Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Хризантеми - розмноження і вирощування

  1. вирощування хризантем Хризантеми - світлолюбні рослини. Нормально розвиватися вони можуть тільки...

вирощування хризантем

Хризантеми - світлолюбні рослини. Нормально розвиватися вони можуть тільки при хорошій освітленості. Але це і рослини короткого дня - активно ростуть і набирають вегетативну масу в такий період року, коли день довший ночі (на широті Москви довгий світловий день буває з квітня і до кінця серпня), а бутони закладає при довжині дня нижче критичної, яка у різних сортів неоднакова, і тому рослини зацве- до жовтня, називають ранніми. У них від закладки бутонів до цвітіння проходить 7-8 тижнів.

У середніх сортів, квітучих в жовтні і листопаді - 9-10 тижнів, а у пізніх сортів проходить 11-13 тижнів і вони зацвітають в листопаді - грудні місяці.

Оптимальна температура для росту хризантем - 16-25 °.

Грунти хризантеми воліють пухкі, вологоємні, водо- і повітропроникні, з великим вмістом органічної речовини Грунти хризантеми воліють пухкі, вологоємні, водо- і повітропроникні, з великим вмістом органічної речовини. Для збагачення їх гумусом і поліпшення структури вносять гній, торф, компости та інші аналогічні матеріали. Кислотність грунту може бути від 5,5 до 7,5, але щоб режим харчування був оптимальним, її краще підтримувати в межах 6,0-6,8.

Дуже чутливі хризантеми до ущільнення грунту, особливо верхнього шару, і її вологості. Пересушування землі викликає здерев'яніння і огрубіння пагонів, що затримує їх розвиток і в подальшому знижує якість квітів. А на важкої щільної грунті при рясному поливі складається несприятливий повітряний режим, що призводить до відмирання коренів, пожовтіння рослин і появі хлорозу на листах.

Норми і частота поливу залежать від механічного складу грунту та його щільності. Оптимальна вологість - близько 65- 70% щільної влагоемкости.

Хризантеми виносять з грунту багато поживних елементів, тому протягом усього вегетаційного періоду необхідні різного роду підгодівлі.

Рекомендується регулярно - раз в 7-10 днів підгодовувати рослини сумішшю мінеральних добрив (5-10 л розчину на 1 м2). В середньому на 1 м вносять до 40-60 г мінеральних добрив за місяць, а при підготовці грунту під посадку - 25-30 кг перепрілого гною, 80-100 г суперфосфату, 30-35 г азотних добрив і до 200 г калимагнезии.

розмноження хризантем

Основний і найбільш ефективний спосіб розмноження хризантем - зелене живцювання. При цьому виходить велика кількість якісного посадкового матеріалу, що зберігає всі характерні ознаки та властивості сорту. Терміни живцювання залежать від способу вирощування та скоростиглості сорту. Ранні живці (в березні) йдуть на многостебельная культуру (3-4 стебла), літні (травень - червень) - на одностеблові при традиційній технології.

На живці заготовляють верхню частину коротких здорових пагонів з 3-4 розвиненими листочками. Нижній листок видаляють, інші зрізати не слід, так як швидкість окоренения прямо залежить від листової поверхні. Окореняются живці на стелажах в теп особах, ящиках, наповнених субстратом, висаджуючи їх на глибину 1-2,5 см за схемою 4X4 або 5X5 см. Температуру грунту і повітря, особливо в перші 5-8 днів, підтримують в межах 16-22 ° , а вологість повітря - близько 90%. По кілька разів на день живці обприскують у міру їх підсихання або вкривають поліетиленовою плівкою і тоді обприскують рідше. Живці укорінюються через 2- 3 тижні.

Окоренной живці спочатку висаджують в пікірувальні ящики або горщики діаметром 9 см. Після закінчення весняних заморозків рослини пересаджують у відкритий грунт на гряди з шириною 1 -1,2 м.

Для кращого освітлення рослини садять в шаховому порядку. Одностеблові сорти розміщують за схемою 25X25 см, многостебельная - 30X40 см.

Для цього методу краще використовувати сорти з компактним кущем: Гацелла, Дипломат Пінк, Холідей, Принцеса Анна, Парад які можна вирощувати без підв'язки.

Коли висаджені молоді рослини вкорінюються, приступають до їх формування, що не тільки регулює висоту, але і в подальшому позитивно позначається на якості квітів. Першу прищіпку рекомендується робити через 7-12 днів після висадки в грунт при висоті рослин 15-20 см. Дрібноквіткові сорти прищипують 1-2 рази, щоб отримати добре розвинені кущі. Великоквіткові - 1 раз, а при пізніх термінах посадки прищіпку не застосовують.

Коли відросте бічні пагони на 3-5 см, їх видаляють, залишаючи на одній рослині не більше 3-4, найбільш розвинених. Пасинкування у крупноцветних сортів проводять протягом усього вегетаційного періоду. Надалі хризантеми регулярно поливають, підживлюють, обприскують, підв'язують, розпушують ґрунт.

Ранні великоквіткові сорти залишають для цвітіння на постійному місці, забезпечуючи захист від ранніх заморозків. Середні та пізні сорти восени, до настання заморозків, викопують і вносять в оранжерею або в теплицю з обігрівом, намагаючись зберегти на коренях земляний кому.

Рослини висаджують в грунт оранжереї або на стелажі, підв'язують, поливають. Приміщення добре провітрюють, температуру підтримують на рівні 13-15 °. Подальший догляд за хризантемами зводиться до періодичного видалення пасинків, поливу, профілактичній обробці рослин для захисту від шкідників і хвороб.

Тривалість вирощування при такому досить трудомісткий спосіб становить 6-9 місяців, тому його доцільно застосовувати лише при невеликій кількості рослин.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама