Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Енциклопедія рослин: Родиола

Латинська назва: Rhodiola.

категорії: Багаторічні трав'янисті рослини , грунтопокривні рослини , Рослини для альпінарію .

Сімейство: Товстолисті (Crassulaceae).

Вітчизна

Родіола зустрічається в горах Азії, в Західній Європі і Північній Америці. Батьківщиною родіоли разнозубчатой ​​є гори Тянь-Шань, Памір, Гімалаї і Тибет. Родина родіоли цельнолістной - Магаданська область.

Форма: трав'яниста рослина.

опис

Родіола - назва роду багаторічних трав'янистих рослин. Відомо більше 50 видів рослин даного роду, деякі з них використовуються як Родіола - назва роду багаторічних трав'янистих рослин декоративні.

Родіола рожева (R. roseа) - трав'янистий багаторічник заввишки 25 - 50 сантиметрів, з лусковидними біля основи пагонами і зеленими черговими листям еліптичної або ланцетовидной форми. Невеликі, одностатеві, узколепестние квітки з жовтим оцвітиною утворюють верхівкове щитковидні суцвіття. Період цвітіння припадає на травень-червень в юних районах і липень-серпень - в північних. Відповідно, в липні і вересні з'являються плоди - червонуваті або зеленуваті стулчасті листівки довжиною 6 - 8 міліметрів, з дрібним насінням. Родіола рожева - рослина, занесена до Червоної книги.

Родіола разнозубчатая (R. heterodonta) - багаторічна дводомна рослина висотою до 30 сантиметрів, з розгалуженим бульбоподібним кореневищем і густо облиственими стеблами. Трикутно-яйцевидні стеблеоб'емлющіе листя має голубувато-сіру забарвлення. Дрібні, узколепестние, зірчасті чоловічі квітки червоно-оранжевого кольору зібрані в яскраві щитковидні суцвіття. Період цвітіння припадає на травень, плодоношення починається в липні.

Родіола цельнолистная (R. integrifolia) - декоративна рослина з потовщеним стеблом, покритим плоскими, зеленими, суцільнокрайнім листям. Узколепестние зірчасті квітки зібрані в щитковидні суцвіття. Ефектно виглядають насіннєві коробочки, в яких зберігаються дрібні насіння. Вид дуже декоративний і витривалий, морозо- і засухоустройчів.

Родіола чотиричленна (R. quadrifida) - реліктове альпійське рослина подушковидної форми, з м'ясистим лінійними листям довжиною до 8 сантиметрів. суцвіття щитковидні, квітки жовті.

Родіола червона, або червона щітка (R. coccinea) - рослина висотою до 15 сантиметрів, листя лінійні, довжиною близько 1 сантиметра. Верхівкові щитковидні суцвіття зібрані з дрібних темно-червоних квіток.

умови вирощування

Родіола любить сонячні, добре прогріваються ділянки. Грунти багаті, добре дренованих. Вирощування родіоли рожевої переважно на легких піщаних ґрунтах.

застосування

Родіола використовується в квітниках і альпінаріях , Особливо ефектно виглядає серед сірих каменів з червонуватим відтінком. Родіола використовується в   квітниках   і   альпінаріях   , Особливо ефектно виглядає серед сірих каменів з червонуватим відтінком

З давніх часів відомі цілющі властивості родіоли рожевої, якими обумовлено широке застосування родіоли рожевої в народній медицині. Корінь родіоли використовується при серцево-судинних, шлунково-кишкових та шкірних захворюваннях.

догляд

Під час росту культура потребує рясного поливу, після закінчення періоду цвітіння перезволоження неприпустимо.

розмноження

Родіола розмножується насінням, діленням кореневища і живцюванням відростають пагонів. Найлегше розмножувати родіолу розподілом навесні. Насіння родіоли рожевої висівають в закритий грунт після стратифікації. Сіянці дуже дрібні, зацвітають на другий-третій рік.

Хвороби і шкідники

В цілому родіола - квітка досить стійкий. Пошкоджувати кореневища може Баданова або седумний довгоносик. При виявленні шкідників їх слід видалити.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама