Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

9 DIY-ідей економного ремонту

  1. Оновлення двері
  2. переклейте шпалери
  3. Перефарбуйте старі меблі
  4. Зверніть увагу на домашній текстиль
  5. Зробіть незвичайний підлогу
  6. додайте світла
  7. Нанесіть малюнки на стару плитку
  8. додайте зелені
  9. Зробіть імітацію каміна

Ремонт будь-коли закінчується, але від оновлення інтер'єру можна отримувати задоволення і робити це з вигодою.

Оновлення двері

Міжкімнатні двері можуть повністю змінити інтер'єр. Вартість у них найрізноманітніша, і нерідко двері «з'їдають» половину бюджету, витраченого на ремонт кімнати. Особливо багато проблем з їх установкою, тому що для цього потрібно або дуже точно визначати розміри і займатися самостійними роботами, або кликати майстрів, чия робота обходиться дорожче, ніж самі двері.

Вихід - фантазія і hand-made. Не купуйте двері, зробіть нову зі старої.

Спочатку зніміть стару фарбу (якщо двері була пофарбована). Це робиться за допомогою рідкого скла, тобто розчину силікатного натрію на воді. Якщо їм змастити стару фарбу, після висихання розчин відшарується разом з нею. Також можна використовувати паяльну лампу або будівельний фен, щоб нагріти і зчистити шар фарби. Ці способи вимагають більше часу, ніж робота болгаркою і щіткою, зате від них менше пилу і сміття. Якщо на двері виявляться вм'ятини і відколи, грунтовка по дереву вам на допомогу.

Ці ж способи допоможуть оновити старі дерев'яні рами вікон.

Рівну і чисту конструкцію можна перетворити в декоративний елемент: пофарбувати, обклеїти шпалерами, обштукатурити, викласти мозаїкою, обшити тканиною. Вибирайте на свій смак.

переклейте шпалери

У кімнаті необов'язково повинні бути шпалери одного кольору і фактури. Їх можна комбінувати, та так, що результат буде виглядати справжнім дизайнерським рішенням. Якщо для комбінації взяти товар із залишків, то економія вийде немаленькою, особливо якщо потрібно оформити невелику кімнату.

Якщо у вас немає часу і бажання возитися зі змінами у всій кімнаті, переклейте шпалери тільки на одній стіні. Швидко і незвично.

Виконуючи ремонт поетапно, можна заощадити. Великі будівельні гіпермаркети влітку і восени роблять великі знижки і проводять спеціальні акції. Наприклад, в серпні в OBI можна заощадити до 40% при купівлі основних товарів для ремонту: ламінату, плитки, електроінструменту, фарби, сантехніки. А при одноразовій покупці від 10 000 рублів клієнт отримує карту OBI Club, яка дає право на знижку 5% і на вигідні індивідуальні пропозиції до кінця року.

Перефарбуйте старі меблі

Змінити до невпізнання стару шафу можна за пару днів. Можна застосувати самоклеящуюся плівку, але так ви навряд чи перетворите бабусин сервант в гордість інтер'єру. Зате за допомогою фарби, грунтовки, лаку, серветок і декількох годин вільного часу з дерев'яного або фанерного комода можна зробити щось чарівне.

  1. Спочатку зніміть все старе покриття - лак або фарбу - не тільки зовні, але і всередині меблів. Обробіть всі ящики. Це займе більше часу, зате реставрація буде повною. Для видалення фарби та лаку краще використовувати спеціальні розчини, наносити їх відповідно до інструкції від виробника.
  2. Обробіть очищену поверхню дрібнозернистим наждачним папером. Потім загрунтуйте (користуйтеся губкою, щоб просочити все пори).
  3. Якщо є нерівності і відколи, закрийте їх шпаклівкою по дереву.
  4. Грунтовку знову можна обробити наждачним папером і пофарбувати. Для меблів підходять акрилові фарби, вони легко наносяться і рівно лягають. Якщо ви до цього не займалися малярськими роботами, користуйтеся зручними балончиками.

Крім фарби, можна використовувати наклейки і застосовувати декупаж. Як це працює - дізнаєтеся з видеоурока.

Найкраще працювати на повітрі, щоб не довелося захищати від пилу і сміття кімнати, а також щоб не дихати тирсою і фарбою в тісному приміщенні.

Зверніть увагу на домашній текстиль

Спальню перетворить одне покривало на ліжку. Дитячу - килим. У вітальні весь інтер'єр може крутитися навколо дивана і незвичайних подушок на ньому. Щоб не міняти оббивку меблів, зшийте красиві чохли. У будь-якій кімнаті можна «заримувати» ці акценти зі шторами, причому драпірування можуть бути не тільки на вікнах, але і на стінах, і на дверях. В результаті приміщення буде виглядати як після ремонту, хоча ніяких робіт ви не робили. Найпростіше знайти колір, який буде створювати контраст всьому оформлення кімнати і зробить акцент на текстилі.

Зробіть незвичайний підлогу

Своїми руками за пару днів повністю перестелити підлогу і укласти паркет нереально. Для швидкого косметичного DIY-ремонту треба оцінити, скільки ви можете витратити. Не обов'язково купувати всі матеріали відразу, можна готуватися до заміни підлоги, набуваючи інструменти і засоби поетапно. Такий підхід дозволить продумати концепцію дизайну і заощадити на пропозиціях.

До кінця жовтня в OBI діє накопичувальна акція: ви робите першу покупку на 2 000 рублів і отримуєте знижку 5% на другу. При другій і третій покупках на ті ж 2 000 рублів знижка буде зростати і складе 7 і 10% відповідно. Покупці, які отримали карту з максимальною знижкою 10%, можуть користуватися нею до кінця жовтня, а потім обміняти на карту зі знижкою 5% до кінця року на будь-які покупки.

На що можна витратити гроші, щоб результат перевершив очікування?

Перефарбуйте підлогу, використовуючи трафарети або візерункові схеми. Це варіант, що ідеально підходить для дерев'яної підлоги і сміливих господарів. Головне правило - використовувати кілька фарб.

Оновлення лінолеум. Це найдоступніший і зручний в обробці покриття для підлоги. Купуйте лінолеум яскравого кольору, на ньому навіть звичні меблі буде виглядати зовсім по-іншому. А можна скористатися досвідом художниці Хайке Вебер і розмалювати старий лінолеум звичайними перманентними маркерами.

Поєднуйте покриття. Не обов'язково міняти підлогу у всій кімнаті, можна замінити його тільки на пошкоджених ділянках. Підберіть фактуру і колір, які будуть поєднуватися з рештою підлогою, і отримаєте незвичайний інтер'єр.

Покладіть вінілову плитку. Це ще один простий спосіб оновити підлоги, заощадивши час. Плитка вимагає підготовки рівній поверхні, але, якщо вам не потрібно вирівнювання, з укладанням впораються навіть новачки.

додайте світла

Іноді перебувати в кімнаті важко тільки через погане освітлення. Як відомо, світло буває двох типів: функціональний і декоративний. Зробити в кімнаті світліше складно без переробки проводки, але струмопровідні конструкції дозволяють і це: лампи, які кріпляться на несучій рамі, можна повертати в будь-якому напрямку і міняти освітлення.

А ось декоративні світильники і світлодіодне підсвічування можна застосовувати щосили. Оригінальні люстри і торшери особливо добре виглядають в мінімалістичному інтер'єрі.

Нанесіть малюнки на стару плитку

Щоб замінити плитку на кухні або у ванній за пару днів, потрібно володіти неймовірною майстерністю, досвідом і повним набором інструментів і матеріалів. Було б дивно, якби не існувало способу оновити фартух на кухні або ванну кімнату іншим шляхом.

Найпростіший варіант - це наклейки. Купуєте будь-які, які вам до душі, знежирюють поверхню кахлю і наносите потрібний малюнок.

Більш трудомісткий процес, не менш цікавий в результаті, - це фарбування кахлю. Не всяка фарба витримає постійний контакт з водою, тому займатися розписом стін безпосередньо над ванною не варто, але кухня і стіни туалету в вашому повному розпорядженні.

Як пофарбувати кахель?

  1. Очистіть поверхню плитки і шви від забруднень за допомогою миючого засобу і жорсткої щітки. Протріть ганчіркою, змоченою в оцтовому розчині.
  2. Відшліфуйте поверхню дрібним наждачним папером, щоб фарба краще трималася на поверхні.
  3. Покрийте плитку епоксидним грунтом. Дайте висохнути до наступного дня.
  4. Беріть епоксидну фарбу і творіть, як вважаєте за потрібне. Якщо вирішите наносити кілька шарів, дайте попереднього висохнути протягом хоча б 12 годин.

додайте зелені

Якщо ви любите рослини і вмієте за ними доглядати, зважитеся на сміливий крок і озеленити квартиру. Сучасний квітковий інтер'єр має мало спільного з горщиками, розставленими скрізь, де тільки можна. Останні поради дизайнерів зосереджені навколо вертикального озеленення - висячих садів і зелених стін. Вам потрібно підібрати рослини і грунт, зібрати корпус, на якому розміщуватиметься зелень, заповнити його грунтом і оснастити системами краплинного поливу. Все разом здається дорогим і важким, але своїми руками ви досягнете відмінного результату за скромні гроші.

skillville skillville.ru

Як зробити зелену стіну?

  • Контейнерна стіна. Встановіть кілька горизонтальних контейнерів на вертикальній рамі. Засадити кучерявими рослинами, які приховають горщики. Найпростіший варіант, можливий звичайний полив.
  • Кишенькова стіна. Замість контейнерів на вертикальній рамі використовуються кишені. В цьому випадку підійдуть не тільки в'юнкі рослини. Чим більше кишень і чим ближче вони розташовані, тим простіше закрити поверхню зеленню.
  • Модульна стіна. Саме такими стінами займаються спеціалізовані організації. Найдорожчий спосіб, так як вимагає не тільки спеціального каркаса для кріплення рослин, але і наповнює його субстрату, який буде забезпечувати життєдіяльність рослин, які не висипаючись за межі рами.

Під будь-якою системою треба передбачити місце для збору зайвої вологи. Дизайнери рекомендують використовувати контейнери з камінням, галькою, піском і черепашками.

Зробіть імітацію каміна

Камін ставлять у вітальні або спальні, коли хочеться перестановки і нових ідей, а великий ремонт не планується. Вписати камін в інтер'єр за допомогою облицювання та оздоблення легше легкого, а ефект від поновлення приголомшливий.

Можна робити імітацію з цегли, блоків та гіпсокартону. А можна піти простим шляхом і взяти стару шафу або комод. Якщо зняти фарбу, ошкурить і заґрунтувати поверхні, а потім викласти їх декоративної кам'яною плиткою, то вийде готовий вогнище, яке не потрібно збирати корпус.

Лайфхак: в якості задньої стінки можна поставити дзеркало. Якщо ви будете запалювати в такому каміні свічки, ефект буде приголомшливий.

Діліться своїми Лайфхак економного косметичного ремонту!

На що можна витратити гроші, щоб результат перевершив очікування?
Як пофарбувати кахель?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама