Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Саджанці троянд: як посадити восени? Як зберегти? Як зробити?

  1. Як отримати саджанці?
  2. Як посадити насіння?
  3. Як зробити живцювання?
  4. Де придбати саджанці?
  5. Як садити троянду держаком?
  6. Особливості посадки саджанців троянд навесні, влітку, восени (відео)
  7. Як зберегти саджанці троянд до весни?

В даний час троянда є найвідомішим садовим рослиною нашої планети. Її по праву називають королевою квітів і царицею ароматів. Більше 2000 років тому люди стали вирощувати троянду в своїх садах. Це прекрасний витвір природи радує і дивує своєю різноманітністю народи всіх континентів. Зараз кількість відомих сортів перевищує 25000.

Багато успішно розводять і вирощують кущі троянд на дачах, присадибних ділянках і вдома самостійно. Це приємне заняття цілком під силу кожному бажаючому.

Як отримати саджанці?

Є два основних способи, що застосовуються для розведення троянд:

  1. Отримання саджанців, використовуючи насіння троянд, методом пророщування.
  2. Отримання саджанців, застосовуючи живцювання.
В даний час троянда є найвідомішим садовим рослиною нашої планети

Саджанці троянд, обрізані для посадки

Виростити рожеві кущі можна з придбаного насіння, купивши різні сорти - поліантових троянд, мультифлора, рослин групи флорибунда, видових троянд або їх гібридів.

Можна посадити насіння троянди зібрані своїми руками з відцвілої рослини, яке сподобалося. Плоди бажано збирати трохи незрілим, коли вони тільки починають набувати властивий їм жовтий або червоний відтінок. Недозрілі насіння мають кращу схожістю.

спосіб насіннєвого розмноження застосовують при виведенні нових сортів або для отримання сіянців тих видів рослини, які підлягають розведення.

Використання вегетативного розмноження троянд методом живцювання особливо популярно у квітникарів. Метод відрізняється простотою і хорошими показниками вдалих вкорінення. Виведені таким методом корнесобственні рослини відрізняються довговічністю, відмінною пристосованістю до грунту і умов зростання. Вони не здатні перероджуватися в дику поросль.
до меню ↑

Як посадити насіння?

У троянди насіння, перед тим як їх проростити вимагають попередньої підготовки. Вони повинні пройти стратифікацію. Для цього насіння змішують з чистим річковим піском або з піщано-торф'яної сумішшю (4: 1). Суміш повинна бути вологою. Потім її укладають в ящик і зберігають у вологому підвалі або холодильнику при температурі до +5 градусів протягом 8-18 місяців.

Перед проведенням стратифікації насіння рекомендується обробити стимулятором росту шляхом замочування. Це прискорить появу перших сходів і активізує процес зростання. Періодично треба зволожувати грунт. При хорошій якості насіння, обробленого ростовим стимулятором, перші паростки з'являються в період стратифікації. Після появи сходів розсада в шухлядці переноситься в прохолодне світле місце, де немає прямих сонячних променів. Така процедура робиться, щоб паростки сильно не витягувалися.

Через деякий час троянду у вигляді сіянців пересаджують в окремі горщики, вибираючи кращі екземпляри. Від тонких і покручених паростків краще позбутися відразу. Первоцвіти у троянди, часто виглядають непоказними. Найбільш яскраве цвітіння виходить на другий, третій рік життя рослини.

Найбільш яскраве цвітіння виходить на другий, третій рік життя рослини

Вирощування саджанця з насіння

Окремі сорти не вимагають стратификационной підготовки насіння. Наприклад, троянда з Китаю «Крила ангелів» зовсім невибаглива. Може виростати в кімнатних умовах і у відкритому грунті. Цвітіння у рослини настає на 11 тиждень після посадки насіння.
до меню ↑

Як зробити живцювання?

Найкращим часом, коли можна виростити троянду використавши держак, буде період від повного формування бутона до остаточного відцвітання. Живці середньої товщини будуть оптимальними. Більшість квітникарів вважає живцювання троянди восени найкращим сезоном. В цей час кущ накопичує максимальну кількість поживних речовин, перед зимівлею. Живці, отримані при осінній обрізку, краще вкорінюються. Їх зручно підбирати, виробляючи саму обрізку.

Виростити троянду з держака можна в будь-який час року. Підібрати матеріал для посадки реально навіть в букеті подарованих і вподобаних квітів.

Черенкуем троянду в наступній послідовності.

  1. Обрізаємо відповідний стебло, відступивши від нирок до 2 см зверху і знизу. Довжина отриманого держака 15-20 см.
  2. Нижній зріз робиться під кутом 45 градусів. Верхній зріз прямий.
  3. З нижньої частини держака видаляють всі шипи і зелень листя. Листя верхній частині коротшають на третину.
  4. Верхній зріз треба занурити в віск або розчин марганцівки.
  5. Перед посадкою проводиться замочування живців в звичайній воді, краще в розчині з додаванням стимулятора росту (гетероауксин, Корневін і ін.).

до меню ↑

Де придбати саджанці?

Якщо немає можливості виростити саджанці самостійно їх можна придбати в розплідниках . Багато спеціалізовані садівничі магазини торгують не тільки насінням мікрозелень, але і саджанцями королеви квітів.

Дуже зручна буде покупка саджанців через інтернет, якщо звернутися на сайт Розафлори. Тут представлений каталог з величезним вибором троянд різних видів, з фото і описом. Саджанці вирощені професійно в домашніх умовах і мають чудові якісними характеристиками. В даний час на сайті Розафлори вже відкритий прийом замовлень на поставку саджанців троянд сезону «Весна 2017».

до меню ↑

Як садити троянду держаком?

Щоб посадити троянди живцями в грунт потрібно вибирати відкрите злегка затінене місце, для запобігання сонячних опіків. Розсаджувати живці краще в підготовлений грунт, що складається з суміші піску і родючої землі.

Розсаджувати живці краще в підготовлений грунт, що складається з суміші піску і родючої землі

Порядок висадки саджанців троянд

Можна зробити спеціальний живильний субстрат для посадки саджанців троянд з таких компонентів:

  • 4 частини дернової грунту;
  • 2 частини перегною або некислого торфу;
  • 1 частина піску;
  • 1 частина листової землі;
  • 0,5 склянки деревної золи.

Грядки глибиною близько 15 см засипаються субстратом і обсаджувати живцями троянд на глибину до 3 см під нахилом 45 градусів. Відстань між саджанцями витримується до 6 см, а ширина між рядками до 10 см. Зверху грядки посипаються шаром просеяную піску до 3 см. Посаджений матеріал поливають розчином марганцівки і накривають поліетиленовою плівкою або пластиковими пляшками. Такі теплиці забезпечують збереження вологості і температури.

Пророщувати живці в таких мінітепліцах треба до трьох тижнів, витримуючи температуру до 25 градусів. Вологість забезпечується частим обприскуванням. Первинні корінці утворюються приблизно через два тижні. Ще через кілька тижнів утворюються повноцінні коріння. У цей період зменшують полив і обприскування, частішають провітрювання.

Крім такого традиційного живцювання в грунт застосовують і інші нетрадиційні способи - Бурито, Траннуа, укорінення в воді, в пакеті, в картоплі, в газеті.
до меню ↑

Особливості посадки саджанців троянд навесні, влітку, восени (відео)


до меню ↑

Як зберегти саджанці троянд до весни?

Пророслий держак рослини або молодий трояндовий кущ, пророщений з насіння, важливо вберегти від згубних для них зимових морозів. З цією метою саджанці потрібно розсадити і занести на зимівлю в прохолодне (до 2 градусів тепла) світле приміщення до весни.

Можна використовувати підвал, льох , Веранду, балкон і т.д. Зручно зберігати саджанці троянд в контейнерах, пристосованих для цього. Не слід забувати, щоб грунт в період зберігання був вологим. У контейнерах обов'язкова наявність отворів знизу. Це запобіжить загнивання кореневої системи рослин.

Після добре організованою для саджанців троянд зимівлі, в наступному сезоні вони напевно порадують своїм чарівним цвітінням.

Як отримати саджанці?
Як посадити насіння?
Як зробити живцювання?
Де придбати саджанці?
Як садити троянду держаком?
Як отримати саджанці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама