Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Капуста пізня: кращі сорти, фото, огляд

  1. Особливості пізньої капусти
  2. Які сорти пізньої капусти є кращими
  3. агресор
  4. Мара
  5. Московська
  6. Амагер
  7. Білосніжка
  8. мегатонн F1
  9. Колобок
  10. зимівля

.

Одним з найбільш корисних овочів є капуста. Цей овоч дуже різноманітний у використанні. Взимку активно використовуються пізні сорти капусти.

Взимку активно використовуються пізні сорти капусти

Пізно сортам капусти не страшні осінні заморозки

Особливості пізньої капусти

Пізні білокачанна види капусти наділені такими якостями:

  • ступінь врожайності;
  • здатність до збереження (до 9 місяців);
  • можливість збирання механізованим способом;
  • використання для квашення;
  • селекція на стійкість до захворювань, шкідників.

Період дозрівання пізньої капусти від посіву насіння до збору врожаю займає 190 днів. Але таким сортам не страшні осінні заморозки. В таких умовах, качани пізньої капусти швидше формуються. Така капуста боїться заморозків в весняний період, тому їх необхідно вирощувати розсадою.

Залежно від регіону, процес сіяння насіння відбувається в різний час.

Важливо перед сіянням зробити дезінфекцію насіння.

Які сорти пізньої капусти є кращими

Кращими називають сорти капусти, які добре зберігаються. Дані овочі можна зберігати до середини весни. Але є сорти, які можуть зберігатися до врожаю нової капусти. Важливо, що щільність овоча і смакові властивості майже не змінюються.

Є думка, що для тривалого зберігання кращого підходять гібридні види.

Агресор - популярний гібридний сорт

агресор

Є пізнім гібридним сортом білокачанної капусти. Дуже популярний голландський вид, який тут вирощували у всіх областях нашої країни. Повільне дозрівання плоду формує щільність качана. Зовсім не вимагає ретельного догляду. Рости здатне і при не настільки хороших умовах, без розтріскування. Селекція даний сорти, селекція розроблена на стійкість овоча до багатьох захворювань: фітофтороз, чорна ніжка, фузаріоз. Агресор стійкий до попелиці, гусениці, хрестоцвіті блішки. Це найкращий овоч для квашення і зберігання.

Мара

У білоруській селекції, є найкращим сортом. Період дозрівання займає 170 діб. Дозрілі плоди досягають у вазі 4 кілограми. Колір головки темно-зелений з видимим восковим нальотом. Мара є білокачанна видом і здатна зберігатися до перших чисел травня. Має прекрасну стійкість до гнилі і пошкоджень. Відмінний сорт для квашення.

Московська

Прекрасний вибір білокачанної капусти для зберігання. Особливістю даного сорту є висока врожайність. Вага дозрілого качана може досягати до 10 кілограм. Головка щільна, габаритна пріплюснутая.

Зберігатися тривалий час (до першого свіжого врожаю). Селекціонери забезпечили даний сорт до високої стійкості захворювання килою, що дає можливість мати хороший урожай.

Особливістю сорту капусти Московська є висока врожайність

Амагер

Кращий вибір білокачанної капусти для квашення. Амагер є соковитим, високоврожайних сортом. Головка дозріває до п'яти кілограм маси, щільна. Серед подібних білокачанна видів - це важлива властивість.

Верхня частина качана наділена зеленим відтінком, але розрізаючи Амагер, відтінок набуває білого кольору. Прекрасно зберігається в зимовий період, добре зберігається при переміщенні. Має стійкість до гнилі, грибків. Вегетаційний етап проходить на протязі 160 діб. Амагер воліє вологу і його потрібно періодично підгодовувати мінеральними добривами.

Даний сорт непридатний для квашення, оскільки після дозрівання має грубе якість листа і гіркуватий смак, хоча ближче до весни, гіркота йде.

Білосніжка

Практичний сорт пізньої капусти. Зберігається до восьми місяців. Фахівці вказують на хороші цілющі якості овоча. Дуже корисна дітям. Але, рекомендується зберігати при температурі не нижче +8 градусів.

мегатонн F1

Це самий швидко дозріває вид серед пізніх сортів - до 130 діб. Маса одного дозрілого плоду може становити до п'яти кілограм. В процесі селекції Мегатонн F1 розробили дуже хорошу стійкість до грибкових хвороб і шкідників -насекомим. Зручний сорт в транспортуванні.

Мегатонн F1 є голландським видом капусти, але досить популярний у багатьох країнах. Термін зберігання становить близько п'яти місяців. У період вирощування, необхідно дотримуватися норм поливу і підгодовувати органічними добривами. Зазвичай органіку вносять в перші дні зростання і на 35 день після висадки розсади у відкритий грунт.

Мегатонн F1 - це самий швидко дозріває вид серед пізніх сортів

Колобок

Високоврожайний сорт білокачанної капусти, який дозріває через 150 днів, після появи паростків. Круглі головки з хорошою щільністю, що досягають в масі 5 кг. Має селекцію на стійкість до розтріскування. Зверху качан має зелений колір, а при розрізі - білий.

Колобок наділений стійкістю до бактеріозів, фузаріозного листовому в'янення до гнилі. Хороший вибір для зимового зберігання і квашення. При правильному змісті, даний вид може зберігатися до травня. Висівають насіння в середині квітня.

Після дозрівання, Колобок має гіркуватий смак, але з часом, гіркота проходить.

зимівля

Є кращим вітчизняних видів селекції для зберігання. Вегетаційний період триває чотири місяці. Зберігається плід до восьми місяців. Відходи в процесі зберігання мають низький відсоток. Селекція сорти стійка до розтріскування, некрозу протягом усього зберігання. Можна використовувати для квашення.

Виходячи з даної інформації, кожен городник може вибрати які сорти пізньої капусти використовувати для свого городу і власних цілей в зимовий період: перевагу для квашення або зберігання.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама