Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Китайська троянда садові

  1. Зовнішній вигляд рослини
  2. Вирощування троянди Крила ангела з насіння
  3. догляд
  4. висновок

Китайська троянда Крила ангела - різновид китайського гибискуса. Рослина відноситься до багатолітникам. Китайський гібіскус, який в наших умовах вирощується тільки як кімнатна рослина, дуже часто називають китайською трояндою.

Зовнішній вигляд рослини

Серед безлічі сортів китайська троянда Крила ангела користується особливою популярністю серед садівників. Рослина являє собою невеликий кущ, висотою від 20 до 60 см, а часом і до 1 метра. В ширину може займати від 30 см до 1 метра площі.

Рослина покрита невеликими листочками яскраво - зеленого кольору, стебло міцний, але тонкий, теж зеленого кольору. Найголовніше - це квіти, заради чого садівники і вирощують китайську троянду Крила ангела. Ніжні, білого або рожевого кольору, часом обох забарвлень на одному кущі, квіти зібрані в суцвіття. Суцвіть на кущі рослини буває безліч, більше 100. Пелюстки квітів можуть бути махровими, гладкими або напівмахрових.

Вирощування троянди Крила ангела з насіння

Садову китайську троянду Крила ангелів радять вирощувати з насіння, тому що такі рослини набагато краще переносять російські морози. Вирощування з насіння вигідно і, з економічної точки зору, за невелику суму отримаєте відразу кілька рослин для прикраси рабатки або рокария.

  • Майте на увазі, що китайські троянди, вирощені з насіння, дуже мінливі. Квіти рослини можуть вийти дуже різними, і махровими, і гладкими. Садівники стверджують, що махрові квіти виходять у китайських троянд, вирощених з імпортних насіння. Але, тим не менш, квіти в будь-якому випадку порадують вас ніжними кольорами, і їх буде багато. Насіння китайської троянди Крила ангела дуже погано сходять. Слід запастися терпінням;
  • Для того щоб виростити Крила ангела, слід на початку підготувати грунт для посадки і саме насіння. Рослина невимоглива до грунту. Можна купити готову грунт для троянд або скласти самостійно. Головне, щоб грунт був досить легкою, добре проникною для вологи і повітря. В готовий торфогрунт можна додати річкового піску і перегною. Потім обприскати підготовлений грунт слабким розчином перманганату калію. Личинки шкідників гинуть від впливу на них марганцівкою;

    Насіння рослини потребують стратифікації.
  • Насіння китайської троянди сорту Крила ангела також варто знезаразити. Їх обробляють перекисом водню. В ході процедури з'ясовується, яке насіння не варто висаджувати, так як вони не зійдуть. Це ті, які спливли на поверхню. У перекису водню насіння рослини витримують близько 20 хвилин;
  • Потім виймають і викладають на зволожені ватяні диски або будь-якої нетканий матеріал. Зверху насіння троянди вкриваються також матеріалом і поміщаються в поліетиленовий пакет. Дуже зручно використовувати пакетики з зіп-застібкою, вони максимально довго зберігають вологу. Пакети з насінням прибирають в холодильник на нижню полицю, де вони будуть лежати близько 2 місяців до появи перших паростків;
  • Регулярно перевіряйте насіння троянди. Вони повинні бути обов'язково зволожені. Можна в профілактичних цілях ще раз обробити перекисом водню, щоб уникнути появи цвілі. Обов'язково підпишіть насіння, коли вони були закладені на стратифікацію;
  • Пророслі насіння китайської троянди Крила ангела садять в грунт. Ємності заповнюють дренажним матеріалом, грунтом, зверху поміщають пророслі насіння, які присипають вермікулітом або річковим піском. Не забудьте в ємностях зробити дренажні отвори для уникнення застою води. Зверху покладіть скло або затягніть плівкою;
  • Грунт перед посадкою обробіть препаратом Фітоспорін-М, який пригнічує розвиток бактеріальних і грибкових інфекцій. Дійте за інструкцією. Препарат випускається в різному вигляді;
  • Ємності з насінням помістіть в добре освітлене місце. У квартирах це, як правило, підвіконня. Уникайте протягів. Дивіться докладний відео:
  • Інший спосіб стратифікації насіння китайської троянди Крила ангелів поєднують з посадкою. На дно ємності для посадки укладають керамзит для дренажу, поверх нього укладають підготовлений грунт, зверху поміщають насіння, які присипають піском, його зволожують. Для посадки зручно використовувати пластикові ємності з-під кондитерських виробів, у яких є кришка. Так, у вас вийде своєрідна міні-тепличка. Якщо у посадкової ємності немає кришки, то верх її затягніть плівкою або прикрийте склом.

    Перед посадкою насіння рослини помістіть в розчин стимулятора росту. Так, збільшується відсоток схожості насіння.
  • Близько 10 днів ємність з насінням троянди Крила ангела повинна перебувати при кімнатній температурі, потім її поміщають в холодильник на строк до 1 місяця. У цей період можлива поява перших паростків. Потім ємності виймають з холодильника і поміщають в добре освітлене місце з температурою не більше 20 градусів;
  • Лютий - дуже вдалий час для посіву насіння троянди Крила ангела. Виходячи з відгуків досвідчених садівників, можна вивести таку статистику: з 10-12 посаджених насіння може зійти лише третину. І це буде хорошим результатом!

Деякі садівники - любителі стверджують, що стратифікація не потрібна зовсім. Цілком можливо. Але все-таки процес стратифікації збільшує відсоток схожості насіння, проростки виходять більш міцними і життєздатними. Стратифікація призначена для того, щоб активізувати прихований життєвий потенціал, закладений природою в насіння рослини.

догляд

Перший час сіянцям китайської троянди необхідно забезпечити тепло і вологу. Температура не повинна опускатися нижче +14 градусів. Міні-тепличка знаходиться в закритому стані, так забезпечуються необхідні умови для сприятливого росту рослин. Слідкуйте, щоб земляний кому не пересихав, зволожуйте верхній шар з пульверизатора. Надлишок вологи може привести до захворювання розсади чорною ніжкою.

Розсада китайської троянди потребує хорошому освітленні, світло повинне надходити не менше 10 годин. Навесні світловий день дуже короткий. Якщо необхідно, використовуйте досвечивание рослини за допомогою фітоламп.

Зміцнілу розсаду починайте гартувати, відкриваючи теплицю, поступово збільшуючи час провітрювання. На даному етапі уникайте опіків від падіння сонячних променів, листочки ще поки занадто ніжні.

Для розсади китайської троянди можна застосовувати добрива, призначені для кімнатних рослин, але не раніше березня, так спочатку поживних речовин досить в посадковому матеріалі.

Коли з'явиться друга пара листочків, растенья готові до пікіровки. За календарних термінів пікіровка припадає на квітень-травень. Маленькі растенья розсаджують в окремі ємності.

Крила ангела починають цвісти навесні, через три місяці після посадки. Але перші квіти краще видалити, це призведе до стимуляції подальшого цвітіння, тоді бутонів на майбутньому кущі буде набагато більше. Прищипування верхівки китайської троянди призводить до утворення бічних пагонів, кущик стає пишніше.

А в травні, при встановленні стабільно теплою температури, коли мине пора поворотних заморозків, рослини готові до пересадки у відкритий грунт на постійне місце зростання.

Після незначної адаптації рослини пускаються в зростання і готуються цвісти. Зазвичай пік цвітіння припадає на червень-липень, коли кущі повністю покриті квітами. Цвітуть до вересня, але вже не так рясно.

Зимують китайські троянди добре. Вкривати їх потрібно лише в тому випадку, якщо зима очікується сувора і малосніжна. Для укриття використовують лапник, агроволокно, джутовий матеріал, мішковину, хмиз. Грунт в міжряддях рекомендують вкривати гноєм з великим вмістом соломи, корою або листям. Підгортання оберігає кущі троянди від вимерзання. Приваліть землю до основи стебла китайської троянди Крила ангела на висоту приблизно 10 см. Землю краще використовувати додаткову, інакше є загроза, що оголити коріння куща, які проходять поблизу від поверхні грунту.

Навесні кущі троянди обрізають, видаляючи загиблі гілки. Обрізку краще проводити в кілька етапів, у міру пробудження нирок. Здорові гілки вкорочують на одну третину. Підрізаючи рослина, можна сформувати форму куща і викликати зростання додаткових пагонів.

Китайські троянди дуже невибагливі. Але на регулярний догляд реагують буйним цвітінням, яке починається навесні і закінчується на початку осені. Грунт навколо рослини рекомендують мульчувати. Навколо кущів троянди не ростуть бур'яни, і зберігається волога. Поливайте в міру вимоги, в залежності від сухості навколишнього повітря, не допускайте значного пересихання грунту. Можна побалувати рослини підгодівлею, як мінеральними, так і органічними. Недолік харчування веде до появи такого захворювання, як хлороз листя. Змінюється забарвлення листя, вони скручуються, опадають квіти і бутони.

Змінюється забарвлення листя, вони скручуються, опадають квіти і бутони

Крила ангелів можна спробувати розмножити живцюванням. Для цього навесні нарізають живців з молодих пагонів рослини, не сильно задерев'янілих. Ставлять їх у воду і чекають появи коренів. Потім висаджують в грунт. Але досвідчені садівники намагаються виростити китайську троянду з насіння. Такі рослини менш вибагливі, що не вимерзають взимку.

висновок

висновок

Спробуйте виростити китайську троянду Крила ангелів або ангел Вінгс (angel wings) з насіння. Повірте, воно того варто. Процес захоплюючий, і вашої гордості не буде меж, коли ви отримаєте результат своєї праці. Рослина, можливо, не претендує на незвичайність, однак, порадує своїм рясним і тривалим цвітінням. Більш того, троянда китайська - багаторічна рослина, кущі ростуть більше 5 років при належному догляді.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама