Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пересадка орхідей під час цвітіння

  1. Особливості пересадки орхідеї під час цвітіння
  2. Як живити і підгодовувати орхідею
  3. Основні правила догляду за рослиною

Найкрасивішим, але в той же час примхливим квіткою, є орхідея. При покупці рослина заворожує своїм цвітінням. Пересадка орхідеї здійснюється виходячи зі стану кореневої системи. У магазинах квіти обприскують спеціальними стимуляторами для цвітіння. Якщо коріння рослини виглядають зморщеними і блідими, то обов'язково слід пересадити квітку.

зміст:

Особливості пересадки орхідеї під час цвітіння

Орхідея відрізняється тривалим цвітінням, тому щоб пересадити, годі й чекати, коли рослина відцвіте. Це ніяк не вплине на якість цвітіння або можливе опадання бутонів. здійснити пересадку в домашніх умовах цілком можливо, слід знати деякі нюанси.

Щоб грунт відстав від стінок горщика, необхідно акуратно постукати по стінках всього посуду. Якщо орхідея знаходиться в глиняному горщику, то можна скористатися маленьким молотком. Далі акуратно витягти рослину разом з субстратом. Якщо коріння встигли прирости до глини, то слід відокремити їх від горщика за допомогою дерев'яної лопатки. Горщик акуратно розбити і залишити частинки глини на коренях .

Щоб відокремити старий субстрат від рослини, необхідно помістити коріння в воду кімнатної температури або промити водою. Загнили коріння підрізати. На місці зрізів зробити примочки зеленкою.

Для приготування нового субстрату знадобляться шматочки кори. Їх слід прокип'ятити протягом 20 хвилин. Потім остудити, підсушити і подрібнити. Субстрат можна замочити на кілька годин у спеціальному розчині для добрив орхідей.

Горщик для орхідеї необхідно вибирати з отворами і враховувати розмір. На дно горщика висипати щебінь і підготовлені шматочки кори. Іноді використовують листя, промитий пісок, деревне вугілля.

Акуратно помістити рослина в горщик, взявши за товсту частину стовбура. Після цього додаємо в горщик залишився субстрат до середини. Утрамбовувати сильно не потрібно, достатньо зміцнити орхідею, щоб вона не хиталася. Зверху в якості дренажу використовувати кору або шматочки цегли.

В кінцевому рахунку, грунт повинен вийти пухкою і пересипана корою по всьому об'єму. Для рівномірного розподілу соснової кори можна скористатися дерев'яною паличкою. Через розгалуженої частини коренів деякі її частини будуть перебувати на поверхні.

Поливати рослину після пересадки не потрібно. Досить обприскати рослину і поставити на освітлене місце. Процес пересадки при дотриманні всіх вимог квітуча орхідея перенесе без наслідків.

Як живити і підгодовувати орхідею Найкрасивішим, але в той же час примхливим квіткою, є орхідея

Підгодовувати рослину необхідно в період їх активного росту. Для цього використовують спеціальні добрива, призначені саме для орхідей. Якщо такий засіб складно знайти, то можна обійтися мінеральними добривами для кімнатних рослин тільки доза береться в 2 рази менше.

Підживлення слід проводити один раз в 2-3 тижні. Пересаджені, хворі або квітучі рослини підгодівлі не потребують. Це може спровокувати відмирання бутонів і розпущених квіток.

Підгодовувати рослини можна одночасно з поливом. У невелике відерце влити відстояну воду і поставити горщик з орхідеєю. Як тільки коріння вберуть воду додати живильний розчин згідно дозуванні. Час перебування в розчині близько 10-20 хвилин. якщо удобрювати рослина відразу, не розмочивши коріння, їх можна обпалити. В результаті чого коріння почнуть відмирати.

Полив можна здійснювати зверху на субстрат. Для цього використовують спеціальну лійку. Деякі чергують полив простою водою з добривами. Осінь або взимку підгодівлю слід знизити до мінімуму, а навесні повторювати знову.

Орхідеї люблять високу вологість повітря. Щоб домогтися оптимальної вологості для орхідеї, слід притримувати деяких правил. У піддоні необхідно регулярно зволожувати гравій. Можна спорудити скляну або пластикову перегородку біля вікна, використовувати зволожувачі повітря. Поруч з орхідеєю корисно ставити ємність з водою.

Основні правила догляду за рослиною

Орхідею можна поставити на вікно, в глибину кімнати. У цьому випадку обов'язково висвітлювати лампою білого світла або фітолампи. Восени важливо досвечивать рослина. Температура повітря, в якій повинна знаходитися орхідея , Повинна становити 20-25 градусів, взимку не менше 16 градусів.

Якщо орхідеї буде недостатньо світла, то вона не буде цвісти. Слід уникати різкої зміни температури в приміщенні. Обприскувати рослину потрібно регулярно, при цьому намагатися не потрапляти на квітки. Вода може привести до появи коричневих плям, а це веде до швидкого опадання квіток.

Пожовкле листя біля коріння вважаються нормою. Вони найстаріші, тому першими і відмирають. Якщо ж верхні листки стали сухими і млявими, то субстрат був сильно перезволожений або пересушене. На це також впливають такі фактори, як переохолодження, подмораживание.

Щоб видалити зайві солі, грунт необхідно промивати раз на місяць під струменем теплої води. Якщо рослина пошкоджено шкідниками, то позбутися від них допоможуть такі препарати:

  • фитоверм
  • Актара
  • Агравертін і ін.

Раз на місяць листя орхідеї слід протирати від пилу. Серветку змочити в розчині інсектициду і акуратно протерти рослина. якщо обробляти листя даними розчином, то це дозволить уникнути появи червців, а також захистить листя від пожовтіння.

Після цвітіння орхідеї вимагають особливого догляду. Пожовклі бутони необхідно обрізати. Іноді після цього цвітіння повторюється. Найголовніше - вибрати підходящий момент для обрізки.

Рослині теж необхідно відпочити. Тому слід скоротити полив, а в зимовий час коріння повинні бути злегка в підсушеному стані. Щоб зацвіло це красиве екзотичну рослину, потрібно докласти зусиль для створення сприятливих умов.

Відео про те, як правильно пересаджувати квітучу орхідею.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама