Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розсада огірків в домашніх умовах

  1. Підготовка ґрунту і посів насіння
  2. Догляд за розсадою
  3. посадка розсади

Багато починаючі дачники і городники хотіли б збирати смачний і багатий урожай овочів зі своїх грядок, але не всім відомо, розсада огірків в домашніх умовах зажадає часу і правильного догляду. Примхливий і теплолюбний огірок завжди вимагає до себе уваги і, щоб виростити сильну і здорову розсаду, доведеться потрудитися і витратити чимало годин.

Підготовка ґрунту і посів насіння

Для активного розвитку і хорошого зростання, насіння огірків краще садити в землю, яка за своїм складом найбільш наближена до тієї, в якій рослини будуть розвиватися далі. В даному випадку, кореневій системі буде легше перенести пересадку і рости на новому місці. Для активного розвитку і хорошого зростання, насіння огірків краще садити в землю, яка за своїм складом найбільш наближена до тієї, в якій рослини будуть розвиватися далі

Грунт можна приготувати самостійно, а можна і купити вже готовий. Якщо ви вирішили його приготувати самі, то вам буде потрібно земля дернова, перегній гнойовий, торф і пісок в пропорції 3: 3: 3: 1. На повне відро готової суміші можна додати 1 столову ложку суперфосфату, 4 столові ложки золи і 1 чайну ложку сечовини.

Підготовлені насіння висівають в стаканчики або горщики по 1-2 шт. і поглиблюємо на два сантиметри. Злегка скроплюємо водою, якщо будете поливати, то насіння осядуть ще глибше, що не рекомендується. Далі розсаду встановлюємо в невисокий ящик і накриваємо плівкою (виходить парничок) і прибираємо на світле вікно. Температура повинна бути 24 - 25 ° С. Через кілька днів з'являються перші паростки, і тоді ми прибираємо наші сіянці в більш прохолодне місце, де температура не буде перевищувати 18 ° С вдень, і 15 ° С вночі, з метою того, щоб розсада не зникла в зростання. При короткому світловому дні досвічувати ваші сходи.

Догляд за розсадою

Як тільки з'являються перші листочки, розсада огірків починає активно вбирати в себе мікроелементи і активно рости. На даному етапі слід збільшити кількість світла і тепла. Уникайте прямих сонячних променів, розсада цього не любить. Якщо в приміщенні дуже холодно або жарко, сіянці погано будуть рости і витягуватися, так само як і при недоліку освітленості.

У поливі паростків теж є свої секрети: спочатку поїти рослини слід теплою відстояною водою щодня, бажано обприскувати з пульверизатора.

Підросли саджанці можна вже звільнити від плівки і доглядати в звичайному режимі. Підгодуйте свої рослини комплексними добривами (одного - двох разів буде достатньо). Не забувайте про те, що огірок не любить протягів, інакше можна загубити рослину.

Побачивши, що коріння ваших рослин стало тісно, ​​і коренева система розрослася, ви можете підсипати пару сантиметрів землі, щоб коріння було місце, де рости далі.

посадка розсади

Розсада огірків в домашніх умовах дозріла до пересадки на постійне місце тоді, коли на ній сформувалося вже 5-6 і більше справжніх зелених листочків. Обов'язково зверніть увагу на те, яка погода, температура повітря, а також прогріта земля для ваших огірочків?

Якщо, грунт, в який ви збираєтеся висаджувати свою розсаду, виявиться недостатньо прогрітий, то це може викликати стрес у рослин і, як наслідок, його можуть вразити різні хвороби огірків . Рекомендується робити висадку в теплий безвітряний день, заздалегідь підготувавши теплі грядки для огірка.

Рекомендується робити висадку в теплий безвітряний день, заздалегідь підготувавши теплі грядки для огірка

При підготовці лунок враховуйте проміжки між грядками, має бути не менше 60 сантиметрів, а між самими рослинами - близько 0,5 метра. Це робиться для того, щоб вашій рослині було куди рости і розвиватися. При такій посадці всім саджанців буде досить і води, і підгодівлі. Завзяті Огуречнік знають, що загущая посадки, рослини можуть недоотримає поживних речовин і вологи, і як правило, захворіти. Уважно стежте за вибором схем посадки вашої розсади огірків.

Перед висадкою саджанців, внесіть в лунки добрива (це може бути як перепрілий гній, так і компост). Лунки необхідно як слід полити теплою водою.

Хорошу міцну розсаду висаджуємо вертикально, яка переросла коштувати закласти в землю глибше і посадити похило. Досвідчені агрономи радять присипати прикореневі місця звичайним річковим піском, щоб запобігти появі кореневої гнилі. У перший час після посадки прітемнять свої саджанці та добре поливайте.

Обов'язково зверніть увагу на те, яка погода, температура повітря, а також прогріта земля для ваших огірочків?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама