Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тюльпани догляд після цвітіння

  1. Що робити відразу після цвітіння?
  2. Як викопати і зберегти цибулини?
  3. Коли і як висаджувати тюльпани?

Тюльпан квітка ранній, він одним з перших радує нас яскравими фарбами на квітковій клумбі. Недосвідчені квіткарі часто не знають що робити з цими квітами після того як вони відцвітуть. Чи потрібна тюльпанів догляд після цвітіння? Так потрібно, якщо звичайно квітникар в наступному сезоні хоче отримати гарні квіти, потрібно продовжити доглядати за рослинами після цвітіння. Забезпечивши правильний догляд, ви зможете отримати не тільки відмінні квіти в наступному сезоні, але і додаткові цибулинки «дітки».

Забезпечивши правильний догляд, ви зможете отримати не тільки відмінні квіти в наступному сезоні, але і додаткові цибулинки «дітки»

Що робити відразу після цвітіння?

Тюльпани відцвіли, що робити далі? Не варто обрізати листя квітів відразу після того як вони відцвітуть, якщо це зробити цибулина квітки припинить свій розвиток. Щоб цибулина добре розвивалася потрібно:

  • Коли тюльпани відцвітуть треба відразу прибрати цветонос, щоб рослина не витрачала поживні речовини на розвиток насіння в насіннєвий коробочці;
  • Протягом 2 - 3 тижнів їх поливають і вносять підгодівлю комплексним мінеральним добривом містить калій і магній, однією підгодівлі буває досить;
  • Обрізку рослини виробляють після того, як все листя пожовтіє і засохнуть.

Коли тюльпани відцвітуть треба відразу прибрати цветонос, щоб рослина не витрачала поживні речовини на розвиток насіння в насіннєвий коробочці;   Протягом 2 - 3 тижнів їх поливають і вносять підгодівлю комплексним мінеральним добривом містить калій і магній, однією підгодівлі буває досить;   Обрізку рослини виробляють після того, як все листя пожовтіє і засохнуть

Важливо! Поливаючи тюльпани, намагайтеся зволожити грунт на глибину не менше 40 см. Коріння квітки не здатні добувати вологу з нижніх ярусів грунту, тому їм потрібно забезпечити глибокий полив.

Як викопати і зберегти цибулини?

Деякі квітникарі вважають, що викопувати квіти можна один раз в 2 - 3 роки, це не правильно, залишаючись в землі, цибулини піддаються різним інфекціям і це погано відбивається на якості посівного матеріалу. Щорічна викопування тюльпанів в регіонах з помірним кліматом це необхідний прийом догляду за тюльпанами після цвітіння.

Приблизно в кінці червня або на початку липня, після обрізки тюльпанів цибулини викопують:

  • Викопувати цибулини треба в суху сонячну погоду тоді вони швидше просохнуть;
  • Викопуючи, втикайте лопату на максимальну глибину, щоб не пошкодити цибулину;
  • Після того як дістанете все цибулини, уважно перегляньте їх і якщо будуть потрапляти хворі відразу викидайте їх;
  • Не треба викопувати тюльпани все підряд, спочатку прибирають ранні сорти, потім пізні;
  • Потримайте цибулини в 5% розчині марганцівки кілька хвилин, після цього просушіть.

У викопаних цибулин повинні бути коричневі лусочки і добре сформовані корені. Тюльпани складають в ящики з дном з сіткового матеріалу, для кращого доступу повітря, в два шари і зберігають в темному, добре провітрюваному, сухому місці. У перший місяць температура зберігання повинна бути 23 - 25 ° C, потім температуру зберігання знижують до + 20C °, і за тиждень до висадки квітів на клумбу, температура зберігання повинна бути не вище + 17 ° C.

При зберіганні уникайте різких перепадів температури, інакше ви можете отримати замість красивих квітів, «сліпі» бутони.

Коли і як висаджувати тюльпани?

Висаджувати тюльпани в грунт можна вже у вересні, дивіться по погоді, якщо постійна температура повітря встановилася в межах 5 - 7 ° C, значить потрібно висаджувати.

Для цього необхідно:

  • Приготований посівний матеріал ще раз обробляють 5% розчином марганцівки;
  • Виберіть нове місце для посадки, не можна садити квіти на тому ж місці де вони росли раніше. Майданчик під посадку повинна бути добре освітленій і безвітряної;
  • Викопуєте борозну глибиною 15 см для великих цибулин і приблизно 6 - 7 см для діток, якщо плануєте садити кілька рядів відстань повинна бути між ними не менше 30 см;
  • У кожну борозну додати пісок і деревну золу, грунт від цього стає пухкої, а зола є ще й чудовим добривом. Ніколи не використовуйте для тюльпанів в якості добрива свіжий гній, цибулина рослини може отримати опіки і загинути;
  • Цибулини для посадки в одному ряду вибираєте однакового розміру, тому що чим менше цибулина, тим дрібніше їй потрібна борозенка, ще враховуйте те, що дітки в перший рік після посадки цвісти ще не будуть;
  • Відстань між цибулинами в борозні має бути 10 - 15 см, чим більше цибулини, тим більше між ними має бути відстань;
  • Перед посадкою квітів борозенки треба пролити водою. Посаджені рослини теж поливають, тоді земля краще обволікає цибулини, і вони краще приживаються.

З посадкою тюльпанів краще сильно не тягти, вони повинні встигнути вкоренитися до морозів, якщо цього не відбудеться, рослини можуть просто загинути.

Якщо осінь стоїть аномально суха, то через 2 тижні після посадки квіти треба полити ще раз.

Коли погода вже зі стійким мінусом і земля промерзла на кілька сантиметрів квіти потрібно вкрити, для цього підійде сухе листя, тирса, солома. Якщо вкрити раніше, ніж настануть морози, тюльпани можуть рушити в зростання.

Якщо зима малосніжна і шар снігу на клумбі з квітами тонкий, можна згребти сніг з іншого території і насипати на клумбу шар снігу товщі, тоді тюльпани вже точно переживуть зиму без втрат.

Що робити відразу після цвітіння?
Як викопати і зберегти цибулини?
Коли і як висаджувати тюльпани?
Чи потрібна тюльпанів догляд після цвітіння?
Що робити відразу після цвітіння?
Тюльпани відцвіли, що робити далі?
Як викопати і зберегти цибулини?
Коли і як висаджувати тюльпани?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама