Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облицювання ванної плиткою і укладання мозаїки

  1. інші статті

Насправді облицювання плиткою ванної кімнати - процес не складний, можна покласти плитку і самостійно Насправді облицювання плиткою ванної кімнати - процес не складний, можна покласти плитку і самостійно. Однак ми рекомендуємо вам звертатися до професіоналів - плиточника-лицювальник.

При наявності відповідних навичок, достатній досвід і стаж, маючи професійний інструмент, майстер здатний перетворити вашу ванну або душову, вдихнути в неї частинку себе. Пропонуємо вам одну таку історію з фотографіями майстра.

Перед облицюванням ванної кімнати керамічною плиткою повинні бути зроблені всі чорнові роботи по сантехніці і електриці. Крім того, долна бути проведена підготовка стін і підлоги, вони повинні бути сухими і рівними, поверхня загрунтована і нанесена гідроізоляція. Починати облицювання у ванній кімнаті можна з підлоги або стін, це не настільки важливо. У нашому випадку спочатку поклали плитку на підлогу, від неї легше буде починати укладати перший ряд мозаїки.

У нашому випадку спочатку поклали плитку на підлогу, від неї легше буде починати укладати перший ряд мозаїки

У перший день заклали основну площу підлоги душовою, була обрана діагональна схема укладання .

На другий день - зробили все підрізування до стін і дверного отвору. Стик плитки для підлоги ванної кімнати та коридору повинен бути строго під дверима, тоді не так буде кидатися в очі перехід між різними кольорами плитки.

Після цього міжплиточних шви фугу затіркою (Рекомендуємо для підлог використовувати затірки сірих відтінків і кольорів, так як з часом все шви плитки на підлогах стають сірими). Закриваємо підлогу щільним картоном, щоб не забруднити покладену плитку. Приступаємо до укладання мозаїки у ванній.

Найголовніше правильно почати перший ряд - він найважливіший. Від нього залежить хід всієї подальшої облицювання плиткою ванної кімнати. Незважаючи на те, що мозаїка йде квадратами 30-30 см і наклеєна на паперову сітку, іноді доводиться її розділяти на смужки або квадратики, щоб все було рівно і красиво. Вирівнювати доводиться кожну маленьку пліточку 2 x 2 сантиметри.

Багато часу потрібно для облицювання зовнішніх кутів, підрізування плитки на "вус" - запив під 45 градусів. Тут без терпіння і акуратності не обійтися. Ви, напевно, помічали, що багато майстрів не "переживають» з цього приводу і кладуть плитку, що не заріз кут під 45 - виглядає таке укладання, м'яко кажучи, не дуже.

Ви, напевно, помічали, що багато майстрів не переживають» з цього приводу і кладуть плитку, що не заріз кут під 45 - виглядає таке укладання, м'яко кажучи, не дуже

Укладання основний фонової плитки завжди йде швидше, ніж мозаїки. Особливо якщо плитка не дрібного формату і майстер знає, що робить. Увагу треба приділяти внутрішнім кутах і стику з мозаїкою. Якщо плитка і мозаїка однієї товщини все просто, а якщо різною, тоді доведеться повозитися. У нашому випадку товщина однакова.

У нашому випадку товщина однакова

Коли стіни готові, можна зафуговать міжплиточних шви, а кути і примикання краще обробити силіконовим герметиком в колір вашої затірки. На цьому облицювання закінчується, залишається натягнути стелю, встановити сантехпосуду, підключити світильники.

На цьому облицювання закінчується, залишається натягнути стелю, встановити сантехпосуду, підключити світильники

Так було до облицювання ...

А так стало після

А так стало після

← Повернутися назад

інші статті

  • Способи укладання плитки

    Перед тим, як укладати плитку в приміщенні, необхідно не тільки визначитися з самою плиткою, але і вибрати відповідний спосіб її ...

    Детальніше

  • Стяжка підлоги під плитку

    Сьогодні керамічна плитка користується величезною популярністю в якості матеріалу для укладання на підлогу. Так, вона міцна, не вбирає ...

    Детальніше

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама