Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти для букета - назви і фото на дачі або в саду

  1. багаторічні квіти
  2. Догляд за квітами дозволяє їм цвісти рясніше
  3. Щоб квіти довше стояли у вазі

Багато квітникарі відводять частину саду, вирощуючи квіти для букета. Назви і фото будуть представлені нижче. Адже як, інший раз, хочеться прикрасити свіжими квітами своє житло. Багаторічні або однорічні квіткові рослини, якщо правильно підібрати види і сорти, порадують вас своєю красою на клумбі, в букетах будинку. Стаття описує види багаторічних квіткових рослин, що володіють міцними стеблами, красивими квітками, які після зрізання зберігають свіжість багато днів, прекрасно виглядають у вазі.

Однак не всі види багаторічних квітів довго зберігають свіжість після зрізання, через що їх зазвичай не використовують для букетів. Є серед багаторічників громіздкі види, що не підходять для букета.

Виберіть такі, які подобаються вам за формою, кольором, термінами цвітіння - посадіть в своєму саду. В цьому випадку ви забезпечите себе свіжими квітами на клумбах і в вазах на весь сезон.

↑ до змісту ↑

багаторічні квіти

Навесні першими зацвітають такі трав'янисті квіткові рослини, як півонії, ромен, водозбір, півники запашний, манжетка м'яка, гейхера червона. Ніжні відтінки квіток у цих рослин дозволяють складати з них букети в романтичному стилі.

Ніжні відтінки квіток у цих рослин дозволяють складати з них букети в романтичному стилі

Кніфофія

На зміну весняним приходять яскраві квіти початку літа: золотистий кореопсис, помаранчева або жовта кніфофія і блідо-жовтий деревій сорти Муншайн. Ці квіти дуже добре поєднуються з синіми дельфініум.

дельфініуми

В цей же час зацвітають елегантні білі і сині дзвіночки з листям, схожими на листя персика, а в зонах з більш прохолодним кліматом - Тіньолюбні купальниця європейська і наперстянка пурпурова.

дзвіночки

В середині літа цвітуть десятки видів квіткових рослин, і садівники отримують можливість створювати яскраві букети в стилі імпресіонізму. Для зрізання хороші червона і світло-лілова монарда трубчаста, синя скабіоза і рожева астільба.

монарда монарда   астильба астильба

Іншим квіткою, який часто використовують для складання букетів, є лиатрис з пухнастими пурпуровими або білими стрілоподібними суцвіттями.

ліатріс

Дуже красива річна длиннолистная вероніка. Її високі рослини з міцними стеблами, рожевими або яркосініе колосками незвичайно красиві.

Вероніка

При складанні букетів дуже важливо дотримувати правильну пропорцію між високими рослинами з колосоподібними суцвіттями і рослинами, що мають квітки м'якою, округлої форми.

Посадіть деревій, квітки якого мають круглу форму парасольок.

Посадіть деревій, квітки якого мають круглу форму парасольок

деревій

Заслуговує на увагу сорт деревію Кредо. Квітки у нього ніжно-жовті. Вони заслужено користуються популярністю у садівників. Деревій належить до тих небагатьох видів квітів, які не можна зрізати до тих пір, поки на суцвіттях не стане помітна пилок.

Інший великий квітка, який завдяки округлій формі суцвіть може стати центром композиції букета, - це садовий флокс. Щоб не допустити швидкого опадання пелюсток, флокси зрізають, як тільки розпустяться перші квіти, і ні днем ​​пізніше.

Щоб не допустити швидкого опадання пелюсток, флокси зрізають, як тільки розпустяться перші квіти, і ні днем ​​пізніше

флокси

Пурпурова ехінацея - багаторічна квіткова рослина, дуже оживляє літні букети. Особливо гарний сорт Магнус з великими плоскими пелюстками, які менш схильні до обпадання, ніж це спостерігається у місцевих видів.

Ехінацея

Букет з рудбекії схожий на пучок мініатюрних соняшників.

рудбекия

Иссоп анісовий часто вирощують на зрізання. Рослини ісопу анісової доводиться зрізати часто, тому що тільки свіжі квіти мають приємний блакитний колір, а потім вони блякнуть. Квітки ісопу дуже люблять відвідувати метелики, тому радять залишати їх на клумбах в невеликій кількості весь сезон.

Коли літо починає плавно переходити в осінь, з'являються квіти для нових чудових букетів. Очиток (седум), а також елегантний аконіт (борець) з округлими суцвіттями дуже гарні в букетах, особливо тому, що довго зберігають свіжість.

Очиток (седум), а також елегантний аконіт (борець) з округлими суцвіттями дуже гарні в букетах, особливо тому, що довго зберігають свіжість

очиток пурпурний

Гарні у вазі і граціозно схилені золотарник, які до того ж дуже просто вирощувати.

Золотарник

Квітки золотушника (солидаго) - прекрасний корм для багатьох корисних комах. Існує думка, що квітки золотушника викликають сінну лихоманку, проте пилок у цієї рослини досить важка і не розноситься вітром, а значить, фактично не доставляє неприємностей алергікам.

Осінні багаторічні айстри, які часто зустрічаються в наших садах, дуже підходять для зрізання. В осінніх букетах виглядають чудово.

В осінніх букетах виглядають чудово

айстри

У багатьох регіонах ці пізні квіти довго залишаються свіжими в вазах і служать чудовою прикрасою святкового столу.

↑ до змісту ↑

Догляд за квітами дозволяє їм цвісти рясніше

Якщо вам потрібен свіжий букет, зрізайте багаторічні квіти без жалю. Багато сорти, виведені для букетів, після зрізання навіть краще розростаються і довше цвітуть. Причина цього явища полягає в тому, що у квітучих рослин життєвий цикл завершується після того, як вони відцвітуть і зроблять насіння. Коли зрізка перериває життєвий цикл рослини, це викликає другу хвилю цвітіння. З цієї ж причини рекомендується видаляти відцвілі, але ще не утворили насіння квітки. Так надходять для збільшення кількості квіток в посадках багаторічників.

Якщо у вас є бажання стати справжнім квіткарем, то проводите проріджування квіткових посадок ще до того, як вони зацвітуть, щоб стимулювати формування великої кількості квіток найкращої якості.

Фахівці з вирощування багаторічних квітів вважають, що укорочення наполовину стебел у частині багаторічних квітів, котрі вступили в фазу цвітіння, дозволяє на кілька тижнів відсунути термін появи квіток: вони зацвітають, коли неукороченние рослини вже відцвіли. Відгукуються на такий прийом наступні види багаторічних квітів: Вероніка, геліопсіси (золота куля), ехінацея, очиток, золотарник і садовий флокс.

Що стосується флокса, то це гарне багаторічна рослина реагує на підрізання стебел по-своєму. Часто трапляється, що у флоксів виростають дуже довгі стебла, прикрашені величезними суцвіттями, тому їх доводиться підв'язувати. У рослин з укороченими стеблами спостерігається формування більшого числа невисоких стебел з безліччю менш важких суцвіть. Такі флокси краще виглядають в букетах.

↑ до змісту ↑

Щоб квіти довше стояли у вазі

Для того, щоб у вазі букет довше залишався свіжим, потрібно обірвати зі стебел листя і поставити квіти у вазу з водою, додавши одну чайну ложку оцту і одну столову ложку цукру на 700 г води. Оцтова кислота пригнічує ріст бактерій, а цукор забезпечує квітам харчування.

Оцтова кислота пригнічує ріст бактерій, а цукор забезпечує квітам харчування

Букет з флоксів Букет з флоксів   Букет з деревію і аквилегии   Букет з космеи Букет з деревію і аквилегии Букет з космеи

літній букет

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама