Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування абрикосів в Підмосков'ї - особливості агротехніки

ЯК ВИРОСТИТИ АБРИКОСА В ПОДМОСКОВЬЕ

Абрикоси, або, як їх називали давньогрецькі знаменитості Пліній і Діоскорид, «вірменські яблука», на московські ринки в основному поставляють жителі півдня Росії і деяких сусідніх країн, а також світові виробники Абрикоси, або, як їх називали давньогрецькі знаменитості Пліній і Діоскорид, «вірменські яблука», на московські ринки в основному поставляють жителі півдня Росії і деяких сусідніх країн, а також світові виробники. Але вирощування абрикосів в Підмосков'ї теж можливо. Для цього буде потрібно правильний сорт і трохи зусиль.
Догляд за цим видом плодових дерев і в північних, і в південних регіонах багато в чому однаковий. Відмінність полягає лише в тому, що там, де взимку вирують завірюхи і тріскучі морози упереміж із зимовими відлигами, а влітку сонячних днів менше, ніж похмурих, садівник повинен знати, як перехитрити природу. Тоді погодні та кліматичні умови не вплинуть на кінцевий результат. Що ж і як потрібно робити садівникові, щоб на його ділянці в Підмосков'ї збирати врожаї смачних ароматних абрикосів?
ВИБІР СОРТИ І Саджанці абрикосу
Перш за все, потрібно визначитися з сортом. Для вирощування в Підмосков'ї годяться тільки високоморозостокіе сорти абрикоса, здатні перенести середньо зими з температурою до -30 градусів і нижче. Друге, найважливіше умова, - підмосковний абрикос повинен володіти дуже хорошою зимостійкістю, тобто він повинен безболісно переносити часті тут зимові відлиги і наступні за ними різкі зниження температури. В силу його генетичних особливостей і природних місць зростання пережити такі температурні перепади абрикосу важко, і ось чому.
У абрикоса, по одній з версії події з країн південної Азії, дуже короткий зимовий період спокою, і з настанням першої ж відлиги його нирки пробуджуються, а пагони починають рости. Тому з повертаються морозами вони пошкоджуються або зовсім гинуть.
Кора абрикоса чутлива до вологи і вогкості, тому їй шкодить підталий під час відлиги сніговий покрив, що огортає стовбур абрикоса. Від цього кора на штамбі, особливо у кореневої шийки, подпревать, внаслідок чого настає загибель дерева.
Тому в Підмосков'ї можна вирощувати тільки певні сорти і форми, в походженні яких крім абрикоса звичайного брали участь морозостійкі абрикоси манчжурский і / або сибірський, або гібриди абрикоса за участю аличі та сливи китайської. Їх морозостійкість досягає часом -38-48 градусів.

►СОРТА АБРИКОСІВ для Підмосков'я ► ВАРЕННЯ З АБРИКОСІВ

Велику роль відіграє посадковий матеріал - він повинен бути вирощений безпосередньо в Московській області, а тому володіти стійкістю до місцевого клімату. Навіть сорт з відповідними показниками, але привезений з іншого регіону, може не пережити місцеві умови і загинути в першу або другу зиму.
Одним з переваг покупки саджанця в підмосковному розпліднику - придбання щепленого рослини, що підвищує його зимостійкість і врожайність. Зазвичай абрикос прищеплюють на зимостійкі породи і сорти з неподопревающей корою, маючи в своєму розпорядженні високо місце щеплення, що підсилює стійкість деревини штамба. В якості підщеп використовують сливу, терен, аличу, абрикос манчжурский або сибірський.
КОЛИ І ДЕ ПОСАДИТИ АБРИКОСА В ПОДМОСКОВЬЕ
Велику роль відіграє посадковий матеріал - він повинен бути вирощений безпосередньо в Московській області, а тому володіти стійкістю до місцевого клімату Якщо в південних регіонах це можна робити або навесні, або восени, посадка абрикосів в Підмосков'ї повинна проводитися тільки навесні, щоб до зими рослина встигла обжитися на новому місці, пустити нові корінці, добре зміцнитися в грунті і трохи зміцніти. Брати саджанці з відкритими корінням бажано з ще сплячими бруньками, хоча і з набряклими (але не квітучими) дерева відмінно приживаються. Якщо ж саджанець вирощений в горщику (закрита коренева система), його можна садити в будь-який час протягом усього сезону.
Від вирішення питання «де посадити абрикос» залежить майбутня доля дерева. Посадка абрикосів в Підмосков'ї повинна здійснюватися в такому місці ділянки, де багато сонця і мало вітру, а грунтові води залягають глибоко.
Чим більше сонця отримає абрикосове дерево, тим солодший будуть його плоди, а урожай вище. Але якщо сонця завжди більше в південній стороні саду, то з напрямком вітру розібратися складніше. У більшості випадків вітру мають властивість дути, куди їм заманеться. Тому не можна однозначно стверджувати, що посадка абрикосів в Підмосков'ї повинна бути проведена обов'язково за парканом або за будинком. Розумніше буде висадити саджанець з більш теплою і сонячною південної сторони ділянки, а якщо поруч немає жодних будівель, навколо дерева (приблизно на відстані 2 метрів) потрібно спорудити вітряної заслін. Зробити його можна з будь-яких підручних матеріалів. Такий заслін особливо важливий, поки стовбур саджанця тонкий і не може протистояти морозним вітрам. Надалі деревце підросте, кора на стовбурі стане товщі, і великої потреби в заслін вже не буде.
Така конструкція здатна виконувати і іншу роботу - фокусування світла. Для цього з боку дерева споруджений заслін потрібно пофарбувати в білий колір. Він буде притягувати і відображати на абрикосове деревце сонячне світло і тепло. За допомогою цієї простої хитрощі можна вирощувати і інші теплолюбні культури в холодних регіонах.
Вирощування абрикосів в Підмосков'ї буде успішніше, якщо при їх посадці дотримати і третя умова, що стосується ґрунтових вод. Адже при надлишку води абрикоси починають хворіти, слабшають, дають мало плодів і довго не живуть. Тому висаджувати їх у сирих низинах і балках, а також біля водойм можна. До того ж, додатковим недоліком низин стане застаивание в них холодного повітря. Краще знайти місце для посадки абрикоса на схилі пагорба.

► аличі ► посадкова яма ДЛЯ ЯБЛОНИ

Якщо ж на ділянці немає більш-менш сухого місця, потрібно влаштувати дереву дренажну подушку у вигляді шару гравію або керамзиту, або висадити його на споруджений горбок або піднесену клумбу діаметром в 2 метри, для кількох дерев облаштовують вали висотою від 60 см до метра. Ґрунтова суміш повинна складатися з глини, піску і торфу, взятих в рівних частках, з додаванням компосту або старого гною і нейтралізують кислотність компонентів (зола, вапно, доломітове борошно). Першим шаром може йти дренаж з піску і дрібного гравію. Клумбу збоку можна обкласти дерном з конюшини і газонних трав, які треба періодично скошувати і укладати замість мульчі в пристовбурні кола.
Посадка абрикоса на горбок в Підмосков'ї доцільна навіть в місцях, де немає проблеми ґрунтових вод. Так як вразливим місцем культури під час відлиги є кора біля кореневої шийки, при високій посадці сніг біля штамба розтане швидше, а тала вода стече вниз по пагорбу. До того ж будь-яка піднесена посадка буде сприяти швидкому прогріванню грунту і подовженню вегетаційного періоду абрикоса, але в цьому випадку поливати абрикос доведеться частіше.
Ще один спосіб захистити коріння від близько розташованих ґрунтових вод - укласти на дно посадкової ями (обов'язково дуже широкою, до 2 метрів в діаметрі!) Шифер, полікарбонат, листи заліза або іншу перешкоду. Завдяки перешкоді коріння будуть рости в сторони, а не в глибину, тому не вимокнуть.
Щодо грунтів абрикоси НЕ вибагливі. Вони ростуть і на чорноземах, і на суглинках, навіть на пісковиках при правильно підібраних добривах. Не люблять абрикоси тільки дуже важкі і кислі грунти, від цього у них розтріскуються кісточки, і відбувається камедетечение. Якщо на ділянці саме такі грунту, перед посадкою дерев їх потрібно провапнованих (домогтися рН рівним 6.5 або 7.5) і полегшити піском.
Величина посадкової ями для абрикоса залежить від величини саджанця і його кореневої системи. У будь-якому випадку вирощування абрикосів в Підмосков'ї буде результативніше, якщо посадкову яму зробити великий (діаметром метр або трохи більше) і глибокої (метр і більше). У такій ямі можна розмістити великий обсяг хорошою, удобреному за всіма правилами, землі, щоб деревце абрикоса краще розвивалося, поки воно досить не зміцніє. Чим здоровіше воно буде, тим легше впорається з хворобами, шкідниками, погодними негараздами.

Посадка абрикосів в Підмосков'ї може виконуватися в наступному алгоритмі.
Якщо ж на ділянці немає більш-менш сухого місця, потрібно влаштувати дереву дренажну подушку у вигляді шару гравію або керамзиту, або висадити його на споруджений горбок або піднесену клумбу діаметром в 2 метри, для кількох дерев облаштовують вали висотою від 60 см до метра Викопуємо яму такого розміру, щоб в ній вільно розмістилася коренева система саджанця, плюс добрива, змішані з якісної садової землею. Це може бути суміш перегною з садової землею і склянкою золи. Або садова земля, в яку додали 1 або 2 відра перепрілого кінського або коров'ячого гною, 0,5 кг гранульованого суперфосфату і 0,5 кг сірчанокислого калію. В іншому варіанті можна додати на кожне відро садової землі відро перегною, кілограм вапна, 200 г аміачної селітри і 100 г калійної солі, все ретельно перемішати.
• Розміщуємо саджанець на таку глибину, щоб прикоренева шийка піднімалася з землі на 6 см. Коріння акуратно розправляємо і присипаємо грунтом, щоб зникли всі видимі корінці. Згодом земля осяде і коренева шийка займе правильне положення, що не заглиблюючись в грунт.
• Злегка ущільнюємо грунт навколо саджанця, робимо по периметру за розміром крони бортики із землі. У лунку по краях бортів, щоб не розмити коріння, поливаємо саджанець. Зверху насипаємо мульчу, не торкаючись нею до стволик. Вона потрібна, щоб земля в пристовбурних кіл не покрилася кіркою, який не проникає повітря, щоб підвищувався родючість грунту, і краще розросталася коренева система саджанця.
Важливо знати, що для успішного вирощування абрикосів, в тому числі і в Підмосков'ї, потрібно висаджувати на ділянці не менше 2 саджанців, щоб забезпечити перезапилення. Посадка декількох сортів підвищує урожай навіть самоплодних сортів абрикоса.
Оскільки крона у цих дерев досить широка, розміщувати їх бажано не ближче ніж 3 метри одне від іншого. Але треба враховувати характеристики сортів, серед яких є і невисокі двометрові дерева з компактною кроною, і високорослі розлогі велетні.
При нестачі місця на ділянці можна посадити одне Самоплодность абрикосове дерево. Якщо ж дереву потрібен запильник, в крону прищеплюють 1-3 гілочки одного або декількох відповідних сортів. Для зовсім маленьких ділянок підійдуть колоноподібні абрикоси. Їх саджають на відстані 40 см один від одного, а з одиниці площі збирають більший урожай, ніж з традиційних дерев.

►ПОСАДКА ЯБЛОНИ З ЗАКРИТОЇ КОРЕНЕВОЇ СИСТЕМОЮ ► ЯК прищепити яблуню в кронах

При посадці саджанця із закритою кореневою системою яму готують звичайним способом. Саджанець розташовують так, щоб зберігся колишній рівень грунту щодо кореневої шийки. Щоб не пошкодити коріння і земляний кому, 10-30-літровий горщик розрізають. З невеликого горщика саджанець вдається витягти, якщо його перевернути, і, притримуючи в руках, постукати по дну і стінок горщика. Якщо земля легко висипається і не зчеплена з корінням, значить, саджанець був посаджений в горщик перед продажем, а не ріс в ньому спочатку.
ПОДАЛЬШИЙ ДОГЛЯД
Є хороша прикмета - якщо деревцю все подобається і воно абсолютно здорово, за сезон його гілочки повинні вирости не менше ніж на 30 - 50 см. Орієнтуючись на цей показник, за літо можна побачити, чи всі юному садовому вихованцеві підійшло на новому місці. Якщо саджанець все літо простояв без видимих ​​змін в зростанні, а тим більше, якщо він почав завчасно скидати листя, значить, щось в догляді за ним йде не так.
У перший рік життя на підмосковному ділянці йому потрібно проводити полив хоча б раз на тиждень. Виливати під дерево слід не менше 2 відер води. Приблизно з другої декади серпня полив слід припинити, щоб деревце підготувалося до зими. Це правило поширюється і на дорослі абрикоси. Виняток становить дуже суха осінь - явище рідкісне. У цьому випадку проводять рясний полив, щоб наситити перед зимою грунт вологою.
Пристовбурне грунт, особливо молодого дерева, повинен бути вільним від бур'янів і пухким. У цьому допомагає мульча. Можна використовувати скошені сидеральні рослини або траву, кінський гній, чорний нетканий мульчують матеріал.
Восени потрібно зібрати всю опале листя, так як в ній люблять зимувати всілякі шкідники і збудники хвороб. З метою профілактики деревце можна обприскати препаратами від хвороб і шкідників плодових культур. Наприклад, від поширеної хвороби абрикосів профілактично застосовують бордосскую рідина або інші медьсодержащие препарати.
Незадовго до настання зими в суху погоду потрібно побілити стовбур і великі гілки негашеним вапном, в яку можна додати трохи залізного або мідного купоросу. Така процедура не тільки вбереже дерево від деяких шкідників і хвороб, а й захистить від сонячних опіків. Якщо побілка змиється, в квітні, а краще в березні процедуру доведеться повторити. Важливо знати, що молоденькі саджанці з тонкою корою білити не можна.
Укриття НА ЗИМУ
Зима - найважчий час для садівників, які вирощують абрикоси в Підмосков'ї. Щоб захистити саджанець від холодів, їх стовбури потрібно щільно обв'язати спанбондом, капроновими панчохами або ялиновими гілками, зверненими голками вниз. Це захистить абрикос від мишей і зайців, що поїдають кору.
Грунт в пристовбурних колі також потрібно прикрити або ялиновим гіллям, або шаром тирси або торфу. На початку зими ствол бажано підгорнути снігом, але не вище 60 см, а на початку березня або в період зимових відлиг його потрібно буде відгребти.
Деякі досвідчені садівники на зиму в Підмосков'ї влаштовують для абрикоса захисний дерев'яний короб за розміром штамба. В районі відходження скелетних гілок розташовується його дах з руберойду. Така споруда захищає стовбур одночасно від нагрівання і мокрого снігу під час відлиг, сонячних опіків і морозу. Для захисту від промерзання короб до середини засипають снігом.
ЗАХИСТ ВІД заморозок
При посадці саджанця із закритою кореневою системою яму готують звичайним способом Квіткові бруньки абрикоса можуть постраждати і навесні під час заморозок в пору цвітіння. У Підмосков'ї ця пора припадає на кінець квітня - початок травня. І хоча в цей період заморозки тут - явище рідкісне, до них треба бути готовим. При загрозі влаштовують багаття, захищаючи дерева димом, або розміщують навколо дерева ємності з водою, яка нагріваючись вдень, вночі захищає дерева виходить парою. Можна обв'язати крону дерева товстим спанбондом. Якщо укриття роблять на кілька днів, знизу залишають доступ для бджіл та інших комах. Попередньо гілки обприскують розчином води і меду для залучення запилювачів.
Догляд НАВЕСНІ
Рання весняна обрізка до початку сокоруху - необхідні роботи при вирощуванні абрикосів в Підмосков'ї. Проводити її потрібно навіть саджанців-второгодка, які успішно пережили зиму. Обрізка виконується з двома цілями:
1. Видалити всі хворі і замерзлі гілки.
2. Сформувати крону.
Абрикоси можуть витягуватися вгору до 7 - 15 метрів. Від таких дерев мало толку, так як зібрати з них урожай або обробити їх від шкідників неможливо. Тому роблячи обрізання крони, садівник змушує її рости вшир, а не вгору. Оптимальний розмір плодоносному дерева 3х4 м. Одночасно вирізають загущаючі гілки, які знижують урожайність і сприяють появі захворювань і шкідників дерева, а також всі пагони, що йдуть під кутом менше 45 градусів. Зрізи замазують садовим варом або садової пастою «Раннет», при низьких температурах краще використовувати фарбу на основі оліфи.
Однією з проблем при вирощуванні абрикосів в Підмосков'ї можуть бути морозобоїни. Навесні потрібно оглянути стовбури дерев, а виявлені тріщини, які часто виходять від морозів і стрибків температур, потрібно «полікувати» садовим варом. Так само роблять при камедетечение.
Після обрізки і лікування до початку цвітіння дерево потрібно встигнути обприскати препаратом, що містить мідь, яка вбиває багато грибкові хвороби.
Щоб деревце активно росло й розвивалося, а також для отримання високих врожаїв, абрикоси підгодовують солями калію, суперфосфатом, мікроелементами і органікою (перепрілим гноєм або компостом), закладаючи їх при перекопуванні. Норми внесення залежать від стану ґрунту і дерева. З кожним роком радіус пристовбурного кола і площа внесення добрива збільшують. Раз на 3-4 роки пристовбурні круги известкуют з розрахунку на кожен квадратний метр півкілограма вапна або крейди - вносяться з перекопкой.

►ЧЕМ КОРИСНИЙ АБРИКОСА

РОЗМНОЖЕННЯ кісточкі
Для любителів експеріментів и спостереження за рослинами можна Запропонувати вирощування абрікосів в Підмосков'ї з кісточкі. Їх можна брати даже з плодів, куплених на Сайти Вся або привезених з південніх регіонів. Велікоплідні сорти для цього годящимся, смороду більш теплолюбні. Если взяти кісточкі від сібірськіх або далекосхідніх сортів абрікосів, результат Вийди найкращий. Перші плоди можна буде зніматі НЕ Ранее чем через 5 років. Точної копії початкових сорту в будь-якому випадка НЕ ​​Вийди, но и стовідсотковій дичка навряд чи вирости. Зате дерево, «з пелюшок» привчене до підмосковному клімату, буде більш стійко переносити кліматичні негаразди.
Висаджувати кісточки краще відразу, тобто в липні-серпні, або зберегти їх, прикопавши в грунті, або розмістити в сфагнумі або сирому піску до осені, щоб вони не сохли. За зиму вони пройдуть стратифікацію в природних умовах, а природа сама відбракує менш життєздатні з них.
Для посіву потрібно вибрати місце в саду, де в останні 10 років не вирощувалися будь хворі рослини, тим більше абрикоси та інші плодові дерева. Заглиблюють кісточки в грунт приблизно на 6 см, прикривають ялиновим гіллям. Навесні його потрібно буде прибрати, землю навколо сходів акуратно збити і полити. Всі слабкі і не вселяють довіри паростки необхідно без жалю видалити. Такий відхід буде потрібно сіянцям протягом перших 2 -3 років, а також перший час після пересадки на постійне місце. Незадовго до осені поливи припиняють.
Якщо немає умов для висадки кісточки в грунт восени, приблизно в лютому (при вирощуванні абрикоса в Підмосков'ї), проводять штучну стратифікацію. Для цього кісточки поміщають в контейнер з сирим піском, накривають дихаючим матеріалом і ставлять в холодильник. Пісок в контейнері повинен бути вологим весь час до весняного посіву кісточок. Висаджують їх у відкритий грунт в квітні. В цей час в кісточках повинні проклюнуться корінці.
РОЗМНОЖЕННЯ щеплення
Крім насіннєвого способу розмножити абрикос можна держаком шляхом щеплення - вегетативно. Держак прищеплюють з квітня, коли встановиться тепла погода, методом копулировки і до середини або закінчення травня - щеплення за кору. Підщепою може служити поросль сливи, аличі, терносливи, а також сіянці цих культур і абрикосів манчжурского і сибірського.
ХВОРОБИ
РОЗМНОЖЕННЯ кісточкі   Для любителів експеріментів и спостереження за рослинами можна Запропонувати вирощування абрікосів в Підмосков'ї з кісточкі Абрикоси, як багато плодові культури, але значно менше спорідненої сливи, схильні до хвороб і шкідників. Садівникам можна порекомендувати серйозно ставитися до їх профілактиці. Вона має на увазі:
- весняні (до цвітіння) і осінні (після листопаду) обробки дерев медьсодержащими препаратами,
- знищення всіх хворих гілок-листя-плодів,
- догляд та своєчасні підгодівлі, тому як «вгодовані» здорове дерево активніше пручається мікробів і вірусів, ніж слабке і «недогодовані» вітамінами.
На жаль, навіть у дуже дбайливих садівників мікроорганізми і більші шкідники здатні значно знизити врожай абрикосів, вирощуваних в Підмосков'ї. Навіть при правильній агротехніці дуже потрібні і корисні комахи, наприклад, бджоли, запилюючи квітучі дерева і, як відомо, збирають пилок в окрузі радіусом кілька кілометрів, на лапках приносять в сад неочікувану заразу. Переносять гриби і бактерії також вітер і поливна вода.

Іншим повсюдно зустрічається шляхом придбання хвороб є покупка вже зараженого саджанця. Справа в тому, що в розплідниках вирощують і продають деревця віком 2-3 роки. На таких юних рослинах практично непомітно вже наявне зараження. Єдиною ознакою можуть стати дрібні тріщини в прикореневій шийці стовбура. Тому при покупці посадкового матеріалу потрібно дуже уважно його оглядати.
Крім того, зараження може відбутися, якщо посадка абрикосів в Підмосков'ї здійснюється там, де до цього росли томати, перець, картопля, редька, баклажани та інші хрестоцвіті і / або пасльонові культури. Їх же можна вирощувати і в міжряддях абрикоса, так як від них на дерево переходять небезпечні захворювання фузаріоз і цитоспороз.
І, нарешті, мікроби можуть проникнути в дерево через різного роду ушкодження - від тріщин, які утворилися через морози, до неакуратної роботи садівника секатором або іншим інструментом.
Вирощування абрикосів в Підмосков'ї ускладнюють такі деревні грибкові інфекції:

Клястероспоріоз. Впровадження гриба в дерево можна визначити по дірочках на листках, немов їх хтось прогриз. Через це ознаки недуга ще називають дірчастій плямистістю. На пагонах гриб утворює розтріскуються плями, з яких випливає камедь.

Гриб Валса. При інфікуванні на гілках і стовбурі з'являються нарости і виразки, які згодом розтріскуються, а з ранок починає витікати камедь.

вертіціллезу. Виявляється раптовим пожовтінням листя (незалежно від сезону), з подальшим їх осипання і засиханням уражених гілок. Хворіють в основному молоді абрикоси.

Моніліоз або моніліальний / бактеріальний опік. Виявляється раптовим засиханням цілих гілочок з квітками на них або з листям, немов дерево обпалив вогонь. При цій хворобі на гілках різної товщини і на стовбурі виділяється багато камеді, плоди, що зав'язалися на хворому абрикосі, якщо дозрівають, виходять дрібними і несмачними, але частіше вони всихають. Це захворювання значно ускладнює вирощування абрикосів в Підмосков'ї, так як гриб, що викликає моніліоз, дуже легко переноситься вітром або комахами з дерева на дерево. Без терміново вжитих заходів може загинути весь сад.

Сіра гниль. Виявляється появою на плодах гниючих плям. Спочатку вони дрібні, але в міру дозрівання можуть поширюватися на весь плід. Врятувати урожай в таких випадках буває вкрай важко.

Фузариоз. Виявляється всиханням окремих гілок дерева з подальшим їх відмиранням.

Цитоспороз. У місці впровадження гриба з'являється пляма з рясним камедетеченіем. Згодом утворюється некроз кори в даному місці. Без лікування з кожним роком на дереві з'являється все більша кількість таких відмерлих ділянок. На уражених гілках дрібніють листя і плоди, а в кінцевому підсумку дерево засихає.

Боротися з перерахованими захворюваннями потрібно відповідними фунгіцидами, причому, обробку проводити кілька разів на рік.
Не тільки мікроскопічні, але і порівняно великі шкідники ускладнюють вирощування абрикосів в Підмосков'ї. Йдеться про комах. На абрикоси нападають попелиці (незначне ураження), стеклянніци, листовійки, сливова плодожерка, кліщі, семяєд. Боротися з ними потрібно відповідають виду шкідника інсектицидами.

"Сайт про рослини" www.pro-rasteniya.ru Повернутися в розділ

Що ж і як потрібно робити садівникові, щоб на його ділянці в Підмосков'ї збирати врожаї смачних ароматних абрикосів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама