Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як оновити шви кахлю своїми руками

Зазвичай головна причина ремонту на кухні, у ванній кімнаті або в туалеті - необхідність заміни кахельних поверхонь на стінах і підлозі. Згодом вони виглядають не такими ошатними і новими, а значить, їх потрібно замінити. Однак не варто поспішати починати ремонт - спробуйте оновити шви між плитками. Помічено, що в 90% випадків саме знос і забруднення плиткових швів - головна причина того, що кахель виглядає старим і неохайним.

Подивіться, якщо на кухні або у ванній є потемнілі шви, значить, саме час зайнятися їх реставрацією. У нашій статті ми розповімо, як оновити міжплиточних шви.

Спочатку приберіть з приміщення все, що вам може перешкодити - зніміть зі стін шафки, вішалки, гачки і звільніть підлогу. Якщо потрібно, зніміть на час раковину і навіть унітаз, можна демонтувати плиту на кухне.Сразу прийміть заходи, щоб убезпечити себе при роботі з кислотним очищувачем, клейовими складами і цементом. Працюйте тільки в гумових рукавичках, а також використовуйте захисні окуляри.
Спочатку приберіть з приміщення все, що вам може перешкодити - зніміть зі стін шафки, вішалки, гачки і звільніть підлогу

Найпростіший і швидкий метод реставрації швів - їх побілка і фарбування. Але майте на увазі, що від таких дій і ефект протримається не більше, ніж півроку і часто фарбу можна застосовувати тільки в сухих приміщення.

Ще один легкий спосіб оновити шви - покласти поверх старої затірки нову. Це можна зробити тільки в тому випадку, якщо старі шви глибокі, і є не менше 2 мм вільного місця, щоб помістилася нова затирка.

Продається фарба для відновлення кольору міжплиткових швом в будь-якому великому будівельному супермаркеті. Варто відзначити, що застосовувати її можна не тільки для відновлення кольору, але і для його вирівнювання, якщо з якоїсь причини на певній ділянці плитки шви втратили свій колір.

Застосовувати фарбу дуже просто: необхідно очистити поверхню від бруду, цвілі або нальоту, нанести фарбу на шов, почекати кілька хвилин поки вона трохи засохне і видалити за допомогою вологої губки залишки фарби, які потрапили на плитку.
Застосовувати фарбу дуже просто: необхідно очистити поверхню від бруду, цвілі або нальоту, нанести фарбу на шов, почекати кілька хвилин поки вона трохи засохне і видалити за допомогою вологої губки залишки фарби, які потрапили на плитку

Найбільший ефект дасть повне видалення і заміна старої затірки на нову.

Спочатку необхідно видалити стару затірку. Використовувати для цього найзручніше спеціальний інструмент - расшіватель швів, який можна знайти в будь-якому будівельному магазині. В цілому, можна використовувати будь-які інші відповідні предмети, але слід працювати акуратно, щоб не пошкодити кромку керамічної плитки.
Під час видалення Не застосовуйте надмірних зусиль, зазвичай стара затирка видаляється досить легко.
Спочатку необхідно видалити стару затірку

Іноді трапляється, що шви заклали «потужним» цементним складом. В цьому випадку доведеться розм'якшити її і зробити більш піддатливою за допомогою кислотного очисника. Змочіть в ньому пензлик і нанесіть на шви. Почекайте якийсь час, поки очищувач вбереться. Тепер стара затирка повинна віддалятися легко.

Очищену поверхню ретельно пропилососьте, так як між плиткою могли залишитися крихти і порошинки від старого розчину.

Перед оновленням швів між плиткою, грунтовно промийте прочищення шви мильним розчином і почекайте добу, поки вони просохнуть. Тепер можна їх обробити проникаючою ґрунтовкою.
Перед оновленням швів між плиткою, грунтовно промийте прочищення шви мильним розчином і почекайте добу, поки вони просохнуть

Намагайтеся працювати інтенсивно - спецрозчин для затирання швів швидко схоплюються. Тому робіть консистенцію досить рідкої і, підібравши гумовий шпатель, ретельно втирайте затірку всередину, щоб заповнилося весь простір. Тоді зчеплення буде краще.

Для формування швів використовуйте спеціальний інструмент, зі змінними наконечниками, які зможуть надати швах сподобався вам профіль. Якщо такий набір дістати не вдалося - використовуйте стрижень відповідного діаметру з круглим і гладким кінцем або можна спробувати працювати пластмасовою ручкою від старої кисті.

У процесі формування шва тримайте інструмент так, щоб він торкався краю двох лежачих поряд плиток. Зайву затірку з плитки прибирайте губкою або тим же гумовим шпателем. Остаточно помийте плитку вже після того, як склад підсохне, але не чекайте, коли він висохне зовсім, тоді плитку буде дуже важко очистити. Дуже зручно мити плитку змоченою ганчіркою.
У процесі формування шва тримайте інструмент так, щоб він торкався краю двох лежачих поряд плиток

Тепер можна вважати, що процес реставрації швів між плиткою завершено. Але якщо ви відновлювали междупліточние шви на підлозі, то це ще не все. Плитку необхідно покрити спеціальним захисним шаром. Якщо цього не зробити, то з часом на швах з'являться тріщини і може знову виникнути необхідність в ремонті і так буде відбуватися з періодичністю раз на рік, а може бути і частіше. Тому своєчасно герметизують шви спеціальним складом. Ось тепер все - можете насолоджуватися отриманим результатом!

І хоча довелося грунтовно попрацювати, зате свіжі міжплиточних шви будуть радувати око не тільки вам, але і вашим гостям протягом кількох років.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама