Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіткова теплиця. Вирощування тюльпанів в теплиці

  1. Теплиця під квіти Квітникарі, що випробували різні види парників, майже одноголосно обрали один вид...
  2. посадка матеріалу
  3. Догляд за паростками

Теплиця під квіти

Квітникарі, що випробували різні види парників, майже одноголосно обрали один вид квіткової теплиці під назвою "зимовий сад". Він має систему опалення, що дозволяє вирощувати квіти при будь-якій погоді, в будь-який час року.

При організації зимового саду вам доведеться задуматися над питаннями поливу та обігріву. Обов'язково встановіть гідроізоляцію підлоги, а також бажано встановити систему автополиву, яка полегшить садівництво. Освітлення - досить важливий аспект при вирощуванні як тюльпанів, так і інших видів квітів. Розміщуйте теплицю так, щоб вікна виходили на сонячну сторону.

Зверніть увагу: тюльпани після висадки деякий час вимагають напівтемрява і прохолоду, тому бажано встановити на вікнах жалюзі.

Підготовчі роботи

Кінець вересня кращий період для посадки тюльпанів, так як спека убуває, а грунт починає остигати.
Перед посадкою тюльпанів добре скопайте грунт, і за бажанням додайте золу. Також грунт потрібно наситити компостом.
Рекомендується відбирати найбільші і здорові цибулини, так як вони потім дадуть прекрасні квіти. Посадочні цибулини потрібно обробити в розчині перманганату калію, щоб запобігти різним хвороби.

посадка матеріалу

Вирощування тюльпанів в теплиці потрібно починати з посадки цибулин в ємності, які заздалегідь наповнюємо субстратом. Для цього небажано використовувати гній. У субстрату повинні бути такі якості:

  • нейтральність;
  • стерильність;
  • влагоемкость.

Ємність потрібно наповнити приблизно на 2/3. Цибулину слід втиснути в грунт, при цьому намагайтеся не погнути донці. Обов'язково необхідно проводити полив, щоб не допустити пересихання грунту.

Зверніть увагу! Вода для поливу повинна бути відстояною і мати кімнатну температуру.

Охолодження - процес, який регулює ріст втечі. Характеризується скупченням речовин, що контролюють ріст стебла. Якість цибулини і сорт впливають на тривалість цього етапу зростання. Процес охолодження триває від 16 до 22 тижнів. Протягом цього терміну тюльпани повинні розвинути коріння, і пустити паросток висотою приблизно 5-7 см з бутоном. Найкраща температура для цього процесу 7-9 градусів.

Догляд за паростками

За 3 тижні до початку цвітіння тюльпанів переносимо паростки в попередньо підготовлену теплицю. Після переміщення ємностей в теплицю потрібно підтримувати температуру в 12-14 градусів протягом 2-3 діб, після закінчення цього часу збільшити температуру до 17-18 градусів.

Поливна вода повинна залишатися в межах 19-21 градусів. Як можна частіше потрібно полоти бур'яни, рихлити грунт, і удобрювати різними добривами. Дотримуючись всіх цих правил, вже через 2-3 тижні можна зрізати дружно квітучі пагони.

Дотримуючись всіх цих правил, вже через 2-3 тижні можна зрізати дружно квітучі пагони

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама