Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посів однорічних і багаторічних квітів: що і як посадити в березні

  1. Посів однорічників і багаторічників ранньою весною
  2. Однорічники, які слід посіяти в березні на розсаду
  3. Багаторічники, які слід посадити в березні
  4. Готуємо грунт і насіння до посадки
  5. Догляд за розсадою однорічників і багаторічників
  6. Підтримка температури повітря
  7. Правильний полив розсади
  8. підсумок

Розсада Мальва вирощена з насіння

У березні настає активна пора для розведення однорічних і багаторічних рослин для посіву на дачній ділянці. Висаджені на розсаду квіткові багаторічники вже через кілька тижнів проростуть, а за сіянцями потрібно ретельний догляд. Важливо акуратно дотримуватися всіх рекомендацій, щоб виростити здорові і міцні рослини, які влітку прикрасять ваш сад.

Посів однорічників і багаторічників ранньою весною

Найкраще квіткова розсада буде рости в парникових умовах, забезпечити які можна, зробивши міні-теплицю на балконі.

Терміни посіву багаторічних рослин і однорічників в Росії:

  • в південній смузі - з 1 по 15 березня.
  • на території Підмосков'я - 20-25 березня;
  • на Уралі і в Сибіру - з 25 березня.

Однорічники, які слід посіяти в березні на розсаду

  • сальвія;
  • целозия;
  • гацанія;
  • гельхізіум;
  • годецію.

Можна посіяти братки, пеларгонію, гербери, гвоздику Шабо, вербену, примулу і гайлардия, якщо не зробили цього в лютому .

Багаторічники, які слід посадити в березні

Молоді сходи лев'ячого зіва в торф'яних таблетках

  • айстри;
  • левкой;
  • ротики;
  • Лобулярія;
  • тютюн;
  • Петунія;
  • агератум.

Щоб правильно вибрати сприятливий день для посіву, не забувайте заглянути в місячний календар .

Готуємо грунт і насіння до посадки

Насамперед необхідно підготувати грунтову суміш для майбутньої розсади. Оптимальним буде з'єднання дернової землі, торфу і річкового піску в співвідношенні 3: 1: 1. Такий склад грунту підходить як для однорічних, так і для багаторічних квіткових культур.

Такий склад грунту підходить як для однорічних, так і для багаторічних квіткових культур

Підготовка ґрунту і тари до посіву насіння

Щоб розсада виросла міцною і добре розвивалася, насіння необхідно заздалегідь підготувати. Для знезараження і боротьби з хворобами їх замочують в розчині перманганату калію на 12 годин. Потім близько 2 днів слід витримати насіння в стимулюючому зростання розчині. Його готують з таких препаратів, як Епін, або Циркон, розчиняючи 1 краплю засобу в склянці води.

Для висівання дрібного насіння: бегонії, портулаку, агератума, лобелії - найкраще розподілити на поверхні грунту трохи снігу, а потім рівномірно розподілити по ньому посівний матеріал. Разом з талою водою зернятка потраплять в самий верхній шар землі, а заодно і пройдуть процедуру гарту.

Разом з талою водою зернятка потраплять в самий верхній шар землі, а заодно і пройдуть процедуру гарту

Посів дрібних насіння на сніг

Великі насіння: запашного горошку, настурції, космеи, лаватера, соняшнику сіють вручну, по одному. Висаджують їх на глибину, рівну їх діаметру, на відстані 3 см один від одного.

Догляд за розсадою однорічників і багаторічників

Після висівання ємності з розсадою бажано помістити в темне місце. Виняток становить портулак, насіння якого проростають на світлі. До появи перших сходів землю слід прикрити подвійним шаром газетного паперу. На відміну від плівки вона пропускає повітря, але перешкоджає швидкому випаровуванню вологи і пересихання грунту.

Детальна інформація про те, як виростити насіння петунії, лаванди, троянди і орхідеї.

Підросли розсада з насіння айстри

Підтримка температури повітря

Хорошу схожість забезпечує правильно збалансована температура повітря. Для більшості квітучих рослин вона становить + 18-20 ° C.

  • Молодим сіянцям теплолюбних рослин (шалфею, чорнобривцям, амаранту, майорця, петунії, портулаку, арктотіс, жоржини, тютюну) для формування потрібно підтримувати температуру більше + 20 ° C.
  • Для айстри, лев'ячого зіва, запашного горошку, лобелії, годеции, матіоли підходить більш прохолодне повітря: від +12 до + 16 ° C.

Правильний полив розсади

Полив розсади потрібно проводити помірно, не допускаючи пересихання верхнього шару грунту. Обприскування проводити з пульверизатора з дрібним розпиленням.

Рекомендується здійснювати обробку слабким розчином марганцівки (3-5 р на 10 л. Води). Процедура допомагає уникнути безлічі грибкових захворювань, в тому числі - чорної ніжки.

підсумок

Проростити насіння багаторічних і однорічних квітів на розсаду не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися рекомендацій по підготовці ґрунту і догляду за молодими сходами. Завдяки описаним процедурам, ваші рослини зацвітуть раніше за інших, прикрасивши сад яскравими фарбами і пахощами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама