Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн і кладка кахлю в Запоріжжі за найкращою ціною

Відмінним рішенням для економії простору у ванній кімнаті є установка душової кабіни. Душова кабіна з плитки економить ще більше простору, ніж кабінка, яку можна придбати в магазині. Дизайн душової кабіни може бути найрізноманітнішим.

Кут нахилу підлоги Відмінним рішенням для економії простору у ванній кімнаті є установка душової кабіни

Спочатку потрібно вибрати вид піддону. Це може бути акриловий або чавунний піддон, вироблений промисловим способом. Але найчастіше найзручнішим і якісним є спеціальним чином змонтований підлогу з цегли, облицьований плиткою
Зверніть увагу! Пол саморобного піддону повинен бути виконаний з ухилом в бік зливу.
Вода віддаляється з кабіни за допомогою трапа. Каналізаційний трап - це пристрій з пластика, чавуну або нержавіючої сталі, що складається з решітки, корпусу, сифона, ущільнювача і притискних елементів для герметизації. Решітка вбудовується в підлогу і за допомогою випуску з'єднується з трубами каналізації, куди і відводиться вода з душової кабіни.
Гідроізоляція підлоги і стін
Другий важливий етап - гідроізоляція підлоги і стін майбутньої кабіни. Спочатку підлогу очищається від старої стяжки. Далі необхідно зробити первинну гідроізоляцію за допомогою спеціальних гідроізоляційних сумішей. Це можуть бути мастики, порошкові суміші, які розбавляються водою для отримання однорідної маси або вже готова рідка гідроізоляція. Будь-який з цих видів гідроізоляції продається в будівельному супермаркеті. Для створення водонепроникності необхідно нанести тонкий шар гідроізоляції за допомогою широкої малярської кисті на місце установки майбутньої підлоги і на прилеглі стіни на висоту примикання до них майбутнього піддону.

Підстава піддону з цегли
Після висихання першого шару гідроізоляції потрібно приступити до укладання підстави піддону зі звичайного або силікатної цегли. Розчин можна виготовити з трьох відер піску, одного відра цементу, одного відра води і 70 грамів пластифікатора. Також можна класти цеглу на вже готову будівельну суміш, придбану в магазині. На підставу потрібно укласти металеву армуючої сітки.
гідроізоляція піддону
Перевагою саморобної душової кабіни є те, що розмір піддону може бути як дуже маленьким (для маленької ванної кімнати), так і досить великим, якщо дозволяють габарити приміщення. Готовий піддон повинен бути вище мінімум на п'ять сантиметрів, ніж каналізаційний патрубок.
Паралельно потрібно визначитися з місцем стоку, встановити трап і приєднати його до каналізаційних труб, які підводяться до місця установки зливу.
Спочатку потрібно вибрати вид піддону Зверніть увагу! Труби потрібно встановити під невеликим ухилом в бік каналізації, інакше вода не буде йти і може з'явитися неприємний запах і затхлість. Для цього їх потрібно трохи підняти за допомогою, наприклад, дерев'яних брусків під кутом не менше 3 градусів.
Каналізаційна труба акуратно протягується в металеву трубу більшого діаметра, щоб важка вага будматеріалів не пошкодив її, і закріплюється до підлоги за допомогою хомутів. Можна замість цього використовувати більш тверду зовнішню каналізацію (вона зазвичай буває оранжевого кольору і витримує великі навантаження).
Стяжка і нанесення суміші, що самовирівнюється
Далі необхідно за допомогою будівельних маяків залити стяжку. Для стяжки застосовується розчин цементу з піском і щебенем. Для виведення зайвої повітря необхідно плавними рухами поглиблювати в залиту стяжку лопату або кельму і переміщати їх по поверхні піддону.
Зверніть увагу ! Після того як стяжка висохне, її знову потрібно обробити гідроізоляцією.
Наступним етапом буде нанесення суміші, що самовирівнюється. Злив навколо необхідно трохи поглибити, щоб вода стікала в нього без особливих перешкод. Рівень підлоги повинен бути таким, щоб укладена на нього плитка перебувала на такій же висоті, що і решітка трапа.
Зверніть увагу ! Після того як стать просохне, його знову необхідно ретельно обробити гідроізоляцією.
Тепер необхідно покласти на піддон плитку, не забуваючи про нахил в сторону зливу. Обов'язково використовувати водостійкий клей для укладання плитки, який призначений для використання у вологих приміщеннях.
комунікації
Потрібно зробити в стіні штробу і прокласти в ній труби до місця підключення до них змішувача. Після укладання плитки залишиться тільки підключити сантехніку.
Зверніть увагу! Під час проведення ремонту у ванній потрібно завчасно подбати про прокладання електропроводки, і підключенні електродвигуна примусової вентиляції.


Облицювання плиткою і установка душової кабіни

Тепер можна приступати до облицювання стін плиткою. Після цього необхідно зібрати своїми руками саму душову кабіну, використовуючи заздалегідь придбані в спеціалізованому магазині конструкції зі склопластику або загартованого скла, або виготовлені спеціально на замовлення стінки. Для їх монтажу необхідно за допомогою дюбелів закріпити на стіни, стелю та підлогу спеціальні профілі, на які і будуть безпосередньо кріпитися стінки майбутньої кабіни. Спочатку необхідно закріпити глуху стінку, яка не буде відкриватися. Її кріплять до профілів, які змонтовані прямо в підлогу, стелю і в вертикальний додатковий профіль від підлоги до стелі. Аналогічно встановлюється і друга стінка. Тепер залишилося прикріпити на спеціальні ролики розсувні двері, які також кріпляться до профілів. В останню чергу необхідно подбати про герметичність кабіни: для цього потрібно ретельно промазати всі шви вологостійким силіконовим герметиком.

Якщо установка дверей зі скла здається вам занадто трудомісткою або дорогий, можна обмежитися установкою звичайної вологостійкої шторки, яка кріпиться на перекладину.

На останньому етапі потрібно встановити всю необхідну сантехніку, а також іншу фурнітуру, яка може стати в нагоді в душовій кабіні: мильницю, дзеркало, тримач для косметичних засобів і т. Д.

Така душова кабіна буде служити довгий час.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама