Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим обробити стіни у ванній: вибираємо матеріал

  1. Оздоблювальні матеріали для ванної
  2. Керамічна плитка
  3. керамограніт
  4. пластикові панелі
  5. самоклеються плівка
  6. Шпалери, як варіант
  7. Використання водостійкою фарби

Оздоблення великими фрагментами у ванній кімнаті

Ремонт у ванній важливий захід, що потребує вдумливого підходу. Майте на увазі, що матеріали, використовувані для обробки, повинні бути не тільки привабливими, але і стійкими до вологи, пару і температурних перепадів.
Розглянемо докладніше, ніж обробляють стіни у ванній.

Зміст статті

Оздоблювальні матеріали для ванної

Щоб вибрати прийнятну оздоблювальну альтернативу для ванної, варто для початку вибрати параметри, яким повинні відповідати матеріали:

  • стійкість до постійних перепадів температури і підвищеної вологості;
  • простота в догляді;
  • екологічна чистота і гігієнічність.

Прийнявши до уваги названі параметри, можна подумати, чим простіше обробити ванну.
Затишній ванній кімнаті властива особлива енергетика. Її можна розглядати не тільки як місце для проведення гігієнічних процедур, але також і упорядкованою зоною для відпочинку.
Величезна безліч видів оздоблювальних матеріалів дає можливість здійснити будь-які дизайнерські рішення. До питання, чим краще обробити ванну кімнату, потрібно підходити з особливою обережністю.
Ванна відрізняється непростим температурним режимом і високим рівнем вологості, тільки тому всі матеріали для обробки повинні мати естетичні та практичні характеристики:

  • відповідати стилю кімнати,
  • бути звичайними в догляді,
  • гігієнічними,
  • безпечними,
  • стійкими до вологості і впливу хімічних речовин, що містяться в миючих засобах.

Керамічна плитка

Одним з найбільш поширених матеріалів для обробки ванних є керамічна плитка, яка, мабуть, ніколи не вийде з моди. Це облицювальні сировина має відмінну вологостійкість, прекрасно піддається чищенню і гармонійно підходить для типових квартир зі стандартними санвузлами невеликих розмірів.
Різноманіття форм, кольорів і фактур цього матеріалу здатне задовольнити вподобання навіть найвибагливіших споживачів. Така плитка відмінно сочетаетсяс металом, штучним і натуральним каменем, скляними і дзеркальними поверхнями.
До її значним недоліків можна віднести крихкість і непросту укладку.

До її значним недоліків можна віднести крихкість і непросту укладку

Ексклюзивний варіант обробки ванної кімнати

Особливості монтажу своїми руками:

  • Підготовка клейового складу.
  • Клейовий склад нанести зубчастим шпателем на нижню поверхню плитки, потім прикласти її до площини стіни. Після чого м'яко придавити плитку до стіни і переконатися, що клей розподілився по всій поверхні рівномірно.
  • Покласти рейку на підлогу і вирівняти по рівню, для рівності всіх рядів. Укласти кахель на стіну.
    Для початку викласти перший над підлогою ряд, потім наступний і продовжувати в такому ж порядку для всіх стін.
  • Рекомендована товщина шва - 2-4 міліметра. Якщо не зробити зазор, є ризик, що плитка відклеїться або розтріскається при тепловому розширенні.
  • Якщо в один ряд не поміщається ціла кількість плиток, то для обрізки підійде плиткорез або болгарка.

Порада: Клей потрібно наносити на всю оборотну сторону плитки, яка при монтажі простукується дерев'яним молотком або рукояткою кельми до тих пір, поки не досягне рівня шнура.

Порада: Клей потрібно наносити на всю оборотну сторону плитки, яка при монтажі простукується дерев'яним молотком або рукояткою кельми до тих пір, поки не досягне рівня шнура

Облицювання керамічною плиткою

керамограніт

Чим обробити ванну кімнату крім плитки? Звичайно, керамогранітом.
Цей порівняно новий оздоблювальний матеріал виготовлений з пресованого і обпаленої порошку, має чимало цінних характеристик і властивостей.
Його важлива перевага:

  • міцність,
  • Здатність витримувати високий тиск.
  • Коефіцієнт вбирання вологи у керамограніта становить всього 0,05%.
  • Простий монтаж.
  • Відсутність тріщин і пустот.
  • Він спокійно витримує вплив агресивних середовищ.
  • Матеріал зносостійкий.
  • Зберігає представницький зовнішній вигляд навіть при великих навантаженнях.

Застосування керамограніта робить зовнішній вигляд у ванній кімнаті і туалеті більш розкішним і красивим. Але найголовніше в придбанні потрібного зовнішнього вигляду - абсолютну відповідність вашим інтер'єрних і смакових пристрастей.
Але в загальному керамограніт через свого зовнішнього подібності з натуральним каменем допомагає домогтися вражаючого вишуканого результату при мінімальних витратах.

Порада. Для оздоблення стін ванних кімнат радять використовувати матовий, глазурований або полірований керамограніт.

При цьому глазурований тип плиток ідеальний як декор на стінах, так і на меблях. Тільки ця плитка здатна забезпечити дуже глибокий колір в комплексі з блискучою поверхнею.
А різноманіття візерунка даного матеріалу допоможе домогтися гранично унікальною обробки.
Керамограніт стали застосовувати для обробки відносно недавно, але він успішно зарекомендував себе як якісний і надійний матеріал. Його важлива перевага - спосіб отримання конкретного кольору при виробництві.
На відміну від звичайної керамічної плитки у керамограніта пофарбований не просто верхній шар, а вся плитка, по всій товщині.

На відміну від звичайної керамічної плитки у керамограніта пофарбований не просто верхній шар, а вся плитка, по всій товщині

Обробка ванної керамагнітом

Порада: Не застосовуйте керамограніт, якщо в обробці ванної вже є керамічна плитка, так як буде дуже помітна різниця у фактурі.

пластикові панелі

Якщо вас лякає ціна сьогоднішніх будматеріалів, то вам підійдуть пластикові панелі - одні з найдешевших і простих оздоблювальних матеріалів. Вони можуть бути різної ширини, з швом і безшовні, з матовою і глянсовою поверхнею, також можуть заміняти інші будівельні матеріали: камінь, цегла, дерево і т. Д.
Пластикові панелі - оригінальний спосіб зробити ванну кімнату захищеною і привабливою. Панелі бувають одноколірними і різнокольоровими.
Вони легко встановлюються, в догляді прості, не вимагають ідеально гладких стін, приховають каналізаційні труби, і доступ до них забезпечать в будь-який потрібний момент. Недоліком є ​​конденсат, що скупчується на поверхні панелей, а також легка можливість порушення цілісності.
Пластикові панелі - прекрасний відповідь на питання, чому крім плитки можна обробити ванну кімнату.
Особливості монтажу:

  • Спочатку визначити напрямок установки панелей, потім закріпити на стіні дерев'яні рейки на 30 см один від одного, вони повинні знаходитися перпендикулярно напрямку панелей.
  • Установка панелей починається з установки обрамляють профілів, аксесуарів, внутрішніх і зовнішніх кутів.
  • Для кріплення до стіни навісних предметів потрібно встановлювати допоміжну обрешітку в місцях їх фіксації, так як панель здатна витримати масу не більше 1кг.
  • Панелі ріжуться легше пилкою з дрібними частими зубами.
  • Не варто робити монтаж пластикових панелей при температурі менше 0 ° С.

Порада: Навіть якщо висота однакова, не варто обрізати відразу понад 1-2 виробів під потрібний розмір. Навіть кілька міліметрів розбіжності в одному кутку в подальшому можуть перерости в кілька сантиметрів в протилежному.

самоклеються плівка

Самоклеюча плівка - це реальна паличка-виручалочка сьогоднішнього ремонту. Вона широко застосовується при обробці котеджів і квартир. До її достоїнств відносяться безпеку для здоров'я, довговічність, міцність і вологостійкість.
Така плівка також здатна винести температуру до 80 градусів, так її можна розташовувати навіть близько газових плит і електроприладів. Є плівка двох видів - стандартна і спеціальна.
Зазвичай вона глянцева або матова, з зображенням на ній імітації натурального каменю. Як виглядає плівка у ванній, можна побачити на фото.

Як виглядає плівка у ванній, можна побачити на фото

сучасна обробка

Процес нанесення:

  • Для початку підготувати поверхню, куди будете клеїти плівку. Потрібно знежирити стіну і видалити всі забруднення.
  • Якщо стіна нерівна, краще скористатися шпаклівкою, після відшліфувати поверхню.
  • Нарізати плівку потрібного розміру з припущеннями і приступати до обклеювання.

Порада: Якщо плівка клеїться дуже швидко, варто покрити стіну пудрою або тальком, завдяки чому у вас буде можливість поправляти рисунок. Якщо з'являться бульбашки, проткніть акуратно голкою і випустіть повітря.

Шпалери, як варіант

Якщо ви все ще думаєте, чим краще обробити стіни у ванній кімнаті, розгляньте варіант з шпалерами.
Багато хто віддає перевагу шпалерам через їх дешевизну. Як відомо, оптимісти в усьому знаходять плюс.
Тут теж є своя перевага. Ви можете хоч кожен рік наклеювати новіше шпалери на свій смак, змінюючи зовнішній вигляд своєї улюбленої ванній.
А ось з плиткою таке не пройде, вона буде у вас висіти, поки повністю не відвалиться.
Отже:

  • Так які шпалери наклеїти на стіни у ванній кімнаті? Можна вибрати миються, супер миються, вінілові і шовкографію.
    Віддавайте перевагу шпалерам, на етикетці яких зображена щітка. Цей малюнок означає, що дані шпалери мити можна.
  • Шпалери в ванну кімнату клеїти потрібно на спеціальний клей. Такий клей легко витримує високу вологість кімнати.
    Стики шпалер проклеюються особливо ретельно. Стики можна додатково змащувати шпалерних клеєм з внесенням ПВА.
  • Для ванної кімнати абсолютно не підходять звичайні паперові шпалери, так як при першому ж посилення вологості ці шпалери набухнуть і відстануть від стіни. Не придатні шпалери, виготовлені з тканинного полотна.
    Вони теж не переносять пороги вологості в приміщенні.

Порада: Звертайте увагу на шпалери зі спеціальним просочувальним речовиною або володіють водовідштовхувальними властивостями.

Порада: Звертайте увагу на шпалери зі спеціальним просочувальним речовиною або володіють водовідштовхувальними властивостями

Обробка ванної шпалерами

Використання водостійкою фарби

Завдяки сучасним фарбам можна отримати ванну кімнату як яскравою, так і темною. Такі стіни будуть виглядати стильно, а використовуючи різні квіти одного відтінку, можна отримати цікаві переливчасті форми.
Деякі вважають за краще користуватися новомодні матеріалами і технологіями, а хтось здійснює забарвлення перевіреним способом по-старому. Кожен з методів має право бути, але при будь-якому методі треба брати до уваги високу вологість в кімнаті, в залежності від якої варто вибирати фарбу.

Важливо розуміти, що ванна кімната створена не просто для банних цілей, але і для заряду енергією бадьорістю, перед важким днем, а також розслабитися і відпочити на самоті ввечері.
Для роботи вам будуть потрібні наступні інструменти:

  • вигнута кисть,
  • малярський скотч,
  • пістолет для герметика,
  • ніж,
  • подовжувач з валиками.

Інструкція забарвлення:

  • Перший шар фарби кладеться в кутах і по довжині плінтуса за допомогою зігнутої кисті. Так валик буде використовувати простіше.
  • Кожну стіну потрібно фарбувати за один раз, щоб фарба висохнути не встигла. Близько розеток і вимикачів фарбувати пензлем.
  • Після цього пройтися по цих місцях ще раз маленьким валиком.
  • Як тільки фарба висохне, слід нанести ще один шар фарби так, як і в перший раз.
  • Не забудьте зняти малярський скотч до висихання фарби.

Порада: Для фарбування стін вибирати краще фарби на основі латексу, що володіють стійкістю до вологи. За такими поверхнями доглядати легше, але в самому процесі фарбування потрібно бути уважним - поверхні повинні бути абсолютно рівними, в іншому випадку будуть помітні найдрібніші вади.

Якщо вас все ще мучить питання, чим можна обробити стіни у ванній, вам варто сісти, подумати і уважно зважити всі «За» і «Проти» всіх оздоблювальних матеріалів.
Ванна кімната - специфічна і досить складна частина при ремонті квартири. У цього приміщення своєрідний клімат.
Йому не завжди підходять звичайні будматеріали і шпалери. Але сучасні технології значно полегшують ремонтні роботи, адже список засобів для ванної регулярно поповнюється.
Кожен матеріал має свої особливості. Перш ніж прийняти остаточне рішення про вибір матеріалу, подивіться відео, вивчіть якомога більше зразків.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама