Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тігрідія - посадка і догляд у відкритому грунті

  1. Тігрідія - посадка і догляд у відкритому грунті
  2. зимівля тигридии

Щоб ваш палісадник завжди залишався в центрі уваги, посадіть на ділянці красуню-Тігрідія. Цей незвичайний квітка зі звучним ім'ям, хоча і прийшов до нас зі спекотної Південної Америки, чудово вписався і в російські пейзажі. Про основні етапи посадки і догляду за Тігрідія у відкритому грунті і піде мова сьогодні.

Тігрідія - посадка і догляд у відкритому грунті

Незважаючи на зовнішню крихкість і екзотичність, тигридия пристосувалася не тільки виживати, але й повноцінно цвісти в центральних районах Росії, не кажучи вже про більш теплих регіонах. Щоб експеримент з вирощування тигридии виявився успішним, при посадці необхідно дотримуватися наступних правил:

  1. Для посадки тигридии походять максимально освітлені ділянки, надійно укриті від вітру. Звичайно, і в півтіні вона здатна активно розвиватися і цвісти, але стебла її при цьому стають надмірно крихкими і ламаються при найслабших поривах вітру.
  2. Якщо говорити про склад грунту, то для тигридии найбільше підходять легкі, добре пропускають воду і повітря, пухкі родючі грунти. Як і інші цибулинні, тигридия не виносить застою води, тому краще не висаджувати її в низинах.
  3. Можливі два способи посадки тигридии: цибулинами і насінням. Але цибулини тигридии досить вибагливі до температурного режиму, найменші коливання якого призводять до затримок в їх розвитку. Тому більш доцільно витратити час на вирощування розсади тигридии. Для цього в кінці лютого - початку березня насіння тигридии необхідно висадити в невеликі ємності, наповнені універсальної рассадной почвосмесью або сумішшю дернової землі, торфу і піску. Сіяти насіння тигридии слід поверхнево, розподіляючи їх по поверхні землі за допомогою дерев'яної палички на відстань 5-6 см один від одного. Потім насіння присипають тонким шаром піску і відправляють для пророщування в тепле місце. Єдиний вихід, який необхідний сіянцям тигридии - своєчасне зволоження грунту. В квітник отриману розсаду можна пересаджувати в кінці травня - початку червня.
  4. Цибулини тигридии у відкритий грунт можна висаджувати лише тоді, коли мине ризик різких стрибків температури. Для цього на грядці роблять лунки глибиною в 8-10 см на відстані 15-20 см одна від одної. Лунки рясно зволожують, а потім встановлюють туди посівний матеріал і акуратно засипають землею. Щоб прискорити настання цвітіння, цибулини можна попередньо вигнати в домашніх умовах. Для вигонки цибулину в кінці березня висаджують в легкий субстрат, і протягом декількох тижнів практикують рясний нижній полив.
  5. Догляд за Тігрідія досить простий і включає в себе: регулярні поливи, розпушування та мульчування грунту , І періодичні підгодівлі. Крім того в міру старіння необхідно видаляти відцвілі квітконоси, щоб стимулювати утворення нових бутонів.

зимівля тигридии

Так як тигридия відноситься до дуже теплолюбних рослин, то зимові морози є для неї згубними. Тому залишати її на зиму у відкритому грунті абсолютно неприпустимо. Але разом з тим, потрібно правильно вгадати момент, коли варто викопувати Тігрідія на зимівлю, адже невизревшіх цибулина зиму просто-напросто не переживає. Зазвичай Тігрідія викопують в кінці вересня - початку жовтня. Сигналом до цього є повне відмирання листя рослини. Але якщо настало раптове похолодання, а листя ще зелені, то цибулини викопують разом з грудкою землі і в такому вигляді переносять в приміщення. Коли наземна частина повністю відімре, землю необхідно акуратно очистити, а цибулини помістити в ящик з піском або торфом, де вони будуть успішно зберігатися до настання весни.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама