Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бордюр для ванної: акриловий, як вибрати плитковий, керамічний широкий в кімнату, який краще, види для раковини

  1. Бордюр для акрилової ванни: який вибрати і чим керуватися
  2. Доступне обрамлення для ванни: пластиковий та самоклеящийся бордюри
  3. Акриловий бордюр для ванни: плюси і мінуси
  4. Бордюр в ванну кімнату: керамічний варіант для плитки
  5. Плитковий бордюр для ванної: монтаж керамічної окантовки
  6. Монтуємо бордюр для ванни своїми руками (відео)

Бордюр повинен гармонійно поєднуватися з ванною за кольором і формою Облаштування вбиральні не обходиться без появи щілин між стіною і ванною. Такі зазори не тільки псують загальний вигляд кімнати, а й призводять до серйозних наслідків. Під час прийняття душу вода потрапляє під ванну, що сприяє появі різного роду грибків і плісняви. Єдине рішення цієї проблеми - герметизація непотрібних щілин. Для цієї мети необхідно вибрати бордюр для ванни, який давно вже став не тільки видом обробки, а й повноцінним елементом декору. Бордюр повинен гармонійно поєднуватися з ванною за кольором і формою Облаштування вбиральні не обходиться без появи щілин між стіною і ванною

Бордюр для акрилової ванни: який вибрати і чим керуватися

Виробники пропонують широкий вибір бордюрів, основні відмінності між якими полягають у використаному матеріалі і вартості. Кожен з видів має свої переваги і недоліки.

Висоту бордюру слід вибирати в залежності від розмірів ванної

Купуючи окантовку для ванної, слід враховувати деякі нюанси:

  • Оздоблення кімнати (бордюр повинен бути виготовлений з того ж матеріалу, яким оформлені стіни);
  • Покриття самої ванни (одні види плінтуса підходять для акрилових поверхонь, інші - для чавунних);
  • Величина щілини, від якої буде залежати оптимальна форма бордюру (наприклад, для великих проміжків краще використовувати куточки з пластика);
  • Фінансові можливості.

До всіх видів бордюру (незалежно від використовуваного матеріалу) ставлять високі вимоги: водонепроникність, стійкість до хімічних засобів і легкий монтаж.

Окантовка для ванної має різні форми і забарвлення, що дозволяє підібрати оптимальний варіант навіть для самої незвичайної сантехніки.

Доступне обрамлення для ванни: пластиковий та самоклеящийся бордюри

Пластиковий і самоклеящийся бордюри - найпопулярніші види окантовки для ванної. Перший варіант являє собою плінтус, виготовлений з полівінілхлориду, другий - стрічку з того ж матеріалу, скручену в рулон. Така окантовка має клейові боку на основі бутилу, завдяки чому бордюр міцно кріпиться до ванни і стіни.

Куточок ПВХ - найбільш поширена універсальна форма пластикового обрамлення. Таким бордюром можна закрити як невеликий, так і широкий зазор. Куточок додатково фіксує сантехніку і не схильний до вібрації.

Серед переваги пластикових бордюрів для ванної варто відзначити невелику ціну і відмінні естетичні властивості

До переваг ПВХ бордюрів можна віднести:

  • Універсальність (підходять до будь-якого типу настінного покриття);
  • Легкий монтаж, здійснення якого під силу людині без спеціальних навичок;
  • Доступність і низька вартість;
  • Стійкість до грибка і перепадів температур;
  • Відсутність підвищених вимог по догляду;
  • Підходить як для герметизації ванни, так і раковини.

Установка пластикового бордюру здійснюється тільки після закриття зазору герметиком. Це робиться для того, щоб вода не протікала під ванну, якщо окантовка відклеїться. Самоклеящийся бордюр не вимагає первинної обробки щілини.

Як недолік варто відзначити недовговічність таких плінтусів: через рік або два окантовку доведеться міняти. Крім того, біле обрамлення швидко втрачає колір.

Акриловий бордюр для ванни: плюси і мінуси

Цей вид бордюру використовується найчастіше для обрамлення акрилової ванни. Його експлуатаційні властивості нічим не поступаються показникам обкантовок з інших матеріалів.

В якості основних переваг можна відзначити:

  • міцність;
  • водонепроникність;
  • Легкий монтаж;
  • Екологічність і безпека;
  • Довгий термін експлуатації.

Акриловий бордюр відмінно виглядає у ванній, зробленої в стилі модерн або хай-тек

Акриловий бордюр погано переносить теплове розширення, тому його не рекомендується використовувати для обрамлення сталевий або чавунної сантехніки. Даний вид плінтуса також не підходить для оформлення ванни складної форми, тому що виріб може лопнути при сильному вигині.

Бордюр з акрилу є і декоративним елементом, який привнесе в інтер'єр кімнати відчуття завершеності. Завдяки такому оздоблення ванна сприймається як окрема стильна зона, в якій можна розслабитися і відпочити від суєти.

Бордюр в ванну кімнату: керамічний варіант для плитки

Керамічний бордюр можна встановити як на ванну, так і на підлогу . Купується такий вид плінтуса найчастіше в комплекті з плиткою для створення гармонійного інтер'єру.

Кахельну бордюр володіє високими експлуатаційними показниками:

  • довговічність;
  • міцність;
  • Повна водонепроникність;
  • Якісна герметизація щілин;
  • Стійкість до температурних перепадів.

Серед достоїнств керамічної бордюру варто відзначити тривалий термін служби і легкість монтажу

Керамічний бордюр має гладку поверхню, завдяки чому без праці очищається від забруднень. Такий плінтус довгий час не втрачає свій колір, що вигідно відрізняє його від інших видів окантовки.

Єдиний недолік, який мають керамічні бордюри - крихкість. При роботі з цим матеріалом слід дотримуватися обережності: впав важкий предмет може пошкодити виріб.

Залежно від товщини зазору використовують різні види керамічного бордюру. Невеликі щілини приховують за допомогою «олівця» - тонкого плінтуса, схожого на шнур. Куточками закривають широкі проміжки. Фризовий бордюр - найбільш популярний вид, який найчастіше використовують як декоративний елемент.

Плитковий бордюр для ванної: монтаж керамічної окантовки

Спосіб монтажу керамічного бордюру залежить від стадії ремонту кімнати. Якщо плиткою оформлено все приміщення, окантовка приклеюється безпосередньо на неї. При установці ванній і обробці кімнати, здійснюваних одноразово, бордюр можна кріпити під плиткою.

Роботу необхідно почати з прибирання. Всі поверхні повинні бути чистими і знежиреними.

Виконуючи монтаж плиткового бордюру для ванної, слід звертати увагу на те, щоб його шви були на одному рівні зі швами плитки

Монтаж бордюру під плитку складається з декількох етапів:

  • Насамперед необхідно рівномірно заповнити зазор герметиком і вирівняти за допомогою шпателя;
  • потім приготувати клей , Який не повинен тріскатися або розповзатися по руці;
  • Обрізати край бордюру під кутом в 45 градусів, зашліфувати наждачним бруском;
  • Змастити тильну сторону плінтуса клеєм, прикріпити і видалити надлишки складу (роботу краще починати з кута);
  • Необхідно стежити, щоб деталі прилягали один до одного щільно (вирівнювати бордюр краще за допомогою можна гумової киянки);
  • Залишити твердеть на добу, потім рясно залити водою (що залишилися зазори можна заповнити герметиком або затіркою).

Монтувати керамічний бордюр на плитку набагато простіше. Для цього необхідно обробити стіну водостійким клеєм і виждати час, вказаний на упаковці складу. Потім взяти куточок і щільно притиснути до поверхні до повного схоплювання розчину. Надлишки клею необхідно прибирати відразу. Після висихання складу плитковий бордюр слід покрити спеціальним засобом, що продовжує термін служби керамічних виробів.

Монтуємо бордюр для ванни своїми руками (відео)

Бордюр є не тільки герметизирующим виробом, а й повноцінним елементом декору, здатним перетворити кімнату. При виборі обрамлення для ванни слід врахувати не тільки зовнішній вигляд плінтуса, а й покриття стін. Всі види бордюру мають свої переваги і недоліки, тому при покупці окантовки насамперед потрібно спиратися на особисті переваги і фінансові можливості.

Красиві бордюри для ванної (фото видів)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама