Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

шиншила

  1. Зовнішній вигляд
  2. Середовище проживання
  3. Спосіб життя
  4. харчування
  5. наукова класифікація
  6. Галерея

Шиншила - симпатичний і приємний звірок невеликих розмірів, за зовнішнім виглядом дуже схожий на кролика. У шиншили завдяки великим чорним очам дуже виразна мордочка. Вуха у неї розташовані на верхівці, довжиною 3-6 см, дуже рухливий і округлої форми. У нижній частині щік добре помітні розвинені «вуса» - вібриси, довжиною 8-10 см, що стирчать в різні боки, служать для дотику трапляються на шляху предметів. Вони допомагають шиншилам орієнтуватися при пересуванні в сутінках або в темних, тісних тріщинах скель. Крім того, при пересуванні в цих тріщинах тіло звірків може стискуватися в вертикальному положенні-з боків, що полегшує проникнення в вузькі порожнечі.

Зовнішній вигляд

Шиншила має красиву мордочку з великими чорними очима. Рухливі вуха, розташовані на верхівці, мають довжину близько 4-6 см. З боків мордочки поруч з носом на щоках добре помітні вібриси - так звані "вуса". За допомогою вибриссами шиншили орієнтуються в навколишньому середовищу в сутінках або темряві, представляючи чітку картину розташованих поруч предметів. Тіло шиншил вузьке і здатне стискатися з боків так, що має доступ навіть в саму вузьку щілину в скелях. Шиншили сумерчние і нічні тварини, тому у них дуже відмінний зір. Як у всіх гірських тварин, у шиншил прекрасно розвинене відчуття рівноваги і координації. Це допомагає їм вправно подорожувати по крутих гірських схилах. Хутро у шішілл щільний, м'який і шовковистий. Тепла шерсть відповідає різкого клімату середовища проживання високогірних районів центру Кардільеров. Шерстинка по довжині має неравноомерную забарвлення (біля основи темний, в центрі світлий, у кінця темний), тому тон хутра переливається і грає під час руху шиншили. З одного фолікула може виростати до 60 волосків. Завдяки генетічекім схрещуванням, виведені різні забарвлення шерсті шиншил.

Середовище проживання

Шиншили поширені у високогірних районах Перу, Болівії і Чилі. Місця для своїх поселень шиншили вибирають серед голих скель з мізерною рослинністю. У боротьбі за існування вони зуміли пристосуватися до подібних місць проживання, вміло уникають негоди і ховаються від хижаків.

Спосіб життя

Шиншили в наші дні на свободі живуть тільки в кам'янистих і посушливих гірських районах Чилі та Перу, уздовж кордону між цими країнами. Ці тварини живуть колоніями в ущелинах скель або в невеликих норах. Раніше в одній колонії могло бути 100 і більше особин. Тепер такі великі групи вже не зустрічаються. Зазвичай в одній норі живуть від 2 до 5 шиншил. Шиншила є переважно нічною твариною, її довгі вуса, великі очі і широкі вуха допомагають тварині добре орієнтуватися в темряві ночі. Шиншила швидко і вправно лазить по скелях. При найменшій небезпеці шиншила біжить в нору, але через кілька хвилин вже висовує звідти ніс, щоб понюхати повітря. Вранці вона любить грітися на сонці у нори, після чого залишок дня проводить в розташованому під землею безпечному укритті. Шиншили і людина. Уже в XV столітті шуби з перламутрового, світло-синього кольору шкурок шиншили були дуже цінним товаром. Бажання людей носити красиві хутра призвело до того, що в XVIII столітті був організований масовий промисел шиншил. Тільки з Чилі в кінці XIX століття було експортовано близько 500 000 шкурок шиншил. У 20-х роках XX століття полювання на цих звірів і експорт їх шкурок були заборонені. На жаль, до початку XX століття популяція шиншил була майже повністю винищена, а тварини, що залишилися пішли ще вище в гори. Приблизно в той же самий час були здійснені перші вдалі досліди з розведення шиншил в неволі. Це врятувало тварина від повного зникнення. Зараз в Каналі, США, Південній Америці, ПАР, Зімбабве і в Європі існують великі тваринницькі ферми, що займаються розведенням шиншил.

У шиншили настільки густа і щільна шерсть, блохи та інші паразити не здатні пробратися крізь неї до шкіри тварини. Іспанці, які завоювали частину Південної Америки, назвали це тварина шиншила, або чинчила (від назви індіанського племені Чинча). Індіанці цього племені високо цінували шкурки шиншили. Шиншила має дуже густу шерсть, оскільки з кожної волосяної цибулини росте 40-80 волосків. На квадратному сантиметрі її шкіри зростає більше волосся, ніж у інших ссавців. Окремі волоски настільки тонкі, що неозброєним оком їх важко розгледіти. Для пошиття довгою шуби потрібно близько 150 шиншилових шкурок.

харчування

Годування шиншил є одним з найважливіших і трудомістких процесів. При неправильному годуванні звірята хворіють. Усі корми для шиншил можна поділити на групи: зернові суміші, коренеплоди і свіжа зелень. Вони містять білки, вуглеводи, жири, вітаміни і мінеральні речовини. Кращим зерновим кормом для шиншил є овес. Його можна згодовувати в будь-якому вигляді - цільним, у вигляді крупи або подрібненим. Хорошим зерновим кормом може служити кукурудза, яка за поживністю в 1,36 рази перевершує овес. Для згодовування його попередньо дроблять або розмочують у воді. Можна використовувати кукурудзу вареної у вигляді каші, особливо при вигодовуванні дитинчат самкою. Також можна використовувати просо або пшоно, з якого варять кашу. Можна годувати соєю, у вигляді макухи шротів або термічно обробленого зерна вводять в раціон в кількості до 80% все зернової суміші.> Горох. Хороший білковий корм рослинного походження. Молодняк на розвареному горосі (у вигляді каші) виростає вгодованим і міцним. Олійні корми. Ці корми містять багато жиру, тому шиншилам зазвичай дають їх в обмеженій кількості або в вигляді макухи та шротів.> Лляне насіння. Використовується як кормове і, особливо, лікувальний засіб від проносу. У цьому кормі міститься дуже багато жиру. Придатне тільки свіже насіння, яке має зберігатися при низькій позитивній температурі. В інших умовах воно швидко псується і стає непридатним для годування. Однак лляне насіння має даватися в невеликих кількостях тільки в період линьки і при появі запору. Конопля Улюблений корм для дрібних гризунів, в тому числі і шиншил. Однак в звичайному вигляді вона малопридатна і навіть шкідлива для звірків, так як містить в насінні, а також у всіх інших частинах рослини, отруйна речовина, яке після кип'ятіння в двох водах протягом 10 хв. Можна давати в невеликій кількості. Соняшник. Містить також багато масла, але не має отруйних речовин, тому може включатися в зернові суміші без будь-якої обробки до 20% від всієї маси. Багато рослин, які ростуть в лісах, на луках, в ярах і на присадибних ділянках, можуть бути прекрасним кормом для шиншил. Ці рослини можуть згодовуватися шиншилам, як в свіжому вигляді, так і у вигляді сіна. Для успішного утримання та розведення шиншил необхідні корми тваринного походження. У них найбільш багаті незамінними амінокислотами білки. Молоко. Незбиране молоко згодовують звірам рідко, частіше використовують кисле молоко, некислий сир, зняте молоко, яке можна давати вагітним і годуючим самкам, а також молодняку ​​в місце води. Комбікорми. У нашій країні комбікорми для шиншил не випускаються, але їх цілком можна замінити комбікормами, які випускаються для інших гризунів: білих мишей, білих щурів, ондатр, а також кроліков.Нельзя давати шиншилам позеленіла картопля, а також паростки пророслої, так як в них міститься соланін - сильна отрута

наукова класифікація

Царство Тип Клас Загін Сімейство Рід Вид Тварини Хордові Ссавці Гризуни шиншилові Шиншили Шиншили

Галерея

посилання

  1. шиншили Вікіпедія
  2. Портфоліо тренінгу 2017 (весна)
  3. Автор даної статті: Карпова Марина Ігорівна

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама