Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення стелі в ванній кімнаті, правильний вибір матеріалу

  1. Особливості ванної кімнати
  2. Різні варіанти обробки ванної кімнати
  3. Плитка з пінопласту
  4. Натяжні конструкції
  5. Способи обробки стелі у ванній, рейкові стелі
  6. Оздоблення стелі пластиковими панелями

Перед тим, як проводиться обробка у ванній кімнаті стелі, важливо розібратися в якості матеріалу та раціональне методі його установки. Перед вибором матеріалу для ванної кімнати, необхідно враховувати всі нюанси експлуатації даного приміщення, температурні перепади і підвищену вологість. Розглянемо докладніше, чим обробити стелю у ванній кімнаті, попередній аналіз матеріалів допоможе зробити правильний вибір. Перед тим, як проводиться обробка у ванній кімнаті стелі, важливо розібратися в якості матеріалу та раціональне методі його установки

Стеля для ванної, вибір матеріалу для обробки

Особливості ванної кімнати

Зазвичай ванна невелика за площею приміщення, тому і витратою матеріалу буде невеликим. Звідси висновок, що максимально можна розглядати якість матеріалу, не замислюючись про вартість. Для того щоб вибрати, що з матеріалів підійде, слід детально врахувати умови, які періодично створюються у ванній кімнаті. Детальніше про оздоблювальні матеріали можна прочитати в статті "Варіанти обробки у ванній кімнаті" . Перше, на що слід звернути увагу, це підвищена вологість. Навіть якщо встановити найефективнішу і якісну вентиляцію, все одно пар миттєво не зникне. Приймаючи контрастний душ, температура коливатиметься на кілька десятків градусів, що позначиться на самій стелі.

Робимо висновок. Оздоблення стель у ванній повинна виключити всі гігроскопічні матеріали. Якщо мова йде про підвісної конструкції, то краще відмовитися від дерев'яної обрешітки.

  • Для звичайної фарбування стельової площини підійдуть тільки водостійкі матеріали.
  • При установці підвісної конструкції допоможе метал, оцинкований профіль або пластикові матеріали.

Для довідки. Вологостійкий ГКЛ використовується в приміщеннях з підвищеною вологістю. Але багаторічна практика показала, що через певний період часу у ванній кімнаті на гіпсокартоні, без додаткового покриття, з'являються тріщини в місцях стиків листів.

Різні варіанти обробки ванної кімнати

Оздоблення стелі в ванній акриловою фарбою

Якщо необхідно обробити стелю у ванній недорогим матеріалом, варто задуматися про якісну фарбування, хоча спосіб не простий і потребує попередньої ретельної підготовки. Витративши трохи більше часу, на фініші вийде довговічний стелю з естетично привабливим зовнішнім виглядом.

Для покриття варто віддати перевагу:

  • Акрило-селіконовие водної емульсії.
  • Акрило-латексної фарбі.

Дані види матеріалу відмінно переносять вологість, суворий експлуатаційний режим і відмінно очищаються від забруднення.

Плитка з пінопласту

Якщо постає питання, чим обробити у ванній стелю недорого, то пінопласт плитка прекрасно задовольняє цим вимогам, за простотою укладання і низької вартості знаходиться в ряду з фарбуванням стелі. Даний матеріал можна клеїти навіть без ретельного вирівнювання стелі, але попередня обробка стелі грунтовкою, бажана.

Характеристики матеріалу:

  • Плитка з пінопласту вимагає мінімум витрат часу на укладку.
  • Вона стійка до температурних перепадів і вологому середовищі.
  • Дана обробка стелі ванної кімнати заощадить корисну площу, займе не більше 1,5 см. Об'єму приміщення.
  • Мінуси даної обробки, це видимість швів матеріалу.

Натяжні конструкції

Як виглядає натяжна конструкція у ванній кімнаті

Розмірковуючи, як обробити стелю у ванній, слід взяти до уваги такий спосіб як натяжні конструкції. Якщо когось бентежить ціна на матеріал і установку, потрібно пам'ятати, що площа стелі у ванній невелика, тому і витрати будуть незначні.

Що необхідно взяти до уваги при виборі даного виду обробки:

  • Ще до установки натяжної конструкції, бажано обробити стелю спеціальним антисептиком, що допоможе захистити стелю від цвілі навіть при затопленні зверху.
  • Плівка ПВХ натяжна конструкції водонепроникна, чого не можна сказати про тканинних натяжних конструкціях.

Увага! Перед установкою натяжної конструкції, слід подбати про освітлювальних приладах. Установка кабелів проводиться до початку робіт, точкові світильники встановлюються вже після натягнутого стелі. Якщо в даному питанні немає досвіду, то проводити встановлення своїми руками не рекомендується.

Способи обробки стелі у ванній, рейкові стелі

Зупинивши свій вибір на рейкових стелях, користувач отримує ряд певних переваг.

Рейкові стелі не боятися вологи, навіть якщо сусіди затоплять зверху, від цього не постраждає зовнішній вигляд.

  • Рейки монтуються легко, знадобиться проста інструкція.
  • Стеля стійкий до механічних впливів.
  • Освітлювальні прилади монтуються також легко, як і сам стелю.
  • Стеля забирає 6 см корисного об'єму, але це дозволяє заховати всі комунікації.

У разі пошкодження стелі, можна замінити кілька рейок, але не всю стельову конструкцію. Як виглядає рейкова стеля у ванній кімнаті, можна подивитися на фото.

Оздоблення стелі пластиковими панелями

Один з простих і доступних способів обробки стелі у ванній, це панелі з полівінілхлориду. Читайте додатково, як обробити стіни ПВХ панелями у ванній кімнаті.

До переваг панелей можна віднести:

  • Стійкість до температурних перепадів і вологості.
  • Зовнішня естетика.
  • Простота в догляді, за час експлуатаційного періоду не доставляють клопоту.
  • Простий монтаж, досить ознайомитися з відео-інструкцією.

Увага! Для обрешітки рекомендується використовувати тільки оцинкований профіль. Дерев'яну обрешітку встановлювати не рекомендується, тільки в випадках, якщо немає іншого виходу, в такому випадку її необхідно обробити спеціальним антисептиком, яке допоможе протистояти вологому середовищі.

Спочатку, за рівнем монтуються UD-профіль до стін, потім монтується поперечна обрешетка. У стандартній ванній, додаткові підвіси можна не застосовувати або один підвіс посередині на кожен профіль для підстраховки.

Панелі монтуються по черзі, одну в іншу, за допомогою саморізів. Щілини між стінами і панелями прикриваються полістирольними плінтусами, які можна закріпити, використовуючи клей «Титан» або аналоги. У пластикова стеля можна легко вмонтувати стельові софіти відразу за місцем. Щоб вирізати отвори знадобиться звичайний канцелярський ніж.

Є й інші способи обробки стелі ванної, перераховані вище методи, найбільш популярні, які не потребують спеціальної підготовки. Якщо все-таки є бажання провести обробку стелі іншими матеріалами, то подумайте ще про такий матеріал нового покоління в будівельній індустрії, як скломагнієві лист (СМЛ), монтаж нічим не відрізняється від гіпсокартонної конструкції, але матеріал надійніший для вологого приміщення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама