Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти в теплицях і парниках: Важливі Особливості Вирощування Своїми Руками Від Професіоналів Своєї Справи> ВІДЕОінструкція + Фото

  1. Види сучасних парників
  2. освітлення теплиці
  3. Система поливу та обігріву
  4. Які квіти краще всього вирощувати в парниках
  5. Особливості вирощування троянди в парнику
  6. Особливості вирощування тюльпанів в парнику
  7. Особливості вирощування фіалок в парнику
  8. Особливості вирощування гіацинтів в парнику
  9. Особливості вирощування лілій в парнику
  10. Особливості вирощування настурцій в парнику

Як зробити парники для квітів

Починаючи бізнес з вирощування квітів, дуже важливо розуміти, як робити для них парники. Розведення парникових квітів сьогодні вважається дуже вигідним і перспективним напрямком бізнесу. А забезпечення потреб ринку в холодну пору відбувається виключно за рахунок тепличних рослин.

Зміст статті

Види сучасних парників

В даний час квіткові парники існують в декількох варіантах:

Поліетиленова конструкція. Нескладно зробити своїми руками. Для цього потрібно виготовити дерев'яний або металевий каркас полусферической або прямокутної форми і обтягнути його зверху поліетиленовою плівкою. Теплиця з полікарбонату . Найчастіше призначена для вирощування квітів у промислових масштабах. Оранжерея. Являє собою велику криту конструкцію, призначену для одночасного розведення відразу декількох видів рослин. Крім грядок для вирощування розсади оранжереї мають також зручні доріжки і обладнане місце для відпочинку.

Порада. Крім того, все частіше застосовується принцип вирощування квітів в торфопарніках.
Вони являють собою торф'яну грунт, вміщену в мішок з поліетилену, який забезпечений отворами для посадки розсади. Плюсом цього методу виступає наявність в грунті всіх необхідних для рослини мінеральних речовин, а також здатність грунту довго утримувати вологу.

освітлення теплиці

Як зробити освітлення в квіткової теплиці

Приміщення, в якому вирощуються квіти парникові, має бути добре освітленим.
Розглянемо докладніше:

  • Якщо парник розташований на півночі, то вікна в ньому потрібно влаштувати на південну сторону. У південних теплицях доцільно зробити вікна, які виходять на схід.
  • Хорошим рішенням буде пристрій стіни зі скла, біля якої рекомендується поміщати найбільш світлолюбні рослини.

Порада. Оскільки в більшості випадків світловий день вважається занадто коротким для вирощування квітів, бажано використовувати систему штучного освітлення.

Крім того, при необхідності потрібно мати можливість затінити теплицю. Для цієї мети краще всього використовувати жалюзі.

Система поливу та обігріву

Як встановлюється система поливу та обігріву

Волога має вирішальне значення в розведенні квітів. Кращим варіантом для підтримки необхідного рівня вологості є система автоматичного поливу .

Порада. Також рекомендується обладнати тепличне приміщення вентиляторами, а підлога повинна мати надійну гідроізоляцію.

Отже:

  • У більшості випадків теплиця використовується для цілорічного розведення квітів. Тому необхідно забезпечити опалення приміщення, зокрема, установку парової або водяної системи.
  • Також допустимо використовувати електроприлади, наприклад, калорифери. Оптимальним варіантом вважається установка автоматичної системи, яка контролює рівень вологості і температуру в парнику.

Якщо ж вирощується розсада квітів в парнику, яка в подальшому використовується для формування клумби в саду або японського саду каменів, тоді можна обійтися і без обігріву.

Які квіти краще всього вирощувати в парниках

Які культури найкраще вирощувати в парниках

Тепличні умови придатні для розведення багатьох видів квітів. причому в квіткової теплиці можна вирощувати як кімнатні, так і вуличні рослини.
До перших відносяться:

  • Орхідеї.
  • Кактуси.
  • Фіалки.

До садовим, або вуличним зараховують такі види квітів:

  • Троянди.
  • Хризантеми.
  • Лілії.
  • Настурції.
  • Тюльпани.

Кожен з цих видів квітів вимагає окремого догляду. Тому починаючому садовому рекомендується розводити парникові квіти одного виду або ж зупинити свій вибір на рослинах, умови, вирощування яких більш-менш схожі.

Особливості вирощування троянди в парнику

Існує сотні різних сортів троянд, які відрізняються один від іншого формою, кольором і, звичайно ж, умовами їх вирощування.
Докладна інструкція:

  • При виборі конкретного сорту необхідно брати до уваги місцевий клімат. Крім того, потрібно враховувати економічні фактори, зокрема, популярність сортів на ринку, ціна однієї рослини і т. Д.
  • Троянди вимагають досить просторій теплиці, а її висота повинна бути не менше трьох з половиною метра.
  • Ця рослина не любить тісноту і вимагає наявність навколо себе достатньої кількості повітря. Тому утримувати їх в невеликому просторі не вийде, інакше рослини втратять свій товарний вигляд.

Порада. Парник з трояндами повинен добре провітрюватися і висвітлюватися. Але, в, то, же час пряме сонячне світло може пошкодити ніжні рослини, тому приміщення повинно бути оснащено жалюзі для створення затінення в разі потреби.

Особливості вирощування тюльпанів в парнику

Як виростити тюльпани в парнику

Теплиця як не можна краще підходить для створення тюльпанового раю. Щоб отримати хороший врожай, необхідно ретельно відібрати цибулини для подальшої посадки. Вони повинні бути великі, без видимих ​​дефектів.
Інструкція по вирощуванню:

  • Тюльпан любить добре скопану і удобрений грунт. В якості добрива найкраще використовувати деревну золу.
    У серпні його цибулини необхідно викопати, добре висушити і прибрати в прохолодне темне місце до грудня.
  • Для висадки цибулин необхідно підготувати лунку глибиною в три-чотири сантиметри. Після посадки потрібно стежити, щоб грунт не пересихав.

Порада. А ящики з цибулинами бажано прибрати в темне і прохолодне приміщення до вкорінення квітки, яке займає близько двадцяти тижнів.

Коли з'являться паростки довжиною в п'ять-сім сантиметрів, квіти можна переносити в більш світле і тепле місце. У цей період температуру рекомендується підтримувати на рівні 15-18 градусів.
Крім того, тюльпани необхідно регулярно підживлювати органічними добривами.

Особливості вирощування фіалок в парнику

Як вирощуються фіалки в парнику

Теплиця відмінно підходить для розведення фіалок. Інструкція говорить, що фіалки, незалежно від їх сорту, віддає перевагу добре удобрений і зволожений грунт.
Детальніше про деталі:

  • Розмноження найкраще проводити живцями, які вже мають не менше трьох пагонів. Розсада квітів в парниках проводиться не надто густо, між рослинами потрібно залишати відстань не менше п'ятнадцяти сантиметрів.
  • Догляд за фіалками вважається нескладним. Потрібно лише вчасно зволожувати і розпушувати грунт. Крім того, квітка потребує систематичної підгодівлі селітрою або суперфосфатом.

Порада. Дуже важливо підтримувати в парнику температуру не менше двадцяти двох градусів вдень і 20-і вночі. Прямі сонячні промені протипоказані фіалкам, оскільки провокують появу на листках опіків.

Але і брак світла призведе до їх деградації. Щоб фіалки були як на фото, необхідно забезпечити освітлення теплиці за допомогою м'якого і розсіяного світла.

Особливості вирощування гіацинтів в парнику

Інструкція по догляду

Гіацинт вирощується переважно в теплиці. Його розмноження відбувається за допомогою цибулин, які протягом усього літа рекомендується зберігати в темному місці.
Отже:

  • З настанням осені його можна висаджувати в ящики, причому температуру потрібно підтримувати відносно невелику - не більше десяти градусів.
  • В таких умовах рослина має перебувати близько двох місяців.
  • Через зазначений термін вже підросли квіти необхідно помістити в сонячне місце з температурою повітря не менше двадцяти чотирьох градусів.

Також в цей період необхідно забезпечити рясний полив рослини. В таких умовах гіацинт розквітне через два тижні.

Особливості вирощування лілій в парнику

Лілії в парнику

Лілій, як видно на відео, існує кілька сортів. Але садівники воліють вирощувати королівський і тигровий сорт, квіти яких виглядають найбільш ефектно.
Розглянемо докладніше:

  • Лілія відноситься до багаторічних рослин, розмноження яких відбувається шляхом ділення бульб. Щоб отримати хороший урожай цибулину квітки необхідно помістити в досить зволожену і удобрений грунт.
  • В цілому лілія любить воду і її полив рекомендується проводити щоранку.
  • Що стосується підгодівлі, то для неї найкраще підходить коров'ячий або пташиний послід, яким удобрюються грунт в період зав'язування бутонів.

Примітка. Лілія відноситься до світлолюбних рослин, тому при її вирощуванні в зимовий час необхідно додатково використовувати штучне освітлення. Температурний режим рекомендується підтримувати на рівні тринадцяти - п'ятнадцяти градусів.

Особливості вирощування настурцій в парнику

Великою популярністю у садівників користується настурція за рахунок довгого стебла, рясно вкритого махровими квітами. Найчастіше вони бувають білого, рожевого або оранжевого кольору.

Примітка. Настурція невибаглива і вимагає за собою мінімального догляду. Вона не потребує рясного поливу або великій кількості світла.

Якщо систематично підгодовувати її спеціальними добривами, то настурція буде довго радувати своїх господарів пишними і яскравими квітами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама