Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декоративна штукатурка у ванній кімнаті: варіанти нанесення

  1. Плюси і мінуси обробки ванних кімнат штукатуркою
  2. Який тип декоративної штукатурки вибрати
  3. Правила використання декоративної штукатурки
  4. способи обробки
  5. Вибираємо вид декоративної штукатурки
  6. Венеціанка
  7. структурна штукатурка
  8. Особливості нанесення штукатурки

Декоративна штукатурка в санвузлі

Декоративна штукатурка для ванної кімнати є в продажу в будівельних магазинах і її придбати не складе труднощів. Але треба ще зробити правильний вибір, адже у неї є кілька видів. І після цього нанести згідно з технологією, саме від цього буде залежати якість покриття і термін його служби.

Декоративна штукатурка для ванних кімнат сьогодні і буде розглянута нами і після цього ви зможете її не просто вибрати, але і правильно нанести своїми руками. Тоді і ціна покриття буде значно нижче.

Зміст статті

Плюси і мінуси обробки ванних кімнат штукатуркою

Ще кілька років тому обробка ванних кімнат була великою проблемою через відсутність матеріалів для приміщень з підвищеною вологістю. Сучасний ринок пропонує великий вибір таких товарів. Декоративна штукатурка в ванну з'явилася не так і давно, і як раз є таким матеріалом.

Увага: Акрилова основа і особливі добавки роблять її несприйнятливою до вологи і випаровуванням. Навіть при тривалому терміні експлуатації вона не втрачає зовнішній вигляд під впливом температурних коливань і вологості.

Крім цього, є ще ряд переваг:

  • Здатність поглинати пар і вологу з повітря при її надмірній кількості, і віддавати при сухому повітрі. Цим властивістю не володіє кахельна плитка , Яка традиційно використовувалася для обробки ванних. Завдяки цьому ви отримаєте комфортний мікроклімат у ванній навіть при прийомі водних процедур.
  • Легкий і необтяжливий догляд. Декоративна штукатурка добре переносить чистку миючими засобами з застосуванням губок і щіток. Зараз практично всі види декоративної штукатурки проходять антистатичну обробку, тому бруд на них практично не осідає.
  • З її допомогою можна створити авторський інтер'єр, відтворити вигляд каменю, дерева та інших природних матеріалів. Краса і зовнішній вигляд покриття залежить від якості нанесення. Якщо у вас немає досвіду в цій справі, довірте обробку штукатуркою фахівцям і тоді ванна буде радувати вас неповторним і багатим інтер'єром.

Штукатурка декоративна для ванної має і свої мінуси, до них можна віднести високу вартість такого виду обробки. Ціна хоча і доступна, але трохи вище від інших видів. Як уже зазначалося, процес трудомісткий і вимагає професійних навичок. Тому залучення фахівців теж збільшить вартість.

Якщо з якихось причин вам захочеться видалити декоративну штукатурку, то приготуйтеся до курному і трудомісткого процесу. Це теж можна віднести до недоліків цього виду обробки.

Який тип декоративної штукатурки вибрати

Декоративні штукатурки в санвузлах може наноситься декількома видами.

Вони володіють різними характеристиками і в першу чергу треба зробити вибір саме в цьому напрямку:

силікатна

силікатна штукатурка

Штукатурка декоративна в ванній кімнаті цього виду є найбільш крепкой.Експлуатаціонний термін служби майже шістдесят років. Штукатурка на основі силікатів вологонепроникна, з хорошою паропроникністю і володіє вогнетривкими і антисептичними властивостями, що дуже важливо для приміщень з підвищеною вологістю. Штукатурка декоративна в ванній кімнаті цього виду є найбільш крепкой

мінеральний

мінеральна штукатурка

Добре зарекомендував себе саме для обробки ванних. Матеріал паропроніцаєм, що сприяє підтримці комфортного мікроклімату в ванной.Срок служби цього типу покриття до тридцяти років. Добре зарекомендував себе саме для обробки ванних

акриловий

акрилова штукатурка

Володіє хорошими вологостійкими характеристиками, пластичні і прості в застосуванні. Термін служби п'ятдесят років.

Правила використання декоративної штукатурки

Декоративна штукатурка в туалеті і ванній може наноситься практично на будь-яку основу. Просто поверхню необхідно акуратно і ретельно підготувати. І робиться це за допомогою сануючої штукатурки. Вона не тільки їх вирівнює. Завдяки їй стіни набувають властивість поглинати вологу. Це варіант розчину з цементу з додаванням елементів, які забезпечують зазначеними властивостями поверхню декоративна штукатурка у ванній нанесення.

це:

  • Водонепроникність. Після просушування на поверхні виникає тонкий шар захисної плівки, який перешкоджає проникненню вологи.
  • Стійкість цього складу до солеотложенія. Запобігає виникненню сольових нальотів, які надають руйнівну дію на матеріали. Це характерно для розчинів на основі цементу.
  • Висока гігроскопічність сприяє створенню комфортного мікроклімату у ванній.

Треба сказати, що сануюча штукатурка відносно легко накладається на поверхню. Цю роботу можна виконати самостійно, не звертаючись до професійних штукатурам. Необхідно пам'ятати, що ми розглядаємо зараз робочу суміш, яка лише вирівнює поверхню і наділяє її потрібними характеристиками, а не вирішує завдання декорування.

способи обробки

Технологічний процес ручного штукатурення стін ванної фактично не має відмінностей від звичайної обробки поверхонь всередині приміщення. Відмінності проявляються лише на завершальному етапі, коли на вирівнюючий шар з гідроізоляцією наноситься заключний шар декоративної штукатурки.

А для його нанесення користуються такими методами:

Однорідно-шорсткий

однорідний варіант

За допомогою зім'ятою папери, вміщеній в поліетиленовий пакет, поролоновою губки або звичайного віника йде набивання рельєфу, схожого на шкіру з дрібними пухирцями. Це потрібно робити по сирій штукатурці. За допомогою зім'ятою папери, вміщеній в поліетиленовий пакет, поролоновою губки або звичайного віника йде набивання рельєфу, схожого на шкіру з дрібними пухирцями

борознистий

Борозчатий варіант штукатурки

Простим шпателем по свіжому шару виконуємо продавлювання, тим самим імітуємо кладку з каменю або цегли. Простим шпателем по свіжому шару виконуємо продавлювання, тим самим імітуємо кладку з каменю або цегли

Бороздчатою-шорсткий

Шорсткий варіант штукатурки

Коли в робочий розчин додаються великі фракції елементів і при нанесенні на стіну розгладжується простий теркою в вертикальному і горизонтальному напрямках, утворюючи при цьому характерні борозенки. Коли в робочий розчин додаються великі фракції елементів і при нанесенні на стіну розгладжується простий теркою в вертикальному і горизонтальному напрямках, утворюючи при цьому характерні борозенки

Венеціанський

Венеціанська штукатурка

Виконується шляхом послідовного накладання шарів особливих сумішей з різними колірними відтінками. Далі йде неодноразова затирка і скріблення. Тим самим виконується імітування природної кам'яної кладки. Це найскладніший з розглянутих методів. Виконується шляхом послідовного накладання шарів особливих сумішей з різними колірними відтінками

лессирующая

Лесірующій варіант штукатурки

Зачаровує і незвичайний ефект старовини і розмитий фон. Зачаровує і незвичайний ефект старовини і розмитий фон

флокового

флокове покриття

Справляє враження мозаїчної плитки. Справляє враження мозаїчної плитки

мультіколорние

Мультиколор для обробки

Створює поверхню коркового дерева.

Неповторний інтер'єр можна створити застосуванням готових трафаретів, які пропонуються будівельними магазинами.

Вибираємо вид декоративної штукатурки

Проведення всіх підготовчих робіт дає можливість вибору будь-якого виду декоративної штукатурки. Якихось обмежуючих факторів немає, але знати відмінності наявних зразків, бажано.

Венеціанка

Відноситься до гладким видам декоративної штукатурки і необмежено використовується для обробки ванних.

Відноситься до гладким видам декоративної штукатурки і необмежено використовується для обробки ванних

Обробка ванної венеціанською штукатуркою

це:

  • Глянсове покриття відштовхує воду. Вона скочується, не завдаючи шкоди самому покриттю. Імітує природний камінь, найчастіше мармур.
  • Від розміру часток мармурової або кварцового пилу буде залежати якість малюнка. Чим вони дрібніше, тим малюнок буде м'якше і красивіше.
  • Невід'ємним компонентом розчину буде гашене вапно, яка служить для його зв'язки. На особливу різноманіття не розраховуйте.
  • Вибирати, здебільшого, доведеться тільки з кольорової палітри і того чи іншого ефекту (приклад потрісканої поверхні).
  • Раніше розчин фарбували використовуючи глину. сьогодні для отримання потрібного кольору застосовують акрилові добавки.
  • Використовуючи трафарети ручної роботи і малюнки, зроблені самостійно, можна урізноманітнити асортимент. Але це неминуче підвищить ціну робіт, хоча це можна віднести до будь-яких видів обробки.

структурна штукатурка

До неї можна віднести множинні фактурні штукатурки: «руно», «шамот», «короїд», «іній». До їх складу включені мінеральні елементи і кварцовий пісок.

До їх складу включені мінеральні елементи і кварцовий пісок

Використання структурної штукатурки

  • Шпателем або кельмою виконується малюнок, залежить від величини включень і напрямки руху інструменту. Для такої роботи потрібні спеціальні навички. Поки поверхня не схопилася малюнок можна правити і коригувати.

Увага: Експериментуйте і не забувайте, що висохши поверхню стане більш виразною, ніж під час накладання. Площина набуває «камінцева» ефект.

  • Виглядає дуже красиво, складається враження що стіна зроблена з цільного безшовного каменю. Дуже важливо дотриматися принципів нанесення такої обробки. Головним недоліком є ​​нерівності, в яких затримуються крапельки води. Експлуатаційний термін таких штукатурок менше, ніж у гладких. Хоча в короткостроковій перспективі на стан поверхонь така структура не надає великого впливу.

На що ж необхідно звертати увагу, в першу чергу, при виборі цих видів штукатурки для обробки ванної?

  • Ринок пропонує, як сухі будівельні суміші, так і готові склади. Майте на увазі, що робота з готовими ускладнюється тим, що їх забороняється розбавляти водою, а отже, отримати потрібну консистенцію буде складно.
  • Розчини з грубозернистими наповнювачами наносяться строго вручну. Дуже важко працювати з складами, в які входять різні наповнювачі. Якщо все ж зважитеся робити обробку своїми руками, краще відмовтеся від використання таких сумішей.
  • Переважно використовувати штукатурки не на водній основі. З одного боку, вони не виділяють шкідливих речовин і безпечні, а з іншого - мають погану водопроникність. Виправити цей недолік можна нанесенням спеціального складу з воску на поверхню, після повного висихання вирівнюючого шару.

Суміші, що не мають в своєму складі води, не завжди безпечні, хоча їх термін служби набагато більше. Щоб ремонт виправдав очікування, перед придбанням штукатурки обов'язково оціните всі переваги і недоліки даного виду.

Особливості нанесення штукатурки

Інструкція з нанесення декоративної штукатурки в ванних не має суттєвих відмінностей від аналогічної в інших приміщеннях.

Рекомендується зробити акцент на наступне:

  • Грунтовку стін у ванній виконувати з особливою старанністю і не один раз. Адже її завдання не тільки посилювати і скріплювати поверхні, але і захищати їх від проникнення води. Рясно нанести перший шар і дочекатися його повного висихання, другий накладається прямо перед нанесенням штукатурки і служить для цілковитого видалення пилу. Вибір виду грунтовки дуже важливий. Найчастіше це грунт з кварцовим піском, який у багато разів збільшує зчеплення декоруємої поверхонь.

Грунтовка стін

  • Процес нанесення грунту теж різниться. Розчин, що накладається на поверхню, належним чином утрамбовується методом затирання. Робити це необхідно під час висихання розчину сталевий лопаткою або кельмою. Інакше цей процес називається залізненням.
  • Після цього наноситься сама штукатурка.

Нанесення декоративної штукатурки

  • Тепер треба буде нанести потрібний рельєф. Для цього застосовуються різні штампи або ж майстри Це роблять простим шпателем.

Робимо рельєф на декоративну штукатурку

  • Контролювання висихання поверхні - ще одна відмітна риса. Початковий час засихання декоративної штукатурки у ванній становить 3-5 ч. Але за цей час стіни ще не набувають потрібні характеристики.
  • Щодо нормально використовувати ванну можна тільки по подію 72 год. Якщо ж ви можете обійтися без ванній, то краще цей термін продовжити до тижня. До цього терміну закінчується полімеризація штукатурки і стіни набувають необхідні характеристики.

Увага: Заява про те, що для обробки ванних декоративна штукатурка непридатна, помилково. Якщо дотримано технологічний процес і все виконано належним чином, то її експлуатаційний термін порівняємо з терміном служби кахельної плитки.

Чи можна наносити декоративну штукатурку в ванній ви тепер знаєте і без зусиль зможете це зробити самостійно. Відео в цій статті допоможуть все зробити швидко і якісно.

На що ж необхідно звертати увагу, в першу чергу, при виборі цих видів штукатурки для обробки ванної?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама