Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування базиліка в домашніх умовах: поради та рекомендації

  1. вирощування базиліка
  2. Посадка базиліка у відкритий грунт
  3. Вирощування базиліка в теплиці
  4. Базилік на підвіконні

Як би швидко сучасна наука та її нововведення не йшли вперед, щось старе, перевірене предками буде застосовуватися постійно. Так і з базиліком, або Рейганом. Серед величезної кількості різних спецій і прянощів це трав'яниста рослина займає не останнє місце. Його почали використовувати ще в Стародавній Греції і вже тоді знали, що це не просто красива рослина, але незамінний помічник на кухні і прекрасний лікар.

вирощування базиліка

базилік   , В залежності від сорту, може набувати різних особливості базилік , В залежності від сорту, може набувати різних особливості. В одних випадках його листя можуть бути яскраво-зеленими, в інших - смарагдовими і навіть йдуть в фіолетовий. Форма також може відрізнятися в різних видах базиліка: зустрічаються гофровані листя, плоскі або з різьбленим краєм; великі і дрібні; широкі і довгасті. Вони є джерелом того незвичайного аромату, заради якого його і вирощують. Всі кущі мають гіллясту форму і досягають висоти в 20-60 см. Крім ароматних листя базилік має ще одну «гордість» - квіти. Вони з'являються в кінці літа і привертають велику кількість комах-запилювачів. Період цвітіння базиліка вважається найбільш вдалим для збору листя, так як в них накопичується велика кількість ефірного масла.

Посадка базиліка у відкритий грунт

Вивчивши всі корисні властивості базиліка і сфери його застосування в побуті, виникає питання - як виростити базилік будинку Вивчивши всі корисні властивості базиліка і сфери його застосування в побуті, виникає питання - як виростити базилік будинку? Це трав'яниста рослина пишно росте на сонячних ділянках. Його можна вирощувати як на городі, так і саду біля молодих дерев, крони яких ще не сильно розрослися. Грунт повинна бути родюча, водопроникна і не щільна, що забезпечить циркуляцію повітря. Також важливим нюансом у виборі ділянки є ризик захворювання цієї рослини, якщо воно буде посаджено на попередньому місці. Після першої висадки в грунт на це місце знову можна посадити базилік тільки через п'ять років. Садити базилік потрібно в середині літа, так як він дуже теплолюбний і найменше зниження температури може негативно позначитися на його зростанні. У грунт перед висадкою потрібно внести органічні добрива - торф, перегній або компост. Відстань між рослинами повинна бути 15-20 см, а між грядками - 30 см. Після посадки кущ потрібно добре полити водою, раніше відстоявши її. Садити базилік рекомендується ввечері в похмуру погоду.

Вирощування базиліка в теплиці

Базилік можна виростити розсадним і безрассадним способом. У першому випадку для висадки у відкритий грунт насіння готують в теплиці. Для цього потрібно взяти ящик або контейнер і обприскати його спеціальним засобом для того, щоб вбити всі віруси і мікроби, які можуть повілять на зростання базиліка. Ємність потрібно заповнити сумішшю родючого грунту, піску, великих елементів (частіше використовується щебінь) і органічного добрива. У борозни, глибиною по 2 см і відстанню в 6 см потрібно посіяти насіння базиліка і полити грунт. Через два тижні можна очікувати перші паростки. Також необхідно стежити за рівнем вологи в грунті і його насиченням корисними речовинами (якщо воно здається недостатнім, можна використовувати мінеральні добрива) і постійно провітрювати теплицю, інакше базилік може постраждати від захворювань. При роботі з розсадою варто керуватися правилами посадки базиліка у відкритий грунт.

Базилік на підвіконні

Насолоджуватися пряністю базиліка можна і взимку Насолоджуватися пряністю базиліка можна і взимку. Для цього потрібно знати, як виростити базилік на підвіконні. Процес посадки цієї рослини в горщики не займає багато часу і зусиль, але призводить до хорошого результату. Для початку потрібно покрити дно горщика камінчиками і засипати звичайної землею з саду або городу. Для насичення її речовинами можна використовувати добрива. Глибоко садити насіння не можна, так як це вплине на швидкість росту базиліка. Рекомендована глибина - 1 см. Після горщик потрібно накрити склом або клейонкою і поставити добре освітлене місце. У зимовий період варто задуматися про додаткове штучному освітленні. Приблизно через п'ять днів здадуться перші сходи, після чого землю потрібно трохи подрихліть.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама