Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування ревеню з насіння (в тч на дачі): Вікторія і ін сорти + фото та відео

  1. Чим гарний ревінь?
  2. сорти ревеню
  3. Фотогалерея сортів ревеню
  4. посадка насіння
  5. Догляд за посадками

Серед усіх прянощів, овочів і фруктів на ділянці можна знайти якісь ласощі типу «зірвав і з'їв». Це може бути і щавель, і шніт-цибуля, і ревінь. Останній - це один з смаків дитинства. Пам'ятаю невимовний захват від цілої гами смакових відчуттів у роті, коли знайомі на ділянці зірвали з грядки і протягнули мені цей довгий товстий стеблинка, покритий червоними борознами. Ревінь вирощують далеко не всі садівники, але ті, хто почав його вирощувати, зазвичай садять потім щороку.

Чим гарний ревінь?

Це питання для тих, хто ще не пробував на смак це дивовижне створіння природи або ні разу його не вирощував. Я не пропагую, а тільки раджу, а тому далі Ви дізнаєтеся все без прикрас.

Отже, ревінь досить невибагливий гречаний багаторічна рослина, і на одному місці його можна вирощувати десяток років. З огляду на, що по весні він досить рано береться за справу, то вже до початку літа Ви зможете отримати прекрасне джерело вітамінів, поки не дозріли перші ягоди та овочі. І так кожен сезон.

Серед усіх прянощів, овочів і фруктів на ділянці можна знайти якісь ласощі типу «зірвав і з'їв»

Ревінь - просто джерело вітамінів і володар незвичайного кисло-солодкого соковитого смаку

Желе, десерти, компоти, варення - це те, що готують з ревеню і потім насолоджуються довгими зимовими, і не тільки, вечорами. Лимонна і яблучна кислоти, вітамін С і багато інших корисних речовин - вже одне це привід, щоб посадити ревінь на своїй ділянці. Саме кислоти, що містяться в стеблах цієї рослини, зумовлюють приємний кисло-солодкий смак. Якраз черешки і вживаються в їжу в сирому вигляді, на відміну від листя, які містять ще одну кислоти - щавлеву. Однак вони не так затребувані в кулінарії і зазвичай йдуть на підкислення щей або борщу.

З ревеню варять киселі і роблять чудове варення

сорти ревеню

З огляду на, що ревінь не входить до числа популярних вирощуваних культур, у продажу не зустрінеш великої різноманітності його сортів. Однак деякі з них на слуху. Це перш за все Вікторія, Тукумський, Крупночерешковий, Московський, Циклоп і Огрский. Ці сорти відрізняються за смаковими якостями, забарвленням, розмірами черешків і часу дозрівання.

Фотогалерея сортів ревеню

Вирощування (відео)

Як я вже згадав, ревінь - не дуже примхлива рослина, але і за принципом «кинув - саме проросло і дозріло» його не вирости. Він не дуже вимогливий до грунту, але краще всього проявляє свої якості на не надто важких грунтах із слабокислою грунтом. Земля повинна бути глибоко перекопана, а в неї внесено перегній і поживний речовини у великій кількості.

Ревінь воліє рости на сонці, однак може вирощуватися і в півтіні - правда, там його дозрівання затягнеться.

Чого ця культура точно не любить, так це надмірної зволоженості, тому подбайте про якісний дренажі на місці його вирощування. Готувати грунт потрібно ще восени. Її перекопують на 25-30см в глибину і вносять компост або гній в кількості від п'яти до десяти кілограм на квадратний метр. Величина внесеного добрива залежить від того, в якому стані буде перебувати грунт. Вносять добрива на глибину 20см. Не зайвими будуть суперфосфат і аміачна селітра - їх вносять по 40гр на квадрат, а також хлористий калій - 30гр.

Не зайвими будуть суперфосфат і аміачна селітра - їх вносять по 40гр на квадрат, а також хлористий калій - 30гр

Ревінь не любить надлишок вологи, грунт для його вирощування повинна бути добре дренування

Ревінь - досить холодостійка і стійка до посухи культура. Він - відмінний медонос, що привертає в сад комах-запилювачів. Добре себе почуває на тих місцях, де до нього росли багаторічні трави. Ще краще, якщо попередниками були лук, салат і редис. Зате на місці, де ріс щавель, ревінь краще не садити.

посадка насіння

Розмножують ревінь вегетативним способом (поділом кореневища) і насінням. Першим способом виходить швидше і ефективніше, але це ж занадто просто. Серед нас чимало тих, для кого важливий не тільки результат, але і процес. Це як виклик, який приймають і проходять шлях до кінця.

Це як виклик, який приймають і проходять шлях до кінця

Насіння ревеню встигають в таких ось суцвіттях, однак найчастіше квітконоси у нього обрізають, щоб вся сила дісталася черешкам і листю

Після того, як Ви обзаведетеся насінням ревеню, їх знадобиться замочити на десяту годину. Спосіб замочки Ви можете вибрати на свій смак - ганчірочка, марля, ватяні диски - все це, підтримуване у вологому стані, але не залите, дасть можливість насінню швидко проклюнуться на світлі. Як тільки проклюнулися паростки досягнуть довжини 1-2мм, дістаємо їх з ємності або з таці, просушують і висаджуємо в грунт на глибину 2-3 см. Уже через 4-5 днів паростки здадуться на світло, а коли вони сформують перші листочки, настане пора проріджувати сходи. Між рослинами витримують відстань 20см.

Після посадки грядку зазвичай мульчують для збереження тепла і вологи.

Догляд за посадками

Посадили ми насіння, дочекалися сходів і не розслабляємося. Ні, звичайно надмірних зусиль докладати не треба, але і кидати ревінь без нагляду ми теж не будемо.

У чому полягає догляд за зростаючим ревенем? Це, перш за все поливи, прополка, розпушування міжрядь і видалення квіткових стрілок. Раз в сезон можна порадувати ревінь сумішшю мінералів і органіки, зібраних в наступному складі: сечовина - 5гр, коров'як - 500мл, нітрофоска - 20мг - все це розбавити десятьма літрами води.

Раз на чотири роки в міжряддя вноситься гній або компост, після чого їх підгортають.

Зазвичай на другий рік вирощування ревеню, з'являються квітконоси, які потрібно видаляти, щоб вони не забирали всі корисні і поживні речовини з рослини.

Восени до того, як почнуть відмирати листя, прибирають все рослини зі слабкими тонкими і короткими черешками, а у здорових зрізають практично всю вегетативну частину.

У деяких випадках доводиться боротися з іржею і несправжньої борошнистої росою - це ті поширені захворювання, які вражають ревінь.

І ще варто пам'ятати, що в період вегетації краще залишати хоча б половину листя у рослини, щоб не виснажити його. При зборі листя їх не потрібно зрізати ножем, досить виламувати, як би витягаючи з рослини.

При зборі листя їх не потрібно зрізати ножем, досить виламувати, як би витягаючи з рослини

Чим молодше рослина, тим більше ніжні і соковиті у нього черешки, і тим більш м'який смак

Щоб в наступному році ревінь знову порадував Вас своїм приємним смаком, пізньої осені рекомендують вносити підживлення комплексним мінеральним добривом з розрахунку 80гр на квадратний метр, після чого замульчувати грунт гноєм або компостом.

Вирощувати ревінь зовсім не складно, потрібно лише проявити належну увагу і забезпечити своєчасно вітамінами розвиваються рослини, і тоді Ви отримаєте чудовий запас вітамінів і корисних речовин на своїй грядці.

Чим гарний ревінь?
Чим гарний ревінь?
У чому полягає догляд за зростаючим ревенем?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама