Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як спіймати муху в квартирі

  1. Як спіймати муху в кімнаті
  2. Саморобні пастки - варіанти виготовлення
  3. Пластикова пляшка
  4. Жерстяна банка
  5. Скляна банка
  6. принади

Як спіймати муху, існує кілька основних способів - купити готове пристосування, зробити пастку самостійно. Відловлювати комах потрібно обов'язково, оскільки вони є переносниками різних хвороб, боляче кусаються, викликають алергічну реакцію.

Як спіймати муху в кімнаті

Комахи добре літають, миттєво реагують на будь-який рух, практично невловимі.

  1. Спіймати шкідників руками можна, але для цього потрібна швидка реакція, навички. Пальці згинають в сторону долоні, акуратно наближаються до мухи, не здійснюючи різких рухів. Як би збивають муху зігнутою долонею, швидко згинаючи пальці в кулак при попаданні комахи в долоню. Щоб зловити відразу, потрібен досвід і тренування.
  2. Набагато простіше і швидше в домашніх умовах відловлювати шкідників за допомогою спеціальних пасток. Один з найпоширеніших варіантів - липка стрічка від мух , Яку підвішують до стелі за допомогою спеціального штирька. Липка стрічка зберігає властивості близько 3 місяців, поступово виловлює літаючих шкідників. Змінюють у міру заповнення липкою частини - просто викидають в сміттєвий бак. Ціна однієї штуки від 5 руб. до 100 руб. в залежності від виробників.
  3. Спіймати муху в квартирі можна також за допомогою спеціальних ламп пасток. Використовувати їх допускається в будь-якому приміщенні, на відкритому повітрі. Працює лампа безшумно, не вимагає великих енергетичних запасів. Функціонує від звичайних або сонячних батарей, акумуляторів, мережі. Привертає літаючих комах ультрафіолетовими променями, теплом, запахом вуглекислого газу. Затягує всередину пастки вентилятором, там муха прилипає до спеціальною клейкою основі. Популярні моделі Вектор Трап, Делюкс, Термінатор, Клатроник. Вартість від 300 руб. до кількох тисяч.
  4. Спіймати муху будинку легко за допомогою самостійно виготовленого пристосування. Як воно буде працювати, за яким принципом - рішення індивідуальне. В даному випадку вітає фантазія. приклади саморобних пасток представлені далі.

На замітку!

Набагато ефективніше спрацює будь-який пристрій, якщо приманити муху. В якості приманки використовують соки фруктів, ягід, цукор, мед, деякі інші продукти.

Саморобні пастки - варіанти виготовлення

Як спіймати муху, існує кілька основних способів - купити готове пристосування, зробити пастку самостійно

Саморобні пастки для мух

Для домашніх відловлюють пристосувань застосовують підручні засоби. Привертають шкідників запахом, світлом, теплом.

Пластикова пляшка

Знадобиться порожня тара від газованого напою, краще мінеральної води.

  1. Відрізати верхню частину. Для цього спочатку роблять дірку ножем, потім акуратно протягують ножиці, відрізають горлечко.
  2. Перевернути відрізану частину, вставити всередину пляшки. Краї зафіксувати степлером, скотчем, ізолентою або клеєм Момент.
  3. Поставити пастку в будь-якому зручному місці або ж підвісити до люстри, стелі.

В якості приманки використовують цукровий сироп. Насипають 5 ст. ложок цукру в каструлю, наливають трохи води, щоб рідина злегка покривала крупинки основного інгредієнта. На маленькому вогні доводять до кипіння. Перемішують до повного розчинення, дають трохи охолонути, переливають в пляшку, обмазують краю.

На замітку!

Щоб саморобний пристрій діяло ефективніше, періодично слід дихати в пляшку. Таким способом всередині накопичується вуглекислий газ, який привертає мух краще всяких інших принад. Половити шкідників можна за кілька днів.

Жерстяна банка

Ловити мух зручно звичайної жерстяної банкою з-під корми для домашніх вихованців, консервації. Віддирають паперову наклейку, промивають банку, просушують. Обклеюють зовнішню частину баночки скотчем, ізолентою, добре притискають пальцями. Через кілька хвилин отдирают. Поверхня банки стала липкою.

Якщо пастку використовувати в темну пору доби, в банку поміщають маленький ліхтарик, прикривають кришкою. Встановлюють конструкцію в будь-якому зручному місці, де потрібно відловити шкідників.

На замітку!

замість клейкої стрічки дозволяється використовувати двосторонній скотч, який віддирати від банки не потрібно. Для залучення комах можна крапнути на поверхню мед або рідке варення.

Скляна банка

Пастка для мух зі скляної банки

Наловити мух можна невеликими банками.

  1. Їх слід помити, просушити.
  2. Всередину наливають яблучний оцет.
  3. Замість кришки використовують харчову плівку. Її потрібно щільно притиснути до країв, зафіксувати ізоляційною стрічкою, скотчем. Акуратно проробляють дірочки зубочисткою, гострим ножем, щоб муха змогла потрапити всередину.

Пастка буде залучати комах запахом кислого яблучного оцту. Опинившись всередині, шкідник не зможе вибратися назовні. Таким способом можна наловити мух величезна кількість. Багаторазову тару слід періодично спустошувати, промивати, проробляти всю операцію заново. Ловитися шкідники будуть стільки, скільки буде виходити від пастки привабливий для них запах.

принади

мухи харчуються соками рослин, що гниють овочів, фруктів, м'яса, риби. Приваблює їх запах кислого, смак солодкого. В якості приманки для саморобних пасток використовують:

  • цукровий сироп;
  • шматочок рафінаду;
  • яблука, груші;
  • сире м'ясо;
  • мед;
  • яблучний оцет;
  • фруктовий сік.

Найбільше мух приваблює запах гнилого. Якщо пастка встановлюється на вулиці, можна заманити зниклим м'ясом, салатом, борщем, пивом, квасом.

для винищення дрібних мушок і звичайних кімнатних мух рекомендується використовувати кілька способів боротьби. Не слід забувати про профілактику - москітні сітки на вікна, двері. До середини літа домашні, кімнатні мухи тільки дзижчать, дратують нервову систему своєю присутністю, в серпні їм на зміну приходять жигалки , Які починають боляче кусатися, викликають алергічну реакцію.

(2 оцінки, середнє 5 з 5)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама