Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирівняти стіни у ванній: два способи зробити стіни рівними

  1. Як вирівняти стіни у ванній: штукатурка по маяках
  2. Вирівнювання стін у ванній за допомогою гіпсокартону: послідовність робіт
  3. Альтернатива класичним способам вирівнювання стін

Зміст:
Як вирівняти стіни у ванній: штукатурка по маяках
Вирівнювання стін у ванній за допомогою гіпсокартону: послідовність робіт
Альтернатива класичним способам вирівнювання стін

Як не дивно, але для облицювання стін більшість матеріалів вимагає якщо не ідеально рівній поверхні, то хоча б близькою до неї. Укладання кахлю, облицювання стін мозаїкою або пластиковими стіновими панелями набагато якісніше виконується по рівному основи, особливо якщо мова йде про роботу непрофесіонала. У цій статті разом з сайтом vannaja.net ми детально вивчимо питання, як вирівняти стіни у ванній кімнаті, які технології і матеріали застосовуються для цих цілей і, звичайно ж, вникнемо в тонкощі виконання цих робіт своїми руками.

net ми детально вивчимо питання, як вирівняти стіни у ванній кімнаті, які технології і матеріали застосовуються для цих цілей і, звичайно ж, вникнемо в тонкощі виконання цих робіт своїми руками

Чим вирівняти стіни у ванній кімнаті

Як вирівняти стіни у ванній: штукатурка по маяках

Вирівнювання стін за допомогою штукатурки є найдавнішим способом - його можна назвати класичним. Відмінною рисою штукатурки є те, що отримується таким чином поверхня не має порожнеч. Якщо зробити все правильно, то фактично виходить цілісна і рівна поверхня, здатна служити тривалий час.

Єдиним недоліком, яким володіє цей спосіб вирішення питання, ніж вирівняти стіни у ванній, є необхідність певної кваліфікації майстра. Скажімо так, без особливих теоретичних і, найголовніше, практичних навичок якісно вирівняти стіни штукатуркою не вийде. Щоб знайти практичні навички, потрібна тренування, а ось з теорією ми постараємося вам допомогти. Якщо розділити всю цю роботу на етапи, то вона виглядає наступним чином.

  1. Установка маяків - напрямних, які забезпечують необхідну рівність поверхні. Від того, наскільки правильно ви встановите маяки, в повній мірі залежить кінцевий результат. Існує тільки один спосіб рівно встановити маяки - це система схилів під назвою «павук». По краях стіни опускаються два схилу, після остаточного позиціонування їх нижня частина кріпиться внизу стіни. Туго натягнуті нитки виска забезпечують рівну вертикальну площину стіни. Тепер, щоб забезпечити позначки для установки маяків, до відважив прив'язується пара горизонтальних ниток - маяки кріпляться до стіни в площині, обмеженої цими нитками. Для установки маяків використовують алебастр.

    Штукатурка по маяках у ванній фото

  2. Нанесення сполучного шару. Після того як маяки встановлені, поверхня стіни покривається шаром рідкого розчину - він накидається, а точніше сказати, вихлюпується на стіну за допомогою штукатурного ковша. Мета цієї операції полягає в тому, щоб заповнити всі, навіть найменші тріщини, ямки, вибоїни і пори в матеріалі стіни - просто кажучи, таке Набризкування забезпечує якісне зчеплення штукатурки зі стіною.

    Вирівнювання стін у ванній: штукатурка своїми руками фото

  3. Нанесення штукатурки. На цьому етапі робіт в хід йде повноцінний цементно-піщаний або вапняний розчин. Він накидається між маяками і розрівнюється правилом, кінці якого спираються на маяки, як на рейки. Після того як штукатурний розчин трохи підсохне, його затирають спеціальною дерев'яною або пластиковою теркою.

Дане відео наочно ілюструє процес, як вирівнювати стіни у ванній за допомогою штукатурки по маяках.

У деяких випадках для забезпечення якості штукатурки першим етапом робіт з вирівнювання стін у ванній є установка армуючої сітки. Без неї не обійтися в двох випадках - якщо шар штукатурки перевищує 1-2см і якщо вирівнюють поверхню відрізняється поганий адгезією.

Після того як сітка буде надійно прикріплена до стіни за допомогою дюбелів або саморезов, можна встановлювати маяки і штукатурити стіни. Не забувайте про ґрунтовку - вона значною мірою сприяє збільшенню адгезії між матеріалами.

Не забувайте про ґрунтовку - вона значною мірою сприяє збільшенню адгезії між матеріалами

Вирівнювання стін у ванній за допомогою армуючої сітки фото

Вирівнювання стін у ванній за допомогою гіпсокартону: послідовність робіт

Мабуть, основною перевагою, яке дає вирівнювання стін у ванній гіпсокартоном, є швидкість і простота здійснення цього процесу - не дивлячись на складність таких робіт, вирівнювання виконуються набагато простіше, ніж штукатуркою. Все, що для цього потрібно, так це освоїти принцип складання металевого каркаса. Виглядає цей процес наступним чином.

  1. Задаємо площину каркаса обшивається стіни. Спочатку на підлогу кріпимо направляючий профіль ud. Потім такий же профіль встановлюємо на прилеглі стіни - його потрібно вставити в підлоговий профіль і зафіксувати дюбелями чітко в вертикальному рівні. Маючи дві точки майбутньої площині під стелею, встановлюємо стельову направляючу, вставивши обидва її краю в стінові профілі ud.
  2. Встановлюємо елементи кріплення (П-подібні кронштейни). З кроком 600мм (а для досягнення більшої міцності каркаса 400мм) на обшивають стіни креслимо паралельні вертикальні лінії - від підлоги до стелі. На цих лініях з кроком 600мм встановлюємо П-подібні кронштейни, в завдання яких входить якісне утримання несучих профілів.

    Як вирівняти стіни у ванній за допомогою гіпсокартону фото

  3. Встановлюємо профілі cd. Вони монтуються вертикально - один кінець потрібно вставити в нижню напрямну, а другий у верхню. Після чого за допомогою саморізів закріпити їх до П-образним кронштейнів. Не варто порушувати площину складання каркаса, для цих цілей в процесі кріплення cd потрібно натягнути горизонтальні нитки між напрямними стіновими профілями.
  4. І завершальним етапом вирівнювання стін у ванній кімнаті за допомогою гіпсокартону є обшивка каркаса листовим матеріалом. До речі, стіни виходять набагато надійніше, якщо обшити каркас НЕ гіпсокартоном, а його сучасним аналогом - гіпсоволокно. В цілому, ця процедура досить проста, і нюансів тут мало. Особливу увагу потрібно звернути на установку саморізів - вони повинні бути закручені в усі профілі без винятку з кроком 100-150мм. Якщо стикуете кілька частин гіпсу, то під стик в обов'язковому порядку необхідно завести профіль cd.

От і все. Незважаючи на уявну складність, роботи з вирівнювання стін гіпсокартоном виконуються досить легко. Варто тільки спробувати, і ви вже навряд чи повернетеся до застарілої технології штукатурки.

Варто тільки спробувати, і ви вже навряд чи повернетеся до застарілої технології штукатурки

Вирівнювання стін у ванній гіпсокартоном фото

Альтернатива класичним способам вирівнювання стін

Описані вище способи і матеріали для вирівнювання стін є основними і найбільш поширеними. Однак існують ще альтернативні варіанти. Правда, доступні вони виключно професіоналам, і в деяких випадках вимагають наявності спеціалізованого обладнання. Якими ж ще способами можна вирівняти стіни?

  • Перший спосіб - це машинна штукатурка. В принципі, вона відрізняється від звичайної штукатурки по маяках тільки використовуваним розчином і способом його нанесення. Застосовується в цій технології гіпсова суміш і наноситься вона за допомогою спеціальної машини. Що дає цей спосіб штукатурки? Відповідь проста - швидкість виконання робіт і якість, а головне надійність одержуваної поверхні.
  • Другий спосіб - це вирівнювання стін кахельною плиткою. Далеко не кожен професіонал зможе здійснити укладання кахлю, якщо нерівності або відхилення від рівня стіни складають 5-8мм. Однак це можливо, правда, процес буде довгим. Але якщо брати в розрахунок час і кошти, витрачені на вирівнювання стін гіпсокартоном або штукатуркою, то цей спосіб цілком себе виправдовує.

Альтернативні способи вирівнювання стін у ванній: машинна штукатурка

Ну і на закінчення хотілося б сказати, що незалежно від того, який матеріал або технологію ви обрали для вирішення питання, як вирівняти стіни у ванній, завжди потрібно пам'ятати про деякі особливості цього приміщення. Присутність високого рівня вологості може зіграти злий жарт - можуть з'явитися цвіль або грибок, які в прямому сенсі слова з'їдають будівельні матеріали. Тому слід подбати про герметичність стін (в них не повинна проникати волога) і вентиляції приміщення в цілому. Але це вже залежить від наступних етапів робіт, які ми розберемо окремо.

Якими ж ще способами можна вирівняти стіни?
Що дає цей спосіб штукатурки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама