Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн малогабаритної ванної кімнати в квартирі - 5 прийомів збільшення простору

На жаль і ах - квартири типової забудови не можуть похвалитися величезними ванними кімнатами. Ремонт в таких квартирах неминуче пов'язаний з компромісами: оригінальні ідеї борються з раціональним використанням простору. Як показує практика, зовсім не обов'язково робити такий складний вибір. Доводиться прикладати чимало зусиль, продумати все, навіть самі незначні на перший погляд, деталі, щоб дизайн малогабаритної ванної кімнати вийшов практичним і стильним. Однак результат того вартий.

Ванна служить не тільки для прийняття водних процедур, а й для розслаблення: багато жінок примудряються в крихітній кімнатці влаштувати справжній СПА-салон. Тому вкрай важливо вибрати приємні, заспокійливі тони. Не використовуйте насичені червоні і коричневі відтінки - на невеликій площі вони впливають негативно, викликаючи роздратування.

Не використовуйте насичені червоні і коричневі відтінки - на невеликій площі вони впливають негативно, викликаючи роздратування

Візуально розширити простір допоможе світла колірна гамма

Важливо! Не зловживайте холодними фарбами - синій, сірий, чорний кольори в дизайні маленької ванної хороші лише в якості акцентів.

Для розширення простору потрібно підібрати оптимальне поєднання основного і додаткових тонів. Дуже світла основа може здатися бляклої і нудною, а строкатий, ріжучий очі інтер'єр швидко набридне.

Дуже світла основа може здатися бляклої і нудною, а строкатий, ріжучий очі інтер'єр швидко набридне

Безпрограшним варіантом буде поєднання білого фону і теплих зелених відтінків

Порада: Підлогову плитку краще укладати по діагоналі - ромбоподібний малюнок «витягує» підлогу.

Більшість фото дизайну малогабаритних ванних кімнат строго відповідають головному правилу - мінімалізм у всьому. На чотирьох квадратних метрах громіздкі предмети інтер'єру зовсім не до місця:

  • багаторівневі стелі

Складні конструкції з гіпсокартону і ліпнини візуально занижують висоту стелі. Гладкий ж або дзеркальна стеля дозволяє створити відчуття легкості і простору. Для візуального збільшення висоти кімнати добре підійде використання контрастних вертикальних смуг на стінах - наприклад, декору з плитки.

  • Великі ванни і умивальники

Має сенс замінити масивну ванну на компактну душову кабіну, в ідеалі - з дверцятами з прозорого або напівматового скла. Замість навісних умивальників краще використовувати умивальники-тумби. Замість підлогового унітаза- оригінальний підвісний варіант.

Замість підлогового унітаза- оригінальний підвісний варіант

Цікаве рішення розмістити умивальник над пральною машиною

  • Підлогові шафи й полиці

Розробляючи дизайн малогабаритній ванній, особливу увагу необхідно приділити горизонтальних поверхнях. Найголовніше правило - звільнити якомога більше місця внизу, максимально використовуючи стіни і ніші. У типових забудовах зазвичай передбачені виїмки для комунікацій - нішу для каналізаційних труб можна обіграти різними способами, спорудивши відкриті або закриті полиці.

Важливо! Єдиний великогабаритний предмет, що має право на установку в маленькій ванній кімнаті, це дзеркало.

Повісивши велике стильне дзеркало прямо навпроти дверей, ви візуально збільшите приміщення в півтора-два рази

Вибираючи обстановку для ванною-малятка, потрібно по максимуму задіяти її функціонал. Тут допоможе використання комбінованих предметів:

  • рушникосушки з поличками;
  • тумби з вбудованими умивальниками;
  • душові кабіни з внутрішніми полицями;
  • дзеркала з підсвічуванням.

Порада: віддавайте перевагу глянсовим поверхням - по-перше, вони візуально розширюють простір, по-друге, більш прості в догляді.

Порада: віддавайте перевагу глянсовим поверхням - по-перше, вони візуально розширюють простір, по-друге, більш прості в догляді

Оригінальний варіант - економія місця за рахунок використання розсувних дверей

Найголовніший принцип: чим яскравіше світло, тим більше здається приміщення.

Важливо! Постарайтеся використовувати бічне підсвічування тільки в крайньому випадку - світло розсіюється горизонтально, звужуючи і без того невелику кімнату.

У дизайн ванної кімнати малогабаритної квартири добре впишеться верхнє або нижнє освітлення. Краще уникати громіздких світлових приладів, віддаючи перевагу компактним вбудовуваним світильників. Можна обіграти різну спрямованість світла при установці, вибрати лампи холодного або теплого світіння. Особливу увагу слід приділити водонепроникності - всі освітлювальні прилади повинні бути гідрозащіщени.
Особливий шарм невеликому приміщенню додасть нижнє освітлення.

Відмінна ідея - імітація вікна з додатковим освітленням

Отже, масові дизайнерські переробки позаду: ванна кімната радує око свіжим ремонтом і функціональної обстановкою. Саме час розбавити інтер'єр милими серцю дрібничками для додання шарму і затишку:

  • Рушники - намагайтеся вибирати їх тієї ж колірної гами, в якій оформлена ванна кімната.
  • Полички - бажано прозорі. Але не переборщіть - не потрібно влаштовувати нагромадження з флаконів і баночок.
  • Картини - тут діє те ж правило мінімалізму: ніяких громіздких рам і пейзажів на всю стіну. Максимум - одна репродукція невеликого розміру в витонченому багеті.

Рослини для невеликої ванної

  • Кімнатні рослини - вибравши правильно рослина і організувавши штучне освітлення, можна ідеально вписати зелений куточок в дизайн малогабаритній ванній. Серед невередливих квітів - кучеряві ліани, хлорофітум, узамбарські фіалки, папороті.

Плануючи ремонт, потрібно не забути і про правильне розташування комунікацій - прокладку каналізаційних і водопровідних труб, пристрій електропроводки варто заздалегідь обговорити з фахівцями.

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

Придалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама