Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гноївковий черв'як вирощування і розведення будинку

  1. Черв'якам необхідно тепло
  2. 1000 нащадків
  3. легко розводити
  4. оптимальні умови
  5. підживлення черв'яків
  6. З побоюванням - небезпека втечі!
  7. Розведення хробака для риболовлі. прості поради

Гноївковий черв'як вирощування

Золотохвостий, або жовтохвіст, черв'як - це приманка, з якої всюди в будь-який час року можливо ловити будь-яку рибу. А найменування «гнойовий черв'як» вживається лише для маскування.

Називаються «гнойовий черв'як», «компостний черв'як» або «желтохвостік» маються на увазі черви двох видів. Вони мають латинські назви Eisenia foetida (foetida - смердючий) і Eisenia andrei. Для E. foetida властиві помітні жовті кільця в хвостовій частині (британське найменування цього хробака tigerworm - тигровий черв'як). E. andrei ж забарвлений в рівномірний світло-червоний колір, і кільця у нього не так очевидно виражені. Крім цього, черв'як E. andrei витримує більш великі температури, ніж його родич. Тому, що обидва хробака не тільки зовні, але і за вимогами до життєвого простору, і за образом долі такі схожі, що нормально співіснують поруч, вчені лише в першій половині 70-их років ХХ століття визнали, що мова заходить про двох різних видах.

Раніше до групи гнойових черв'яків зараховували і величезного червоного хробака - дендробену. Йому тоді присвоїли латинське найменування Eisenia hortensis; але він випадає з даної обойми, тому, що помітно більше, товщі і, крім цього, більш м'ясистий, ніж перші два види. Для рибалки відмінність між E. foetida і E. andrei фактично не має значення, тому, що обидва хробака є відмінною рибальського приманкою. Вчені припускають, що для риб обидва хробака розрізняються за смаком, тому, що склад дуже сильно пахне тканинної рідини жовтого кольору, яка при насадженні на гачок випливає з них, неоднаковий. Але до сих пір відсутні докази, якісь конкретно підтверджували б це. Виходячи з цього далі обидва види ми будемо розглядати як один - гнойовий черв'як.

Черв'якам необхідно тепло

Не дивлячись на те, що гнойові черв'яки бачаться на всіх континентах, передбачається, що місце їх походження - Середземномор'ї. Якщо порівнювати з хробаками друге видів вони дуже стійкі до великих температур. Життєві процеси в їх організмі відбуваються найбільш інтенсивно при температурі від 15 до 25 ° С, але вони переносять і температуру близько 30 ° С. В таких умовах кожушок з його улюбленої температурою близько 10 ° С в далекому минулому б уже загинув.

Прості місця проживання гнойового хробака - дуже багаті органічними речовинами купи змішаного компосту, в яких і зимовий період завдяки теплу, що виділяється при розкладанні, температура рідко опускається нижче + 15 ° С, особливо в разі якщо в купу наровне з рослинними відходами потрапляє гній від харчуються сіном коней або кроликів.

У хорошій компостній купі не рідкість так багато гнойових черв'яків (тут Eisenia foetida), що їх запасу вистачає не тільки для лову по вихідним, а й для підгодовування.

1000 нащадків

В оптимальних умовах проживання гнойовий черв'як залишається активним протягом всього року, розмножується і дає до чотирьох поколінь. Потомство з'являється на 16-20-й добі після закінчення яйцекладки, і один-єдиний черв'як може в рік зробити до 1000 нащадків. Для порівняння: дитинчата кожушка з'являються з яйця лише на 3 4-й місяць. Гнойові черви в середньому мають довжину 6-8 см, вкрай рідко і при дуже сприятливих умовах можуть бути близько 13 см. Великий вік хробака - близько 3 років.

Гноївковий черв'як - це щось на зразок «феррарі» серед дощових черв'яків. Він живе інтенсивно, витрачаючи поряд з цим велика кількість енергії, виходячи з цього розмножується лише в багатій поживними речовинами компостній купі, систематично поповнюється свіжоскошеної травою, кухонними відходами та падаючими фруктами.

Гнойові черви вельми не добре переносять холод. У разі якщо через тривалі холоди в компостній купі температура істотно падає і довгий час тримається нижче точки замерзання, черви гинуть. У разі якщо поряд з цим все черви в компостній купі будуть втрачені, в наступному році потрібно їх знову розвести, через те, що спонтанне нове заселення мігруючими хробаками відбувається рідко.

У разі якщо компостній купа влітку досить зволожена і багата поживними речовинами, гнойові черв'яки виживають в ній і в спеку. уловисті приманки і насадки Будь підйом вилами витягує на поверхню безліч черв'яків.

легко розводити

У разі якщо потрібно багато гнойових черв'яків, їх нескладно розводити на присадибній ділянці а також в підвалі власного будинку. Для незалежного вирощування в особливому коробці або методом вселення їх в купу гною можливо купити гнойових черв'яків через інтернет. Першого потомства при оптимальних умовах направлятися очікувати приблизно через 10 тижнів.

Гнойових черв'яків викопують садовими вилами. У той час, коли копають лопатою, багато черв'яки пошкоджуються.

оптимальні умови

Перша умова для оптимального розведення: компост повинен бути досить мокрим, приблизно таким, як вичавлений ганчірка. У разі якщо компостній купа через чур суха, її заселять мурахи, хижі жуки або мокриці. А хижі жуки та мурахи полюють за хробаками. Інакше, компост не повинен бути і занадто мокрим. Застійна волога смертельна для хробаків, якщо вони не зможуть перейти в сухі частини купи гною.

Друга умова - максимально високий вміст перегнилих рослинних залишків у компостній купі. Обмін речовин у гнойових черв'яків дуже інтенсивний: одна особина на добу з'їдає перепріли рослинні залишки в кількості, що дорівнює приблизно половині власної маси, а в утеплені дні - крім того подвійний масі тіла. Кілограм черв'яків споживають, так, в добу 0,5-2 кг перегнилих рослинних частинок. Гнойові черви практично не бачаться в простий садової землі, і зовсім їх немає в піску, оскільки там занадто мало їстівного. У разі якщо їжі в компостній купі не вистачає, черви будуть неспішно «зникати». Виходячи з цього, в разі якщо бажаєте в будь-який час мати запас гнойових черв'яків, потрібно систематично постачати купу гною новими порціями їжі.

Для компостування підходять кожні кухонні, садові та домашні відходи, особливо черви обожнюють відходи і очищення необроблених овочів і фруктів, фільтри для кави разом з вмістом, мокрі листочки чаю, торішнє листя і скошену траву, підстилку, на якій утримують невеликих тварин, і змішаний з соломою гній рослиноїдних тварин. Зрізані гілки дерев і подрібнена деревина, і стружки і тирса допомагають для розпушення, але це повинна бути необроблена, що не просочена хімікатами деревина.

У разі якщо гнойові черв'яки відчувають себе прекрасно і забезпечені достатньою кількістю їжі, вони утворюють справжні «гнізда», розміром з голову дитини, з яких вельми скоро можливо зібрати запас черв'яків для риболовлі. В купу гною не направляти кидати корки апельсинів та інших цитрусових, котячу підстилку, соуси і м'ясні відходи від жаркого або інші дуже сильно перчене харчові відходи, золу, і вміст сміттєзбірника пилососа. Практично смертельним для хробаків є гній тварин, яких тільки що пролікували протиглисними засобами. Залишки ліків також вбивають черв'яків.

Ще одне гарне місце для пошуку гнойових черв'яків - купи відходів з перегнилим кукурудзяним силосом. Щоб запасти корм на зиму для молочних корів, багато фермерів роблять в осінню пору величезні силосні ями, заповнені подрібненою кукурудзою. Чи не з'їдені коровами залишки навесні потрапляють у величезну компостну купу, праворуч і ліворуч від силосної споруди, де все це повільно перегниває і густо проростає заростями лободи і кропиви. насадки і приманки на лина В таких покладах часто ховається немислиму кількість гнойових черв'яків. На аналогічних «золотих копальнях» можливо безоплатно кілограмами добувати корисних черв'яків. Щоб їх накопати, необхідно застосовувати не лопату, а вила, оскільки лопата розрізає багатьох черв'яків. Пошкоджені черви гинуть і прирікають на смерть здорові екземпляри.

Муніципальні люди, які не мають присадибних ділянок, в більшості випадків, не можуть споруджувати компостні купи. На щастя, гнойових черв'яків можливо вирощувати в коробці або пластмасовій бочці в підвалі або на балконі. Але все ж направлятися виконувати деякі правила.

аерація і Прохолода гарантують успіх і в міських умовах

Відповідальна значення має достатня аерація. Пластмасові ємності повинні мати вентиляційні отвори не тільки в дні, але і в бічних стінках, в іншому випадку компост почне загнивати і погано смердіти. Принципово важливо крім цього, щоб вода, яка утворюється при компостуванні, не допускати накопичення на дні ємності, а мала можливість стікати. Не дивлячись на те, що гнойові черв'яки люблять мокру середу, але застою рідини вони не переносять.

Розташовувати ємність з хробаками необхідно так, щоб вона була захищена від перегріву. Прохолодний підвал, балкони на північній стороні або затінені протягом усього дня підходять для цього оптимальніше, крім того влітку.

Плануючи самостійно вирощувати черв'яків, потрібно створити для них «біотоп». На дно ємності укладають дренажний шар з мелкокомковатой глини, осколків розбитих квіткових горщиків або невеликого битої цегли. насадки для карася і приманки Прикривши його кількома сторінками газетного паперу, в ємність насипають поживний шар з перепрілого компосту, а зверху - аераційний шар з намочених газетних обривків, обрізків паперу або тирси. Після цього знову йдуть живильний, а після закінчення нього аераційний шар; їх змінюють, поки вся ємність не буде заповнена, не доходячи до верху приблизно 10 см.

підживлення черв'яків

Як вже говорилося, гнойових черв'яків направлятися підгодовувати рослинними кухонними відходами. Але овочі заманюють плодових мух. Виходячи з цього краще підходять необроблені овочеві відходи, і кавова гуща разом з фільтрами. Щоб перекрити доступ мухам, ємності з живильним середовищем постійно слід накривати гофрованим картоном, тирсою, декількома шарами газетного паперу або товстої мішковиною. Принципово важливо пара раз на рік субстрат для вирощування черв'яків цілком замінювати.

Не бажаючи поміщати вміст компостної купи в ємність з хробаками, можливо зберігати черв'яків пара днів у вологих, що не оброблених хімікатами тирсі. Замочені у воді, а після цього віджаті шматки газети гарні як субстрат в коробці з хробаками. Перепрілий листя, додатково присмачена кухонними відходами, також хороший субстрат для черв'яків.

Якщо ви не розводьте черв'яків самостійно, а тільки іноді берете у приятеля, який має особистий город, зберігайте їх у величезній відрі. Суміші з землі і вологою листя, в яку додано пара жмень компосту, вистачить, щоб протягом декількох тижнів черв'яки залишалися живими. Але відро повинно знаходитися в прохолодному місці, оптимальніше в підвалі. Маленький запас черв'яків на один рибацький добу можливо зберігати в об'ємних коробочках з зволоженими тирсою з деревини, не обробленої хімічними речовинами.

З побоюванням - небезпека втечі!

При зберіганні і вирощуванні гнойових черв'яків в закритих ємностях доводиться стикатися з важливою проблемою - постійною готовністю до втечі, в разі якщо їм не подобаються умови, в яких вони знаходяться. Занадто мало корму, через чур сира живильне середовище або легко нещільно закрита ємність з хробаками - і вони залишають ящик, знаходячи і застосовуючи самі невеликі щілини. Щоб уникнути цього, всі вентиляційні отвори направлятися закривати тканиною або щільною марлею. Поряд з цим буде забезпечено необхідний повітрообмін, але хробаки не зможуть піти.

Виходом з ситуації можливо постійне освітлення підвалу маленької енергозберігаючою лампою. Тому, що гнойові черв'яки побоюються світла, вони не залишать ящик. Небезпека втечі існує і на самій риболовлі. Баночка з хробаками, особливо при нічному лові, повинна бути незмінно ретельно закрита, в іншому випадку черв'яки під захистом темряви виберуться на свободу.

Розведення хробака для риболовлі. прості поради

Схожі новини:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама