Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як клеїти плитку у ванній: як укладати керамічне плиткове покриття своїми руками, відео-інструкція, фото

  1. Необхідний інструментарій та матеріали
  2. Підготовчі роботи
  3. Вирівнювання і грунтовка стін
  4. Розмітка, вибір розкладки
  5. Укладка плитки
  6. приготування клею
  7. облицювання стін
  8. Монтаж плитки для підлоги
  9. Затирка швів

Кахель є найкращим облицювальним матеріалом для приміщень з підвищеним рівнем вологості. У даній статті ви розповімо, як клеїти плитку у ванній. Кахель є найкращим облицювальним матеріалом для приміщень з підвищеним рівнем вологості

Плитка - найкраща облицювання для ванної.

Необхідний інструментарій та матеріали

Інструменти для кладки кахлю

  1. Плитка настінна для ванної . Для визначення потрібного її кількості виміряйте висоту стін і їх периметр, потім дані перемножте. З отриманого результату відніміть площа двері і вікна (якщо воно є). Додайте до підсумкової цифрі 5% на запас.
  2. Плитка для підлоги. Потрібне її кількість можна дізнатися, перемноживши довжину статі на його ширину.
  3. Кахельну клей. Слід враховувати, що клей для плитки в ванну повинен мати підвищену вологостійкість.
  4. Грунтовка. Вона потрібна для зниження всмоктуючої здатності підстави, а також збільшення адгезії плитки до нього.
  5. Гідроізоляція.
  6. Фуга для затирання швів між плитками.
  7. Ручна кафелерезка.
  8. Електродриль і насадка «балерина» до неї. Вони потрібні для свердління отворів в плитці під висновки комунікацій.
  9. Металевий зубчастий шпатель для нанесення клею і гумовий аналог для фуги.
  10. Валик або пензлик для нанесення грунту.
  11. Бульбашковий рівень, довжиною 0.8 / 1м, гідроуровень, схил і правило для перевірки рівності поверхонь. Якісне викладання плитки у ванній без них неможливо.
  12. Олівець.
  13. Пластикові хрестики.
  14. Гумовий молоток.
  15. Ємність для клею.

Підготовчі роботи

Демонтувати всі сантехнічні прібори.Далее приступайте до очищення поверхонь від старого покриття. Робіть це акуратно, не завдаючи стін і полам великих пошкоджень, адже їх доведеться, потім вирівнювати.

Вирівнювання і грунтовка стін

Вирівнювання стін під кахель

.

Великі перепади вирівняйте цементно-піщаним розчином. Дрібні ямки і нерівності можна закрити стартовою шпаклівкою. Коли розчин висохне, заґрунтуйте стіни за допомогою валика. Дайте шару грунту підсохнути протягом 2/3 години.

Потім нанесіть на стіни обмазувальну гідроізоляцію. Ви можете купити як вже готовий склад, так і двокомпонентний аналог і приготувати суміш на місці

Зверніть увагу!

Рекомендується нанести два шари ізоляції. Після подібної обробки, на стінах не буде утворюватися цвіль, і селитися грибок.

Розмітка, вибір розкладки

Щоб викладка плитки у ванній була рівною, а на найпомітніших ділянках розташовувався цілий кахель, потрібно розмітити перший ряд. Гідрорівнем зафіксуйте в одному з кутів точку, потім, за допомогою напарника переносите її в усі інші кути.

Далі відбийте периметр по цих позначок пігментом. Якщо ви все зробили правильно, кінець отриманої лінії точно співпаде з її початковою точкою.

Рівень, на якому робиться відбиття, залежить від числа можливих цілих рядів кахлів. Рахунок їх починайте вести від стелі. Таким чином, різана плитка буде знаходитися внизу стін і не зіпсує естетичність облицювання.

Перед тим, як викласти плитку у ванній, необхідно вирішити, де буде розташовуватися і вертикальний ряд різаного кафеля.Для цього треба вибирати самий непомітний кут. Якщо ви хочете добитися симетрії, то розмітку потрібно зробити так, щоб однаково обрізаний кахель йшов по обидва боки стіни.

На даному етапі потрібно визначитися і з місцем розташування декору, фризів і бордюрів, а також вибирати спосіб розкладки кахлю. Всього існує три найпоширеніші варіанти укладання:

  • прямий шов, ванна плитка керамічна клеїться стик в стик;
  • збірка «в розбіг», так само, як кладуться цегляні стіни;
  • кладка по діагоналі (ромб), слід зауважити, що даний варіант актуальний тільки при роботі з квадратної плиткою.

Всі ці способи розкладки можна комбінувати між собою, якщо ви хочете домогтися оригінального дизайну ванної кімнати.

Укладка плитки

Після того, як всі підготовчі роботи ви закінчите, можете починати монтаж плитки.

приготування клею

Перед тим, як укладати плитку у ванній, необхідно замішати клей. Його порції готуйте прямо перед початком робочого процесу, час життєздатності розчину обмежена, після чого він починає втрачати свої якості.

Висипати клей з мішка в воду, залиту в потрібному обсязі в чисте відро або тазик. Інформацію про їх пропорціях ви можете знайти в інструкції, що розміщується виробниками на упаковках з клеєм.

Добре перемішайте розчин за допомогою електродрилі з насадкою-віночком. Дайте йому 10/15 хвилин дозріти, потім знову перемішайте. В результаті ви повинні отримати однорідний склад, без грудок і розшарувань.

облицювання стін

Укладання плитки на стіни ванної

Тепер можете приступати безпосередньо до облицювальних робіт. Клей можна наносити зубчатим шпателем, як на стіну у ванній кімнаті , Так і безпосередньо на кахель.

Зверніть увагу!

В останньому випадку, перед тим, як класти плитку у ванній на стіну, її необхідно злегка зволожити.

Інакше пориста поверхня кахлю швидко витягне вологу з клею і плитка в подальшому відвалиться.

Прикладіть кахель до стіни і притисніть злегка, якщо вона не встає на місце, обережно підбийте її гумовим молотком. Робіть це акуратно, інакше кахель розіб'ється.

Слідкуйте за тим, щоб в куточках плитки не залишалося порожніх місць. Враховуйте, перед тим, як поклеїти плитку у ванній, що в іншому випадку, вони будуть ламатися, в ході експлуатації ванного приміщення.

.

Після того, як викладіть 2 / 2.5м²пліткі, очищайте шви від надлишків клею яким-небудь гострим предметом. Якщо цього не зробити відразу, то у вас можуть виникнути труднощі з наступною затіркою.

Звіряйтеся з тим, як наклеїти плитку у ванній, з заздалегідь розробленої схемой.Не забувайте в необхідних місцях вставляти фризи, бордюри і декор.

Порада!

Врахуйте, що нижній з лав кахлю необхідно наклеїти лише після того, як буде покладений підлогу.

В цьому випадку шов між стіновий і підлоги плиткою зверху не буде видно.

Монтаж плитки для підлоги

Плитка керамічна плитка для ванних кімнат не повинна мати слизьку поверхню, ще краще, якщо вона буде рельєфною. Крім цього, вибирайте матеріал, що володіє щільною структурою, здатною витримувати підвищені навантаження.

Що стосується дизайну кахельної плитки - то ви можете підібрати тон статі, близький до кольору покриття стін або, піти від зворотного, і створити цікавий контраст.

Якщо необхідно вирівняти підлоги - робіть це за допомогою стяжки з цементно-піщаного розчину або готової суміші, що самовирівнюється. Після того, як стяжка висохне, її поверхня прогрунтуйте рідким плитковим клеєм з додаванням гідроізолятора, наприклад - рідкого скла.

Потім замішайте плитковий клей, за тим самим описаної технології. Наносите склад на підставу підлог зубчастим шпателем таким чином, щоб їх було вдосталь на кілька плиток.

Уклавши кахель, трохи його вдавлюють в розчин і пристукивают гумовим молотком.В общем-то, якщо ви знаєте, як приклеїти плитку у ванній на стіни, то і з статями у вас складнощів не виникне.

Затирка швів

Затирка плитки фугою

На даний момент випускається безліч затерли для плиткових швів. Вони можуть мати різні кольори або бути просто білими. Купивши таку фугу, при бажанні, ви можете заколеровать її в потрібний колір спеціальним барвником.

Перед використанням затірки, очистіть, плиткові шви будь-яким гострим предметом і змочіть їх за допомогою ганчірочки або губки. Далі розведіть фугу водою до консистенції густої сметани, дайте розчину дозріти 10 хвилин, потім перемішайте ще раз.

Затирайте шви гумовим шпателем, виробляючи руху по діагоналі. Після того, як затирка підсохне, протягом 20 хвилин, надлишки її видаліть вологою губкою або ганчірочкою.

Ми в даній статті допомогли вам дізнатися, як класти плитку у ванній своїми руками. Подальше залежить тільки від вас - від вашої уважності і бажання вчитися.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама