Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ранні баклажани для теплиць і відкритого грунту

  1. Сорти ранніх баклажанів з фото і описом На цій сторінці зібрані кращі ранні сорти баклажанів для...
  2. Баклажан Сибірський скоростиглий 148
  3. баклажан Віра
  4. Баклажан Довгий фіолетовий
  5. баклажан Лускунчик
  6. баклажан Валентина
  7. баклажан Бібо
  8. баклажан Жизель
  9. Баклажан Смак грибів
  10. баклажан Галина
  11. баклажан Фабіна
  12. баклажан Принц
  13. Відгуки про сортах баклажанів

Сорти ранніх баклажанів з фото і описом

На цій сторінці зібрані кращі ранні сорти баклажанів для відкритого грунту і теплиць, різних кольорів, форм і відтінків. Тут описані низькорослі і високорослі сорти, які підходять для вирощування в різних кліматичних зонах і регіонах. Сорти для Підмосков'я, північного заходу, Сибіру, ​​Уралу, північних регіонів ви можете підібрати спираючись на відгуки в коментарях, які залишають садівники з різних куточків Росії, України, Білорусії, Прибалтики та ін. Приємного перегляду.

баклажан Скоростиглий

баклажан Скоростиглий

Ультраскоростиглий, невибагливий сорт баклажана селекції Західно-Сибірської овочевої дослідної станції для відкритого грунту і плівкових укриттів. Кущ низький, компактний, штамбовий, висотою 50-60 см.

Плоди подовженої форми з невеликим потовщенням до низу, в стадії зрілості темно-фіолетового кольору, вагою до 200 г, відмінних смакових якостей. Ці баклажани рекомендуються для кулінарної переробки і консервування.

Сорт баклажана Скоростиглий дає гарантований урожай в будь-літо, навіть в умовах Сибіру.

Посів насіння на розсаду проводять в кінці лютого-початку березня. Під час висадки розсади в грунт на 1 кв. метрі ділянки розміщують до 6-ти рослин.

Баклажан Сибірський скоростиглий 148

Баклажан Сибірський скоростиглий 148

Дуже ранній, урожайний сорт баклажана для вирощування у відкритому грунті і плівкових укриттях. Рослина низькоросла, штамбові, висотою до 50 см.

Плоди подовжено-грушоподібної форми, масою 150-200 грам, темно-фіолетового забарвлення, доброго смаку без гіркоти. Ці баклажани хороші для домашньої кулінарії і консервації.

Сорт дуже невибагливий, адаптований до умов Уралу і Сибіру. Показує стабільну врожайність в будь-яку погоду.

Вирощують баклажани через розсаду. Посів насіння проводять в кінці лютого-початку березня. У грунт розсаду баклажанів висаджують після припинення нічних заморозків. Рослини в грунті бажано розміщувати за схемою: 60-70 х 25-30 см.

баклажан Віра

баклажан Віра

Ранньостиглий сорт баклажана для вирощування у відкритому грунті і в плівкових укриттях. Період від сходів до початку дозрівання становить 100-118 днів.

Кущ компактний, висотою 70-90 см. Листя середнього розміру, фіолетово-зелені, виїмчасті.

Плоди грушоподібної форми, в стадії зрілості яскраво-фіолетові з характерною світлою смугою під чашечкою, довжиною 15-20 см, вагою 125-200 грам. Шкірочка баклажана тонка, м'якоть біла, без пустот. Ці баклажани можна використовувати в домашній кулінарії і консервації.

Під час висадки розсади в грунт рекомендується дотримуватися відстань 60-65 см між рядами і 30-35 см в ряду між рослинами.

Переваги сорту Віра: ранньостиглість, стабільна врожайність, висока товарність плодів.

Баклажан Довгий фіолетовий

Баклажан Довгий фіолетовий

Скоростиглий (95-110 днів від сходів до початку дозрівання), урожайний сорт баклажан для відкритого грунту і плівкових укриттів. Кущ прямостоячий, компактний, висотою 40-55 см.

Плоди подовжено-циліндричні, в технічній стиглості темно-фіолетові, в біологічній - жовті або коричневі, глянцеві, вагою 150-300 грамів, довжиною 12-24 см. М'якоть зеленувато-біла, щільна, соковита, ніжна, смачна, без гіркоти. Ці баклажани хороші для консервування, засолювання, кулінарної переробки.

Цінність сорту: стійкість до комплексу хвороб, висока товарність і транспортабельність плодів.

Сіяти на розсаду рекомендується на початку березня в теплу вологу грунт, пересаджувати в теплицю, відкритий грунт, плівковий тунель - в кінці травня-початку червня за схемою 40 х 40 см.

баклажан Лускунчик

баклажан Лускунчик

Ранньостиглий, високоврожайний, невибагливий гібрид баклажана. У середній смузі рекомендується вирощувати його в теплиці.

Кущ висотою до 1,5 метрів, але не розлогий.

Плоди округло-грушоподібні (пузаті), глянцеві, в стадії зрілості насиченого фіолетового кольору, вагою 200-250 грам (в сприятливих умовах до 350), довжиною 12-14 см. М'якоть середньої щільності, без гіркоти, відмінного смаку. Ці баклажани годяться для тривалого зберігання і транспортування.

Урожайність в подовженому обороті - 13-15 кг / кв.м, в весняно-літньому 7-8 кг c 1 кв.метра посадок. Висаджувати рослини бажано за схемою: 60 х 40 см.

Цінність баклажана Лускунчик F1: ранньостиглість, висока врожайність і товарність плодів, відмінні смакові якості продукції.

баклажан Валентина

баклажан Валентина

Найраніший (90-95 днів від сходів до дозрівання) з усіх гібридів баклажанів, що володіє дуже високою стійкістю до хвороб і добре зав'язує плоди навіть при нестачі світла і тепла.

Кущ напіврозкидистий, висотою 70-90 см, в залежності від умов вирощування. Листя середнього розміру, зелені, з виїмчастою краєм.

Плоди витягнуті, цідіндріческіе, вирівняні, в стадії зрілості темно-фіолетові, вагою 200-220 грам, довжиною до 26 см, діаметром близько 5 см. М'якоть біла, без гіркоти і практично без насіння. Ці баклажани використовують для домашньої кулінарії і консервації.

Гібрид стійкий до ВТМ.

Вирощують через розсаду, посів в кінці лютого-початку березня. У грунт розсаду баклажанів висаджують після припинення нічних заморозків. Рослини в грунті бажано розміщувати за схемою: 60-70 х 25-30 см.

баклажан Бібо

баклажан Бібо

Середньостиглий, високоврожайний і стійкий до захворювань голландський гібрид баклажана для теплиць і відкритого грунту. Головне достоїнство цього баклажана в тому, що зірвані плоди довго зберігають свої смакові якості.

Кущ з короткими міжвузлями, що забезпечує велику кількість на ньому зав'язі. Висота куща 80-90 см.

Плоди овально-конічні, гладкі, глянцеві, вирівняні, в стадії зрілості білого кольору, вагою 300-400 грам, довжиною до 18 см, діаметром до 8 см. М'якоть щільна, біла, прекрасної якості і смаку. Ці баклажани хороші для домашньої кулінарії.

Переважно вирощувати розсаду баклажана Бібо F1 без пікіровки, що забезпечує більш ранній збір урожаю.

Гібрид відрізняється швидким ростом і здатністю зав'язувати плоди в екстремальних умовах.

баклажан Жизель

баклажан Жизель

Ранньостиглий (107 - 117 від сходів до початку дозрівання), холодостійкий, високоврожайний гібрид баклажана для теплиць і відкритого грунту. Кущ компактний, висотою до 120 см. Листки великі, зелені, край листа рівний, без шипів

Плоди циліндричні форми, в стадії зрілості темно-фіолетові, глянцеві, довжиною до 25 см, діаметром до 7 см, вагою 300-500 грам. М'якоть біла, відмінного смаку. Придатні для тривалого зберігання.

Урожайність в залежності від умов вирощування: в подовженому обороті - 14-16 кг / кв.м, в весняно-літньому - 7-9 кг / кв.м.

Цінність сорту: ранньостиглість, висока врожайність, компактність рослин, слабка шипуваті, високі смакові якості плодів.

Під час висадки розсади на постійне місце на 1 кв. м рекомендується висаджувати не більше 4-6 рослин, так як загущенность посадок веде до зниження врожаю.

Баклажан Смак грибів

Баклажан Смак грибів

Ранньостиглий (95-105 днів від сходів до дозрівання) сорт баклажанів для теплиць і відкритого грунту. Кущ компактний, зімкнутий, висотою 50-70 см. Листя середнього розміру, зелені, краю слабохвилясті.

Плоди циліндричні, в стадії зрілості білого кольору, вагою 150-200 грам, з тонкою шкіркою. М'якоть молочно-біла, без гіркоти, з ніжним грибним ароматом. Рекомендується для використання в домашній кулінарії і консервації.

Цінність сорту: висока товарність плодів, відмінні технологічні і смакові якості. Сорт легко переносить коливання температури.

Урожайність баклажана Смак грибів - 4,8 - 6,4 кг / кв. м (при дотриманні агротехніки).

баклажан Галина

баклажан Галина

Ранньостиглий (105-110 днів від сходів до дозрівання) гібрид баклажана для вирощування у відкритому грунті, теплицях і під тимчасовими плівковими укриттями. Кущ напіврозкидистий, висотою 60-80 см, стебло c антоціановой забарвленням сильної інтенсивності. Листя великі, зелені, з рівним краєм.

Плоди циліндричні (трохи грушоподібні), глянцеві, в стадії зрілості темно-фіолетові, середньої довжини і діаметру, вагою 200-220 грам. Шипи на чашечці відсутні або дуже рідкісні. М'якоть білувата, без гіркоти, відмінних смакових якостей.

Урожайність товарних плодів: 6,1-6,5 кг / кв.м.

Баклажан Галина F1 добре зав'язує плоди при перепадах температури, витривалий до несприятливих погодних умов.

Гібрид баклажана Галина F1 включений в Держреєстр РФ для вирощування у відкритому грунті і під плівковими укриттями в особистих підсобних хозйстве.

баклажан Фабіна

баклажан Фабіна

Ранній гібрид баклажана від французьких селекціонерів. Рекомендований до вирощування в відкритому грунті і плівкових укриттях. Кущ відкритого типу, висотою 45-60 см. Листки великі, зелені, з зубчастими краями. На рослині формується по 6-8 плодів одночасно.

Плоди подовжено-циліндричні, в стадії зрілості насиченого темно-фіолетового кольору, довжиною 20-23 см, діаметром 5-6 см. Шкірка баклажана тонка, м'якоть білувато-зелена, щільна, без гіркоти. Ці баклажани хороші для використання в кулінарії і для переробки.

Гібрид стійкий до вертіціллеозному в'янення і павутинного кліща.

Схема висадки розсади: 100 х 40-35 см. Урожайність: до 6 кг з 1 кв. м.

баклажан Принц

баклажан Принц

Раннспелий (95-104 дня від сходів до початку дозрівання), високопродуктивний сорт баклажана для відкритого грунту і плівкових укриттів. Кущ компактний, висотою 65-70 см. Листя середнього розміру, зелені, з виїмчастою краєм.

Плоди циліндричні, глянцеві, в стадії зрілості темно-фіолетові, довжиною 20-30 см, діаметром 5-7 см, вагою 150-200 г. М'якоть білувата, без гіркоти, відмінного смаку. Ці баклажани рекомендуються для кулінарної переробки і консервування.

Урожайність: до 7 кг / кв.м (при наявності поливу і підгодівлі).

Висаджувати розсаду в грунт рекомендується за схемою: 60-70 х 25-30 см.

Цінність сорту: комплексна стійкість до хвороб і перепадів температури повітря, невибагливість, стабільна висока врожайність, високі смакові та товарні якості плодів.

Сорт баклажана Принц включений в Держреєстр РФ для вирощування у відкритому грунті і під плівковими укриттями в ЛПГ.

Відгуки про сортах баклажанів

Якщо ви вирощували будь-які з цих ранніх сортів баклажан, напишіть, будь ласка, які з них вам сподобалися більше. Яка врожайність і смак плодів були в ваших кліматичних умовах? Як ви оцінюєте стійкість цих баклажанів до хвороб? По можливості прикріпіть до коментарю фото вирощених вами баклажанів. Обов'язково вказуйте регіон, в якому ви вирощуєте баклажани, щоб читачі змогли зробити для себе висновки.

Ваші відгуки та доповнення допоможуть багатьом садівникам підібрати до посадки найкращі сорти баклажан.

Яка врожайність і смак плодів були в ваших кліматичних умовах?
Як ви оцінюєте стійкість цих баклажанів до хвороб?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама