Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування спаржі в домашніх умовах як бізнес

  1. У чому користь спаржі?
  2. Вирощування спаржі в домашніх умовах
  3. Вирощування спаржі з насіння
  4. Спаржа вирощування і догляд в домашніх умовах
  5. Переваги бізнесу з вирощування спаржі на продаж
  6. Прибуток від бізнесу з вирощування аспарагуса

Бізнес в сфері вирощування овочів і фруктів, був і залишається рентабельним в будь-який час року

Бізнес в сфері вирощування овочів і фруктів, був і залишається рентабельним в будь-який час року. У попередній публікації ми розглядали ідею вирощування кропу і петрушки як бізнесу , В сьогоднішній статті, давайте поговоримо про аспарагусі і тому, як на ньому заробити.

Любителі корейської кухні напевно пробували таке блюдо, як спаржа. Цей делікатес можна придбати в будь-якому великому супермаркеті. Спаржа - це довгі, пористі шматочки бежевого кольору, як правило, продаються в маринованому вигляді. Багато любителів цієї страви помилково вважають, що це готове корейське блюдо і є спаржею і виготовляється з рослини. Насправді нічого спільного зі спаржею цей корейський делікатес не має.

Знамениті корейські салати готуються з Фучжи - плівки соєвого молока. А справжній аспарагус (спаржа) - це невисока рослина, що живе в місцевості з теплим і сухим кліматом.

У чому користь спаржі?

Аспарагус - це корисна рослина, що володіє відмінними смаковими якостями. Спаржу використовують для приготування різноманітних страв. Є безліч унікальних і смачних рецептів приготування спаржі. Її можна гасити разом з овочами і подавати як гарнір до м'яса, використовувати як інгредієнт в піцу, маринувати, готувати салати і холодні закуски.

У чому користь спаржі? Крім високих смакових якостей, ця рослина має безліч корисних властивостей. Регулярне вживання цього овоча, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує функціональність печінки, нирок і серця.

Страви, приготовані з молодих пагонів спаржі, вважаються малокалорійні, їх рекомендують вживати людям, охочим схуднути і тим, хто піклується про харчування і веде здоровий спосіб життя.

Вирощування спаржі в домашніх умовах

Виростити повноцінну спаржу в домашніх умовах не складе великих труднощів. Ця рослина невибаглива, яке не потребує, великого догляду і чудово підходить для вирощування в домашніх умовах на територіях з теплим, сприятливим кліматом.

Вирощування спаржі з насіння

Розводити і вирощувати спаржу можна з насіння. Це нескладний процес, але потрібно уважно дотримуватися всіх інструкцій тому, перш ніж приступити до вирощування спаржі з насіння, вивчіть всі подробиці.

Перш за все, необхідно удобрити землю, щоб підготувати її до вирощування рослини. На одну грядку можна зробити близько 5 рядів, але обов'язково дотримуючись відстань, близько 15 см один від одного. Насіння варто опускати в землю на глибину приблизно 4 см. Зверху грядку бажано прикрити шаром перегною. Якщо ви посієте насіння ранньою весною, то вже восени отримаєте розсаду.

Спаржа вирощування і догляд в домашніх умовах

Розсаду спаржі на грядці варто розташувати в три ряди, дотримуючись відстань між рослинами близько 40 см. Крім цього, розсаду спаржі можна висаджувати в шаховому порядку (гніздами), дотримуючись відстань близько 90 см.

Після того як розсада буде висаджена в удобрений грунт, на протязі 2 тижнів слід поливати рослину. Після закінчення даного терміну, зверху лунки потрібно засипати гноєм. Подальший догляд за спаржею - це видалення бур'янів за допомогою прополки грядок і розпушування землі.

Варто зазначити, що перший урожай спаржі ви отримаєте не ранні ніж через три роки після висадки розсади.

Дуже важливий момент - збір врожаю, який потрібно проводити вчасно, в іншому випадку спаржа втратить свій товарний вигляд, і реалізувати її не вдасться.

Перший урожай спаржі потрібно зібрати ще до появи пагонів над землею. Тобто для приготування страв, придатні тільки ті пагони, які ще не встигли прорости з-під землі. Щоб зрозуміти, що урожай аспарагуса дозрів, уважно придивіться до грядок. Дозріле рослина трохи піднімає грунт і в землі з'являються тріщини. Це означає, що урожай спаржі потрібно викопувати негайно.

При реалізації спаржі, потрібно враховувати певні стандарти. Згідно з нормами, довжина пагонів аспарагуса повинна бути 22 сантиметри, а діаметр близько 1,5-2,5 см. Істотно відхилення від стандартів значно знижує вартість товару, і його складніше буде реалізувати.

Збір спаржі проводиться протягом 1-1,5 місяців. Готові пагони аспарагуса необхідно швидко реалізувати, термін їх зберігання не більше 4 днів.

Вирощування спаржі як бізнес: плюси і мінуси

Вивчивши процес вирощування та догляду за спаржею, слід поговорити про те, як отримати прибуток з даної справи. Скільки можна заробити на продажу спаржі і чи вигідно це?

Переваги бізнесу з вирощування спаржі на продаж

  • Невеликі вкладення. Процес вирощування аспарагуса нескладний і з незначними витратами. Ця рослина цілком реально виростити в домашніх умовах на своїй грядці. Особливих матеріальних витрат ви не понесете. Все що потрібно - це відповідну земельну ділянку з родючим грунтом, гроші на придбання добрива, а також фізичні вкладення у вигляді обробки грунту, догляду та збору врожаю.
  • Невелика конкуренція в даній сфері бізнесу. Не можна не відзначити таке важливе перевагу. Сьогодні, знайти дохідну сферу діяльності з мінімальним рівнем конкуренції досить складно.
  • Великий попит і висока вартість продукції. Спаржа має великий попит у населення, також безліч ресторанів пропонують своїм відвідувачам вишукані страви з спаржі. Незважаючи на високу вартість продукції, її вживають багато людей, спаржа цінуватися завдяки своїй корисності і низькокалорійності.

Мінуси бізнесу з вирощування аспарагуса в домашніх умовах

  • Технологія вирощування та догляду. Ця рослина нескладно вирощувати, але потрібно дотримуватися всіх правил. Також дуже важливо не прогавити момент збору врожаю, адже реалізувати продукцію, яка втратила товарний вигляд досить проблематично.
  • Терміни окупності бізнесу. Вирощування спаржі це тривалий процес, тому очікувати швидкого прибутку в цьому бізнесі не варто. Тільки через три роки після висадки розсади спаржі, ви отримаєте продукцію, яка відповідатиме стандартам, і яку можна буде реалізувати.

Реалізація врожаю спаржі

Природно, вас цікавить питання про канали збуту продукції, ціною і доході з даного бізнесу.

Свій магазин або ларьок з продажу овочів. Якщо крім вирощування спаржі ви займаєтеся вирощуванням та інших овочів або фруктів, то цілком рентабельно відкрити свій ларьок або магазин. Свіжа, натуральна продукція з грядки неодмінно приверне відвідувачів, і ваш товар буде проданий миттєво.

Оптові продажі. Якщо ви займаєтеся виключно вирощуванням спаржі, тоді реалізувати урожай слід шляхом укладення контрактів на поставку продукції з магазинами (супермаркетами), ресторанами і санаторіями.

Враховуйте той нюанс, що реалізувати урожай потрібно швидко, інакше спаржа втратить свій товарний вигляд, а ви гроші. Бажано, щоб аспарагус потрапив на прилавки магазину відразу після збору з грядки.

Тому знайти клієнтів і укласти з ними договори варто завчасно, ще на етапі висадки розсади аспарагуса.

Прибуток від бізнесу з вирощування аспарагуса

Ваш дохід буде залежати від вигідності реалізації продукції. Вартість спаржі в супермаркеті близько 500 - 1000 рублів за кілограм.

Таким чином, можна зробити висновок про те, що даний бізнес - прибутковий, з незначними витратами і доступний через низький рівень конкуренції.

Сподобалася ідея заробітку на овочах, читайте також про вирощуванні малини як бізнесі і вирощування моркви в домашніх умовах .

Я бажаю вам успіху в бізнесі!

У чому користь спаржі?
У чому користь спаржі?
У чому користь спаржі?
Скільки можна заробити на продажу спаржі і чи вигідно це?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама