Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим мити акрилову ванну в домашніх умовах: перевірені засоби

  1. Які серветки і губки можна використовувати для чищення акрилових ванн
  2. Чим із засобів побутової хімії чистити акрилову ванну в домашніх умовах
  3. Чим з підручних засобів мити акрилову ванну в домашніх умовах
  4. Лимонна кислота і яблучний оцет як засобу для миття акрилових ванн
  5. Сода і зубна паста в якості засобів для чищення акрилових ванн
  6. Чим відмити акрилову ванну при певному типі забруднення
  7. Жовті плями і іржа
  8. Вапняний наліт, герметик і клей
  9. Догляд за акриловою ванною з гідромасажем
  10. Якими миючими засобами не можна мити акрилові ванни

Посилання на статтю успішно відправлено!

Відправимо матеріал вам на e-mail

Замість колишніх громіздких чавунних ванн, в будинках встановлюють витончені білі акрилові вироби. Але зовнішню естетику і краси не зберегти надовго, якщо не знати, чим мити акрилову ванну в домашніх умовах, - подібні вироби вимагають дещо іншого підходу. Редакція HomeMyHome.ru зацікавилася способами збереження первозданної білизни ванній і пропонує поділитися ними з читачами.

Посилання на статтю успішно відправлено

Красива і елегантна ванна потребує грамотному догляді

Які серветки і губки можна використовувати для чищення акрилових ванн

Особливості акрилу такі, що він зносостійкий і сам по собі відштовхує бруд, це робить виріб особливо привабливим. А ось мінус в тому, що поверхня схильна до появи подряпин.

Якщо знати, як доглядати за акриловою ванною, то вона залишається білою довгі роки. Велику роль відіграє щоденна очистка після використання. Постійний догляд за поверхнею ванни здійснюють м'якою губкою або серветкою з тканини. На них наносять відповідний засіб і протирають виріб. Після цього важливо сполоснути його і насухо витерти. Якщо вода м'яка, то така щоденна процедура забезпечить білизну ванній надовго.

Чим із засобів побутової хімії чистити акрилову ванну в домашніх умовах

Велика кількість побутових хімічних засобів для очищення різних поверхонь часто збиває з пантелику. Чим з усього асортименту засобів для чищення, наданого ринком, почистити акрилову ванну в домашніх умовах?

Чим з усього асортименту засобів для чищення, наданого ринком, почистити акрилову ванну в домашніх умовах

Створені спеціально для акрилових поверхонь крем-гелі дозволяють усунути забруднення швидко і безслідно

Якісно працюють Акрилан, Cillit, Sarma, Acryl-Net, Star-Acrylat. Будь-яке з цих коштів наноситься на губку або серветку, якою протирають стінки ємності, і залишають на кілька хвилин. Через деякий час крем-гель змивають теплою водою. Важливо не забути витерти все насухо!

Засіб від фірми Ravak: спеціально для акрилу

Багатьом цікаво, чи можна мити акрилову ванну Доместосом: якщо не порушувати правила чищення, то можна. Domestos не залишають на поверхні надовго через сильні кислот в складі. Вистачає 5-10 хвилин, потім змивають губкою. Якщо раптом з'явилися подряпини, то їх обробляють мастикою або меблевої полиролей.

Чим з підручних засобів мити акрилову ванну в домашніх умовах

Якщо немає покупних коштів, то як чистити акрилову ванну в домашніх умовах? Не забороняється миття поверхні миючим засобом для посуду, рідким милом або гелем для душу. Але відмінно підходить лимонна кислота і оцет.

Лимонна кислота і яблучний оцет як засобу для миття акрилових ванн

Розповімо, як почистити акрилову ванну в домашніх умовах лимонною кислотою або оцтом.

Розповімо, як почистити акрилову ванну в домашніх умовах лимонною кислотою або оцтом

Популярне в домашньому господарстві засіб

Лимонну кислоту можна розбавити водою так, щоб концентрація була мінімальною. Наповнену ванну розбавляють розчином лимонної кислоти. На 50 л потрібно 1500 мл. Розчин роблять з 2 ч.л. гарячої води і 1 ч.л. кислоти.

Якщо у вас виявилося кілька лимонів, то ними можна відбілити всю поверхню, просто протерши її нарізаним фруктом. Сік не змивають 8 годин. Оцтова кислота або яблучний оцет прекрасно знищує вапняний наліт і жовтизну. Обробляють поверхні також, як і розчином лимонної кислоти в тих же пропорціях, але воду не спускають 10 годин.

Сода і зубна паста в якості засобів для чищення акрилових ванн

А чи можна мити акрилову ванну содою? Однозначно, ні. Акрил не терпить ніяких порошкоподібних речовин - вони залишають після себе дрібні подряпини. Хоча сода здатна впоратися з іржею, але поверхню після себе вона зіпсує.

Хоча сода здатна впоратися з іржею, але поверхню після себе вона зіпсує

Якщо так хочеться скористатися содою, то її насипають на забруднення і залишають на 15 хвилин, потім просто змивають водою

Зубна паста з відбілюючим ефектом здатна прибрати потемніння: пастою натирають пляму, чекають 5 хвилин, а потім змивають його водою.

Стаття по темі:

Чим відмити акрилову ванну при певному типі забруднення

Дізнаємося, як мити акрилову ванну, якщо на ній з'явилися такі забруднення, як вапно, іржа, жовтизна.

Жовті плями і іржа

Побачивши на акрилі іржу, багато господинь лякаються і турбуються, ніж очистити акрилову ванну. Їх страх має підставу: акрилові поверхні легко пошкодити в спробах перемогти іржаві доріжки.

Їх страх має підставу: акрилові поверхні легко пошкодити в спробах перемогти іржаві доріжки

Якщо кран буде підтікати, то іржава смуга забезпечена. Сантехніка повинна міститися в порядку!

Видаляють іржу «Санклін», «Містером Чистер» або засобом «Triton». Вид жовтіючої ванни може засмутити будь-якого господаря. Пожовтіння може статися через невірно підібраних засобів для чищення, солідного віку вироби або надмірної жорсткості води. «Дорослу» ємність оновлюють відбілюванням вкладиша, а жорсткість води трохи можна пом'якшити спеціальними засобами, що були додані при купанні. Засоби по догляду за акрилом передбачають проблему пожовтіння: їх наносять на всю поверхню, а потім через деякий час змивають.

Вапняний наліт, герметик і клей

Вапняний наліт слід обмивати відразу: від нього можна позбутися за допомогою м'якої тканини і лимонного соку. Як ще очистити акрилову ванну від вапна: теплою водою заповнити всю ємність і долити в неї не менше 1,5 л 7% розчину лимонної або оцтової кислоти. Все перемішати і залишити на 12 годин.

Все перемішати і залишити на 12 годин

Якщо хочеться мати красиву акрилову ванну, потрібно знати як правильно відмити її від різного типу забруднень

Воду зливають, ємність споліскують і протирають насухо. Процедура проводиться раз на рік.

Якщо на ванну потрапив герметик або клей, краще видалити такий матеріал відразу губкою. Якщо герметик застиг, його видаляють лезом, зрізуючи по шару

Важливо!

Віддирати герметик або клей не можна - великий ризик пошкодити покриття.

З хімічних розчинників з силіконовим герметиком впораються: Quilosa, Пента-840, CRC Gasket Remover.

Стаття по темі:

Догляд за акриловою ванною з гідромасажем

Догляд за акриловими ваннами з гідромасажем включає в себе чистку форсунок від мильного нальоту і сольових відкладень. Щоб впоратися з цією проблемою, в гідромасажну систему заливається 20 л слабкого хлорного розчину, після чого він благополучно зливається.

Щоб впоратися з цією проблемою, в гідромасажну систему заливається 20 л слабкого хлорного розчину, після чого він благополучно зливається

В іншому догляд нічим не відрізняється від ванн без гідромасажу

Якими миючими засобами не можна мити акрилові ванни

Ми розглянули, які миючі засоби для акрилових ванн можна використовувати. Але є і такі, які застосовувати не можна. Якщо намагатися очистити поверхню бензином або ацетоном, можна отримати серйозні пошкодження вкладиша. Сода і порошкові засоби є агресивними абразивами для акрилу і дряпають його.

Сода і порошкові засоби є агресивними абразивами для акрилу і дряпають його

Неприпустимо користуватися жорсткими щітками або металевими йоржиками

Чи не рекомендовано змішувати різні засоби і змивати їх гарячою водою. Дбайте про красу ванній, і вона буде радувати своєю білизною довгі роки.

Відео: чим мити акрилову ванну

Чим з усього асортименту засобів для чищення, наданого ринком, почистити акрилову ванну в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама