Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Поради по посадці кропу, сприятливий час і місце

  1. Що любить кріп?
  2. Відео: правильне вирощування кропу
  3. Кріп - як правильно садити, і в які терміни?
  4. Як вибрати час посіву
  5. Вибір сусідів по грядці
  6. Передпосівна підготовка насіння
  7. Тепличне вирощування кропу
  8. Зимовий і підзимовий посів

У кого-то ця рослина росте як бур'ян, з'являючись раз у раз на зайнятих іншими культурами грядках, а хтось ламає голову, як садити кріп, щоб рослини були не такими слабкими і млявими. Хоча цю культуру прийнято вважати невибагливої ​​і досить простий для вирощування, не у кожного городника вона виходить пишною і ароматною, як того хотілося б.

Що любить кріп?

Кріп - це невибаглива садова культура, яка добре росте на будь-якому грунті і не вимагає ретельного догляду. Для нього характерні такі особливості:

  • Стійкість насіння до заморозків;
  • Любить вологий грунт;
  • Для швидкого росту необхідна велика кількість світла;
  • Погано росте на кислих грунтах;
  • Свіжі насіння проростає повільно через вміст в них ефірних масел. У кого-то ця рослина росте як бур'ян, з'являючись раз у раз на зайнятих іншими культурами грядках, а хтось ламає голову, як садити кріп, щоб рослини були не такими слабкими і млявими

    Кріп любить тривалий світловий день і сонячне світло

З огляду на перелічені особливості, стає зрозуміліше, як садити кріп, яке місце на ділянці для нього виділити, і на що звернути увагу при його вирощуванні.

Відео: правильне вирощування кропу

Передпосівна обробка насіння - запорука дружніх сходів

Відомо, що перезимували у відкритому грунті насіння сходить краще і швидше, ніж посіяні навесні. Всьому виною ефірні масла, що утрудняють проростання насіння. Тому, перед тим як сіяти кріп, необхідно підготувати насіння належним чином.

Складіть насіння в марлевий мішечок і замочіть на три дні у воді, температура якої близько +50 градусів. Відстояну воду потрібно буде зливати до п'яти разів за добу. Такий прийом допоможе знезаразити насіння і прискорить появу паростків.

Після обробки гарячою водою викладіть насіння на ті ж марлеві мішечки, укрийте шматочками вологою ганчіркою або пропареними тирсою і залиште дня на чотири при температурі +20 градусів, поки на деяких насінні не з'являться паростки. Перед посівом насіння злегка підсушують протягом півгодини і висівають в добре пролиту водою землю.

Додатково можна провести гідротермічної аерування насіння, а також барбатірованіе протягом доби у воді, насиченої киснем. Будинки для цих цілей підійде компресор з акваріума.

Якщо ж для вас важливо отримати ранній урожай кропу, можна виростити на підвіконні розсаду і пересадити її у відкритий грунт через 35 днів з моменту посадки. Клопоту буде більше, зате вам вдасться заощадити насіння і виростити набагато більше якісної, густій ​​зелені.

Вирощування на підвіконні - справа нехитра, оскільки не вимагає від людини особливих зусиль. Головне - з розумом підійти до вибору сорту і облаштування місця на підвіконні, щоб рослина змогла отримати достатню кількість тепла і світла. Детальніше про те, як крок за кроком виростити кріп будинку, читайте в нашій статті: https://orchardo.ru/227-ukrop-na-podokonnike.html

Кріп - як правильно садити, і в які терміни?

Завдяки тому, що рослина здатна переносити заморозки до -4 градусів, висівати його насіння можна в середині весни, як тільки з городу зійде сніг. Проростання насіння можливо при температурі +3 градуси, а оптимальна температура для вирощування зелені + 15 + 20 градусів.

Для раннього врожаю посадку кропу можна почати в першій декаді квітня при підходящої температурі, підсіваючи насіння кожні два тижні, щоб забезпечити постійне утворення свіжої зелені. Найчастіше в умовах російського клімату городники висівають рослина в двадцятих числах квітня.

Для раннього врожаю посадку кропу можна почати в першій декаді квітня

Найкраще кріп росте на нейтральній, пухкому грунті, на важкому грунті вирощувати його небажано. Грядку підготуйте з осені, щоб можна було навесні раніше посіяти насіння. Перекопуючи землю на глибину 20 см, внесіть в неї перегній і мінеральні добрива. Навесні залишиться тільки ретельно розрівняти поверхню землі, зробити на ній борозенки по 2 см глибиною, залишаючи між рядками по 20 см, зволожити землю і посіяти насіння. Зверху насіння присипте пухкою землею, трохи ущільнюючи грунт. Поливати посіви не потрібно, інакше насіння з водою підуть глибше, ніж треба.

Як вибрати час посіву

З огляду на здатність насіння переносити заморозки до -50С, їх висівання починається відразу після сходу снігу в городі. Для середньої смуги Росії це відповідає середини - кінця квітня. Майбутні заморозки не страшні, бо сходи почнуть проростати тільки після встановлення стабільної температури вище 3 градусов.Хорошо зарекомендував себе подзимний посів у відкритий грунт. Для цього грунт готують за 1-2 тижні до настання заморозків: перекопують, вносять добрива, видаляють бур'яни. Насіння висаджують в кінці жовтня - початку листопада на глибину 1,5-2 сантиметри і відстані між рядами в 20 см, а верхній шар не ущільнюють. Навесні сходи самі витягнуться на потрібну глибину і дадуть паростки відразу після сходу снігового покриву. Такий спосіб дозволяє отримати найбільш ранній свіжий кріп з відкритого грунту. З огляду на здатність насіння переносити заморозки до -50С, їх висівання починається відразу після сходу снігу в городі Літній посів свіжого насіння дає помітно гірші результати без проведення попередньої підготовки. Літня спека погано впливає на зростання кропу - рослинам потрібен постійний інтенсивний полив. Використовується найчастіше для вирощування свіжої зелені до столу, а на заготовку на зиму йде весняний кріп.

Вибір сусідів по грядці

Рослини кропу люблять правильне розташування на грядці і чутливі до вибору сусідів. Дуже добре поєднується посадка поруч з картоплею, огірками, капустою, цибулею і часником. Не рекомендується сусідство з кмином, петрушкою, морквою.

Передпосівна підготовка насіння

Застосовується для літнього висаджування і вирощування розсади на підвіконні будинку. Вся справа в ефірних маслах, що ускладнюють розкриття оболонки насіння. У перезимували насіння проблем з цим не виникає. Застосовується для літнього висаджування і вирощування розсади на підвіконні будинку Готують посадковий матеріал так:

  1. Розміщуємо насіння в марлевий мішечок і замочуємо теплою водою (близько 50 градусів), воду міняємо кілька разів на добу протягом 3 днів. Такий прийом допоможе позбутися від маслянистої плівки на поверхні насіння.
  2. Дістаємо з води і розкладаємо на вологій марлі, закриваємо тканиною або опилом. Тримаємо їх 4 дні, періодично зволожуючи. Повинні з'явитися перші паростки.
  3. Підсушуємо насіння півгодини і висівають у грунт. Перші сходи з'являться через 14 днів.
За рослинами у відкритому ґрунті доглядати дуже просто.

По-перше, забезпечити якісний полив, найкраще крапельного типу. По-друге, не запускати грядку бур'янами і розпушувати грунт. По-третє, регулярно вносите азотні добрива, наприклад, зброджені трава, перегній. Зрізають зелень при досягненні 15-20 см, а квітконосні пагони відразу видаляються. Ці заходи дозволяють отримати до 2 врожаїв з одного кореня.

Тепличне вирощування кропу

У захищеному грунті можна отримувати свіжу зелень круглий рік. Досить забезпечити температуру в 15-20 градусів і додаткове освітлення в зимовий період. Як досвічувати ламп використовують натрієві або фітолампи на основі світлодіодів. Ці джерела світло дають найправильніший спектр випромінювання і сприяють найкращому росту. А кріп - це світлолюбна рослина. Порада! Для включення штучного освітлення використовують таймер, який буде досвечивать 2-3 години вранці і 3-4 години ввечері. Цього достатньо для швидкого зростання. Плюси тепличного вирощування кропу:

  • Цілорічне отримання свіжої зелені, яку можна використовувати на продаж;
  • Захищеність від заморозків;
  • Зручність збору і сівби, незалежність від погодних умов;
  • Урожайність з одного квадратного метра вище, ніж у відкритому грунті.

У теплицях без опалення перші посіви можна робити вже в березні, коли в городі ще лежить сніг. Тоді свіжа і ароматна зелень дозріє до травневих свят. Для цілорічного вирощування нам будуть потрібні підготовлені насіння або розсада кропу. Так скоротиться час на дозрівання рослин. У теплицях без опалення перші посіви можна робити вже в березні, коли в городі ще лежить сніг Вирощування кропу в тепличних умовах починається з підготовки грунту і внесення мінеральних добрив. Зручніше удобрювати землю в перервах між посадками. Відстань між борозенками не більше 20 см, а насіння висаджуються рідко і проріджуються після сходів. Догляд за рослинами не відрізняється від відкритого грунту: рясний полив, прополка, зрізання переросли стеблей.Для закритого грунту найкраще використовувати сорти, які допускають неодноразову зрізання. Кожні два тижні на нову грядку підсівати невелика кількість нових насіння, для постійного забезпечення свіжою зеленню. Популярні сорти - Грибовський, Борей, Салют, Парасолька і інші.

Зимовий і підзимовий посів

Щоб свіжа зелень з'явилася на вашому столі якомога раніше, насіння висівають під зиму. Для цього грядку готують з осені, заправляючи мінеральними і органічними добривами. Перш ніж земля промерзне, здійснюють посів кропу, збільшуючи при цьому норму висіву на 25%, а глибину загортання насіння - на півтора сантиметра. Грядку прикривають мульчею для захисту від утворення кірки, яка буде перешкоджати появі сходів. Ущільнювати грунт при подзимнем посіві зелені не потрібно.

Відео про вирощування рослини

Можлива також посадка кропу взимку:

  • завчасно підготовлена ​​грядка звільняється від снігу;
  • по її поверхні розкидаються насіння;
  • зверху посіви накривають шаром перегною або землею, змішаної з перегноєм;
  • під час весняного танення снігу насіння втягуються в землю разом з талою водою і незабаром проростають.

При зимової та подзимней посадці бажано навесні накинути на посіви покривний матеріал, закріпивши його по краях. У порівнянні з весняними посадками зелень кропу, посіяного взимку або восени, можна буде зрізати на тиждень-два раніше.

Стаття актуалізована 30.01.2018

Що любить кріп?
Що любить кріп?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама