Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Двері у ванну і туалет: як вибрати

  1. З якого матеріалу краще ставити двері в санвузол?
  2. Можливі конструкції дверей у ванну і туалет
  3. фурнітура
  4. Колір і декор

Ванна і туалет - досить специфічні приміщення, вимоги до дверей в ці кімнати також пред'являються особливі:

  • Наявність вологи і пара вимагає установки вологостійких дверних конструкцій;
  • Двері повинні бути герметичними, не пропускати звуки і запахи;
  • Важлива умова для дверей у ванну і туалет - хороша теплоізоляція;
  • Двері повинні поєднуватися з іншими дверима в будинку.

З якого матеріалу краще ставити двері в санвузол?

  • Скло абсолютно не піддається дії агресивного середовища, будь то пар або високі температури - з такими дверима нічого не трапиться. Скло краще багатьох інших матеріалів за цілою низкою характеристик: воно довговічне, гігієнічно, Звуконепроникність і відмінно зберігає потрібну температуру. Скляні двері в кімнату виглядають дуже легкими і тонкими, але не варто побоюватися зайвої крихкості конструкції - це тільки зовнішнє враження. Такі двері виробляються з надійного, товстого скла, яке не так просто розбити. Зате візуально моделі зі скла роблять кімнату дуже світлою і витонченою. До того ж виробники пропонують найсучасніший дизайн і оригінальні елементи декору: стильні двері-купе, матове скло, всілякий рельєф, мозаїку, дзеркальні і металеві вставки, красиві елементи з дерева, пластика і металу та інше.
    Ванна і туалет - досить специфічні приміщення, вимоги до дверей в ці кімнати також пред'являються особливі:   Наявність вологи і пара вимагає установки вологостійких дверних конструкцій;   Двері повинні бути герметичними, не пропускати звуки і запахи;   Важлива умова для дверей у ванну і туалет - хороша теплоізоляція;   Двері повинні поєднуватися з іншими дверима в будинку
  • Металопластикові двері ідеально підходить в санвузол з точки зору експлуатаційних якостей. Такі двері легкі, гігієнічні, не потребують будь-якого особливого догляду і абсолютно не реагують на перепади вологості і температури. Пластик і алюміній, які входять до складу таких виробів, дозволяють зберігати стабільність геометрії довговічність експлуатації. Якщо ви зважитеся поставити такі двері, в санвузлі буде тепло і тихо. Можливо, варіанти з пластика не особливо презентабельно виглядають, але це проблема вирішувана: є безліч варіантів форм і відтінків матеріалу. До того ж, металопластикові двері доступні за ціною.
  • Дерев'яні двері краще за всіх інших з точки зору екологічності, вони по праву вважаються неперевершеною класикою, але постійний вплив високої вологості переносять важко. Це не означає, що дерев'яні конструкції категорично не підходять для таких кімнат, як ванна і туалет, але говорить про те, що до вибору матеріалу треба підходити особливо відповідально. Сировина має бути тільки найвищого гатунку (наприклад, дуб або бук), воно повинно бути заготовлено і висушене за спеціальною технологією, а також просякнуте особливим розчином. Готову двері бажано пофарбувати і залакувати. У разі недотримання будь-яких технологій, двері можуть з часом взяти надмірна кількість вологи і втратити форму.
  • Ламіновані двері з ДСП та МДФ не ставлять в приміщення з високою вологістю: через короткий час дверне полотно і коробка можуть розбухнути, втратити форму і перестати закриватися. Шпоновані двері також краще не встановлювати в дані приміщення - матеріал не витримує впливу гарячої пари.

Можливі конструкції дверей у ванну і туалет

  • орні
  • розсувні купе
  • складні

Найчастіше ставлять розсувні двері. У них немає щілин, а це дуже важливо для таких інтимних кімнат як ванна і туалет. До мінусів можна віднести нераціональне використання корисної площі - великий розмах дверного полотна вимагає додаткового місця.

До переваг дверей-купе, якраз таки, відноситься економія місця. Але на цьому переваги такої конструкції для ванної та туалету вичерпуються. Двері-купе, на жаль, не зберігають тепло, не можуть забезпечити щільне закривання і не гарантують хорошу звукоізоляцію. Якщо для даного приміщення підходить тільки розсувні конструкція, варто зупинити свій вибір на таких дверях, стулки яких йдуть в стіну, забезпечуючи підвищену щільність задвигания.

фурнітура

Якщо питання «як вибрати двері у ванну» вже вирішене, пора задуматися про фурнітуру. Природно, що туалет і ванна кімната повинні закриватися, тому фурнітура включає в себе ручку і фіксуючий пристрій. Якісні дверні ручки повинні мати залізний сердечник. Це визначається за вагою ручки: залізо набагато важче ніж, скажімо, крихкий силумін, з якого роблять сердечники дешевих китайських ручок. Про хорошій якості також говорить туга і жорстка пружина, яка при повороті ручки працює пружно і без люфту. Бувають ручки з фіксатором - це найекономічніший варіант, але такі ручки не завжди надійні. Краще, якщо ручка і фіксатор розташовуються окремо, але продаються в комплекті.

При виборі замків для дверей у ванну кімнату, потрібно ретельно оглянути язичок. Занадто жорсткий - дряпає поверхні з якими стикається. Крім того, пластиковий язичок дозволяє двері закриватися набагато тихіше, а металевий видає багато шуму. Магнітна засувка коштує не дорого, але має вдвічі менший ресурс експлуатації, ніж механічний замок.

Дверні петлі повинні працювати без люфту, відкриватися з деяким зусиллям, але плавно, без скрипу. Комплектуючі, також як і самі двері, повинні бути на гарантії. Хороший виробник, як правило, дає на свою продукцію 1 рік гарантії. Якщо продавець відмовляє вам в правах - відмовтеся від покупки.

Колір і декор

Дуже часто придбання дверей ускладнюється питанням: чи має дверне полотно відповідати за стилем обробці ванної кімнати або йому належить гармоніювати з іншими дверима? На цей рахунок існує непохитне дизайнерське правило: якщо двері розташовуються в одному просторі, вони повинні бути єдиними за кольором і загальному стилю, мати однакову фурнітуру. При цьому допускаються відмінності в обробці, наприклад, більше або менше скла, наявність або відсутність вставок. Допускається, що двері мають однакове полотно, але різну конструкцію, наприклад, одні двері - орні, друга - купе.

Таким чином, двері не тільки допомагають створити цікавий інтер'єр ванни і туалету, але і відповідають за комфортне перебування в цих кімнатах. При належній увазі до таких деталей, як двері, навіть найменші кімнати вашого дама стануть затишними і елегантними.

З якого матеріалу краще ставити двері в санвузол?
З якого матеріалу краще ставити двері в санвузол?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама