя глянцеві, ланцетової форми, шириною близько 5 сантиметрів і завдовжки до півметра. Більш поширені ряболисті сорти, але є сорт і з чисто зеленим листям. У деяких є одна або кілька жовтих або білих смуг. Драцена Сандера (Dracaena sanderiana) - виростає до 70-100 сантиметрів у висоту, щодо компактна рослина. Листя сіро-зелені, злегка перекручені, що досягають в довжину до 25 сантиметрів. Є також сорт з темно-зеленою облямівкою. Драцена Годсефа (Dracaena godseffiana) - Виростає до 60 сантиметрів у висоту і має нехарактерний для інших драцен вид. Росте у вигляді куща з овальними загостреними листям, які покриті кремовими цятками і цяточками. Хоча забарвлення залежить від конкретного сорту. Цвіте запашними жовтувато-зеленими квітками в молодому віці. Після іноді з'являються червоні ягоди.

Поради по догляду

температура

Температура влітку на рівні 20-25 ° С (залежить від конкретного виду рослин), в зимовий же період не нижче 12-15 ° С. Драцени погано переносять скачки температури і чутливі до її перепадів. До загибелі рослини може привести перепад навіть в 10 ° С. У холодну пору року слід також оберігати драцени і від протягів.

освітлення

Драцени тіні, але ряболисті форм для нормального розвитку необхідно багато світла, інакше їх забарвлення поступово зблякне. Однак драцени не переносить прямих сонячних променів, особливо це стосується драцени облямованої. При постійному впливі прямих сонячних променів листя можуть досить швидко втратити своє забарвлення або просто вигоріти.


Деякі види, наприклад, D. Terminalis, вимагають яскравого світла, D. Marginata і D. Fragrans ростуть в тіні.


Якщо влітку драценам майже завжди буває достатньо світла, то в зимовий період рослина бажано переставити ближче до вікна, так в цей час світла може не вистачати. При штучному освітленні драцена також зростає добре.

Місцезнаходження

Місце бажано світле, але обов'язково захищене від прямих сонячних променів. Літо, деякі різновиди драцен, а саме: D. Draco, D. Fragrans і D. Hookeriana, можуть проводити на свіжому повітрі, а зимувати в місцях, захищених від морозу, при температурі 12 ° С і нижче. Більшість інших драцен повинні міститися цілий рік в приміщенні з температурою не нижче 16 ° С - для рослини може бути просто небезпечна нижча температура грунту. Більш легкі для вирощування види витримують більш низьку температуру - до 12 ° С.


полив

Влітку полив рясний - грунт завжди повинна залишатися вологою. Взимку полив скорочують з урахуванням температури приміщення, але без пересихання земляної грудки. Воду для поливу бажано використовувати відстояну, обов'язково кімнатної температури.
Також полив залежить від різновиду драцени. Наприклад Драцена Сандера дуже любить воду, тому, якщо вона зростає в горщику, грунт у неї необхідно підтримувати завжди у вологому стані. А ось Драцену маргината заливати не варто - можуть почати псуватися листя або ж рослина зовсім загине.

Вологість повітря

Драцени вимагають регулярного обприскування листя. Щоб змити пил і освіжити рослину варто періодично влаштовувати рослині теплий душ.


Горщик з рослиною також можна поставити на піддон з вологим гравієм.
При тривалій перерві без обприскування можуть почати жовтіти і підсихати кінчики листя. Влітку, через сильну спеку, обприскувати рослини може знадобитися навіть кілька разів в день.

Грунт, добрива

Грунт - суміш листової і важкої дернової землі, парникової землі або перепрілого гною з додаванням піску. В горщику необхідний хороший дренаж, так як більше коріння драцен розташовуються у верхньому шарі грунту.


Підживлення драцени потрібно проводити обережно, через кожні два тижні, з квітня по листопад. Рослини дуже чутливі до фтору і при його надлишку пригнічується ріст рослини і можуть всихати кінчики листя, з'являтися некротичні плями та ін.

пересадка

Тільки що куплену рослину через 2 тижні перевалюють з пересадковою ємності в постійний горщик. Дорослі рослини потребують пересадки через кожні 2-3 роки навесні, молоді ж варто пересаджувати щорічно.

розмноження

Розмножують драцену шматочками стебла або верхівковими живцями, які укорінюють при температурі 25 ° С в грунті під плівкою.


Існує кілька методів розмноження:
1. Верхівковими живцями: від старого рослини відрізають верхню частину і отриманий верхівковий держак укорінюють, застосовуючи нижній підігрів і фітогормони.
2. Отводками: від верхівкової частини рослини отримують повітряні відведення, які потім відрізають.
3. Відрізками стебла: 5-7 сантиметрові частини стебла використовують як стеблові живці, вкорінюються при температурі 25 ° С під плівкою. Шматочки стебел служать посадковим матеріалом прекрасно і переносять транспортування.

можливі труднощі

Коричневі краї або кінчики листя.
Як правило причиною є сухе повітря, холодні протяги або недостатній полив. Коричневі плями на листі з'являться при пересиханні ґрунту біля коріння.


Листя стають м'якими і скрученими, з коричневими краями.
Причина в дуже низькій температурі повітря. Подібні ознаки можуть з'явитися у ніжних видів драцен навіть якщо їх залишити в холодну ніч біля вікна.


Жовтіюче нижнє листя.
Для старих рослин це природно і неминуче. Зелене листя драценам властиво мати тільки у верхній частині стебла.


На листках з'являються коричневі плями.
Причина криється в недостатньому поливі. Необхідно підтримувати земляний кому у вологому стані.


Плями на листках світлі і сухі.
Причиною є прямі сонячні промені. Необхідно переставте рослину в менш освітлюване місце.


Також рослина може бути пошкоджено павутинним кліщем, борошнистим червецем, щитівкою, трипсом, сажистий грибами, плямистістю листя і нематодою.

фотографії

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама