Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощуємо огірки на шпалері і в горщиках

Суть ідеї в тому, що огірки вирощуються в піднятих на висоту 1,8 м жолобах з розрізаних поздовжньо асбоцементних труб діаметром 40 см

Суть ідеї в тому, що огірки вирощуються в піднятих на висоту 1,8 м жолобах з розрізаних поздовжньо асбоцементних труб діаметром 40 см. Між жолобами натягнута оцинкована дротова сітка, яка утворює горизонтальну шпалеру.

Пагони огірочків спрямовуються не вгору, а на неї. При цьому досягаються однакова освітленість і рівний температурний режим для всіх частин рослин. В результаті плоди дозрівають на 10-20 днів раніше, урожай з кожної рослини збільшується на 2-3 кг. А гряди теплиці можна в цьому випадку використовувати для інших, наприклад, зеленних культур, можна навіть вирощувати печериці.

Спосіб, погодьтеся, цікавий і до того ж дає суттєвий ефект. Його явно можна широко використовувати в малих тепличках. Тепличка з її високими полицями і горщиками - просто окремий випадок вирощування огірків на шпалері: замість відрізків асбоцементних труб цілком природно використання легких полиць і «горщиків» з 5-6-літрових пластикових балонів.

Вирощування огірків на полицях, як і на горизонтальній шпалері, дозволяє отримати додатковий урожай не тільки через простого збільшення кількості рослин. Підкреслимо: температура всередині теплички істотно залежить від висоти: ближче до грунту вона нижче, у даху - вище.

На полицях рослини розвиваються в більш сприятливому температурному режимі, а їх листя висвітлюються краще і рівномірніше, тому і плоди дозрівають швидше.

Крім того, поки огірочки на полицях ще не почали обплітають шпалеру, горщики можна переставляти по теплиці , Вибираючи для них найбільш сприятливі місця: навесні - на полиці південного боку, кількість горщиків на ній може бути на якийсь час істотно збільшено. Це дуже позитивно впливає на розсаду. А пізніше, коли розсада зміцніє і підросте, горщик визначається на постійне місце.

Рослини в горщиках зазвичай здоровіше, ніж рослини в грунті. Зокрема, за рахунок того, що горщик можна наповнити свіжою, незараженной грунтом. мишам і слимаки до них також важче дістатися.

Весь дачний сезон можна бути з огірками, вирощеними на шпалері Весь дачний сезон можна бути з огірками, вирощеними на шпалері. Для цього приблизно 20 квітня винесете в тепличку розсаду суперранніх гібрида (термін початку плодоношення - до 35 днів). З цих кущів ви зберете огірки приблизно з 25 травня по 25 червня. Далі кущі цього гібрида огірків забираєте з теплички, а на їх місце встановлювалися горщики з розсадою огірків стійкого раннього гібриду (термін початку плодоношення - до 45 днів). У серпні можна буде вже зібрати з цих кущів урожай. Все це дало суттєву добавку до врожаю.

Мало того, можна спробувати виростити на ділянці і заморські огірочки .

Рубрика: огірки

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама