Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Червона ванна кімната (20 фото): яскравих інтер'єрів

  1. Психологічна точка зору
  2. На що варто звернути увагу
  3. Рекомендації по площі
  4. Сполучення з білим
  5. Сполучення з чорним
  6. винні відтінки

Ранок завжди починається з відвідин ванної кімнати, і саме від її кольору часом залежить продуктивність і насиченість майбутнього дня.

Уже притчею во язицех став той факт, що будь-який санвузол повинен бути виконаний в тій гамі, яка підкреслять його чистоту і акуратність. Звідси превалювання білих і блакитних тонів. Але ж ця колірна гамма ніяк не може вважатися енергійної, вона, скоріше, заспокійлива.

Але ж ця колірна гамма ніяк не може вважатися енергійної, вона, скоріше, заспокійлива

Сучасний інтер'єр ванної з червоно-білою плиткою

Якщо вас не влаштовує такий стан речей, спробуйте піти в розріз з усталеними правилами і оформити ванну в червоних тонах.

Психологічна точка зору

Червоний - дуже специфічний за своєю суттю. Він уособлює такі елементи, як:

  • вогонь;
  • веселощі;
  • емоції;
  • неробство;
  • чоловічу енергію;
  • лідерські якості;
  • сміливість і рішучість.

вогонь;   веселощі;   емоції;   неробство;   чоловічу енергію;   лідерські якості;   сміливість і рішучість

Найчастіше таку гаму воліють упевнені в собі або творчі особистості, які здатні приймати рішення «на льоту», або звикли до спонтанних вчинків. Відразу хочеться відзначити, що консерватором подібна гамма категорично протипоказана.

Відразу хочеться відзначити, що консерватором подібна гамма категорично протипоказана

Кажуть. «Кривава» ванна може посприяти просуванню по кар'єрних сходах і змін в особистому житті.

Яскраво-червоний тон багатогранний по своїй суті. Він збуджує нервову систему, тим самим провокуючи широкий емоційний спектр, причому досить суперечливий:

  • радість і тривога;
  • злість і веселощі;
  • заколот і владність;
  • лідерство і впертість;
  • агресія і енергійність;
  • потяг і збудження.

радість і тривога;   злість і веселощі;   заколот і владність;   лідерство і впертість;   агресія і енергійність;   потяг і збудження

У той же час червоний здатний додати приміщенню відчуття розкоші, тепла і достатку, стимулюючи до нових дій, найчастіше визначальним подальшу долю.

На що варто звернути увагу

Перш ніж ви зважилися на такий зухвалий вчинок і тільки подумує над ремонтом ванній, врахуйте декілька важливих аспектів, якими потрібно керуватися.

По-перше, червоний широко застосовується в хромотерапии (лікування за допомогою кольору), але, як і з кожним ліками, тут вкрай важливо розрахувати «дозу». Надлишок гами в приміщення може неабияк розхитати нерви.

Важливо. Надлишок кольору і його відтінків загрожує підвищеною дратівливістю, емоційних сплесків і психологічної стомлюваністю.

Надлишок кольору і його відтінків загрожує підвищеною дратівливістю, емоційних сплесків і психологічної стомлюваністю

По-друге, пошук сантехніки відповідної гами може затягнутися на кілька тижнів, а то і місяців. Якщо з ванною і душовою проблем не виникне, то ось вибір умивальника, унітазу і інших елементів стане справжньою катастрофою. З іншого боку, червоний прекрасно поєднується з білим , Тому базовий тон можна перенести на аксесуари, а фаянс залишити невинно чистим, тобто білим.

повернутися до змісту

Рекомендації по площі

Червоний колір накладає певні обмеження на габарити ванної кімнати. Якщо сумарна квадратура не перевищує 6 м2, можете навіть не намагатися здійснювати задумане. Навіть незначні вкраплення червоного і «винного» кольорів здатні «розчавити» вашу психіку, причому наслідки можуть бути незворотними.

Оптимальна площа ванної повинна становити від 6 квадратних метрів. Вкрай важливо приділити увагу висвітленню.

Чим більше розмір приміщення, тим більше пурпурних елементів можна додати, причому загальна картина буде виглядати цілком органічно, якщо вона освітлена належним чином. Світильники повинні бути забезпечені лампами з «холодним» світінням. Тепла гама лише посилить загальне уявлення про обробку, перетворюючи яскравий яскраво-червоний в якусь подобу коричневого, перекручуючи уявлення про простір.

«Винна» ванна кімната здатна «розкритися» лише на площі від 12-14 квадратних метрів.

повернутися до змісту

Сполучення з білим

Всі дизайнери одностайні в одному питанні: створювати кімнату виключно червоної категорично не можна. Навіть самий енергійний і амбітний чоловік не витримає тривалого перебування в приміщенні, а нервові клітини, як відомо, не відновлюються.

У більшості випадків під «червоним» мається на увазі тандем з іншим відтінком з переважанням того чи іншого тону. Найпопулярніший варіант - змішування базового кольору з білим або ніжно-рожевим. Цей різновид оформлення можна назвати класичною.

Важливо. Співвідношення кольором має перебувати на рівні 50/50. Не варто допускати переважання яскраво-червоного.

Не варто допускати переважання яскраво-червоного

«Стандартна» суміш квітів привносить в приміщення ноти стилю і сучасності. Ванна при цьому виглядає яскравою, що запам'ятовується, але не нав'язливо-агресивною. Обіграти дизайн можна трьома способами:

  1. червоні стіни і біла сантехніка;
  2. білий фон і червона меблі;
  3. білі стіни і меблі в поєднанні з червоною сантехнікою.

червоні стіни і біла сантехніка;   білий фон і червона меблі;   білі стіни і меблі в поєднанні з червоною сантехнікою

Перший варіант виключає використання «кричущих» яскраво-червоних тонів. Біла сантехніка при цьому нівелює надлишки червоного, відтягуючи на себе частину уваги. При цьому доречними будуть світлі аксесуари: рушники, шторки, світильники, меблі. Такий стиль можна назвати молодіжним, але ж кожен з нас в душі досі залишається підлітком, який через безглузду випадковість виріс. Приміщення подібної ванни подарує заряд бадьорості і азарту на весь робочий день.

Приміщення подібної ванни подарує заряд бадьорості і азарту на весь робочий день

Другий спосіб можна назвати «золотою серединою». Яскраво-червоний просто створений для того, щоб розбавити холодний і стерильний білий декор. При цьому ваша нервова система не буде перезбуджуватися. Подібне оформлення в якійсь мірі навіть можна назвати романтичним. Розбавте інтер'єр правильно розставленими світильниками і досягнете необхідного результату. Примітно що дизайн не викличе звикання навіть через кілька місяців, а то й років.

Червона меблі в ванній

Домогтися потрібного поєднання можна не тільки за допомогою меблів та аксесуарів. Розбавте білі стіни яскравими червоними вставками або мозаїкою.

Третій варіант - найбільш претензійний, але в той же час досить проблематичний в плані виконання. По-перше, червону сантехніку відшукати досить непросто. По-друге, ще складніше підібрати всі елементи одного тону. Але якщо вам посміхнеться фортуна (а вона посміхнеться), ви станете щасливим володарем ексклюзивної ванній.

Але якщо вам посміхнеться фортуна (а вона посміхнеться), ви станете щасливим володарем ексклюзивної ванній

Червона ванна в інтер'єрі

Нерідко вся задумка обмежується білосніжним приміщенням з червоним фаянсом і аксесуарами. Просто? При першому ж «візит» оновленої кімнати ви кардинально зміните свою думку.

повернутися до змісту

Сполучення з чорним

Сполучення з чорним

повернутися до змісту

винні відтінки

Якщо ви цінуєте елітний алкоголь, то не зможете пройти повз кахлю і плитки відповідних кольорів:

  • бордо;
  • божоле;
  • бургунди і не тільки.

бордо;   божоле;   бургунди і не тільки

На жаль, подібна гамма вимагає великого простору приміщення. В іншому випадку можна домогтися лише атмосфери тотального гноблення.

В іншому випадку можна домогтися лише атмосфери тотального гноблення

Не варто дозволяти таким квітам домінувати, якщо тільки ви не хочете відтворити такі стильові напрями, як чеський, арабська та арт-деко. Пам'ятайте, що це надзвичайно насичені, глибокі й темні тони, на кілька порядків темніше червоного, так що обережність потрібно проявляти неабияку.

Важливо. Ні в якому разі не змішуйте винну гаму з чорним. Ці кольори, за своєю природою, не сумісні. Вони будуть «тиснути» приміщення своєю енергетикою.

Подібна гамма чудово поєднується з білим, бежевим, сливовим і «сирним». Додатково інтер'єр можна розбавити срібними вставками. Хромовані елементи змішувачів, дверних ручок і вимикачів тільки вітаються.

Популярними кольорами для ванної також є синій і фіолетовий кольори.
Радимо придивитися до цих варіантів.

Придалася стаття? Розкажіть друзям!

Просто?
Придалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама