Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Раковини у ванну кімнату: правильний вибір і установка

  1. Раковини у ванну кімнату: види і їх особливості
  2. Принцип установки раковини: опис технології

Зміст:
Раковини у ванну кімнату: види і їх особливості
Принцип установки раковини: опис технології

Навіть в колишньому Радянському Союзі наявність раковини у ванній кімнаті було нічим іншим, як звичайним зручністю. Без цього сантехнічного приладу складно уявити собі і сучасну ванну кімнату, в якій все повинно бути гармонійно і функціонально. У цій статті разом з сайтом vannaja.net ми розберемося з такими питаннями: які бувають раковини у ванну кімнату, з чого їх виготовляють і як вони встановлюються. Інформація, представлена ​​в цій статті, допоможе вам не тільки визначитися з вибором, але і самостійно встановити щойно придбаний виріб цього типу.

Інформація, представлена ​​в цій статті, допоможе вам не тільки визначитися з вибором, але і самостійно встановити щойно придбаний виріб цього типу

Як вибрати раковину у ванну кімнату

Раковини у ванну кімнату: види і їх особливості

Різновидів раковин для ванної кімнати не так вже й багато. Їх можна класифікувати за все за трьома ознаками: типом і місцем установки, розмірами і матеріалом виготовлення.

  • Класифікація за типом і місцем установки обумовлена ​​наявністю на ринку раковин, які передбачають або настінну установку, або вбудовану. Найпростіший варіант подібних виробів знаком всім і іменується він не інакше як раковина для ванної тюльпан - встановлюється швидко, а головне практично без нюансів. Сама раковина кріпиться до стіни або за допомогою шпильок, або просто приклеюється силіконом. Останнім часом від подібних виробів стали відмовлятися на користь вбудованих раковин для ванної або просто підвісних. Останні (підвісні раковини для ванної) використовуються дизайнерами для оформлення інтер'єрів у стилі хай-тек - здебільшого їх виробляють зі скла, і в установленому вигляді вони здаються підвішеними в повітрі. Що стосується вбудованих раковин або, як їх ще іноді називають, накладних, то їх застосовують в комплекті з меблями - яскравим представником накладної раковини для ванної є так званий мойдодир . Саме в цих меблів використовується накладна раковина. Крім того, якщо говорити про місце установки раковини, то їх можна розділити на звичайні пристінні і кутові . Кутова раковина для ванної набула широкого поширення при облаштуванні ванних кімнат з невеликими габаритами.

    Пристінна раковина в ванну кімнату фото

  • За розмірами. Природно, чим більше раковина, тим зручніше в ній виконувати догляд за своїм тілом. Але всьому є розумні межі. Скажімо так, найменша раковина, яку можна зустріти в наших магазинах, має ширину 300мм. Якщо говорити про максимальний розмірі, то це 900мм. Розміри раковини у ванній по глибині можуть варіюватися від 250мм до 450мм.

    Які бувають розміри раковини у ванній

  • За матеріалом. Тут вибір не такий багатий, як в попередніх випадках - класикою жанру вважається кераміка. Також раковини для ванної можуть проводитися зі скла і сучасних композитних матеріалів. Найбільшого поширення набули скляні раковини для ванної , Акрилові і зроблені зі штучного каменю. Раковини з каменю можна назвати вічними, тому що вони практично не схильні до ні механічним, ні хімічних пошкоджень - їх виробляють виключно в накладному варіанті.

    Раковина для ванної з каменю фото

Принцип установки раковини: опис технології

Питання, як встановити раковину у ванній, незалежно від її типу і виду, вирішується приблизно однаково.

Як встановлюється раковина в ванній своїми руками, ви можете подивитися в відео-ролику.

Весь процес установки можна розділити на два основних етапи - це збірка раковини і її установка і підключення до системі водопроводу і каналізації.

  1. Збірка раковини передбачає її обладнання змішувачем і зливним сифоном - незважаючи на всю позірну складність монтажу і велика кількість всіляких дрібних деталей, здійснюється цей процес досить просто. Почнемо зі змішувача. Перше, що потрібно зробити для його монтажу, це вкрутити в корпус все, що можна - якщо бути конкретним, то це гнучкі шланги для підведення води і шпильку, за допомогою якої забезпечується кріплення змішувача на раковині. Далі вставляємо шланги змішувача в отвір раковини і позиціонуємо в ньому змішувач належним чином. Потрібно не забути встановити в основу змішувача кільцеподібну гумову прокладку - вона охороняє отвір раковини від проникнення в неї води. Ну а далі справа техніки - знизу змішувача на шпильку надаватися гумова прокладка в формі півмісяця, потім така ж шайба і все це кріпиться за допомогою гайки. Дуже важливо розуміти те, що ніяких додаткових засобів герметизації різьбових з'єднань використовувати не потрібно - тільки те, що передбачає виробник. Гнучкі шланги затягуються виключно руками - якщо потягніть ключем, то виріже прокладки, і їх доведеться міняти. Що стосується сифона , То він збирається ще простіше, ніж змішувач, до того ж більшість виробників цієї продукції постачають в комплекті з виробом так званий складальне креслення. Діяти потрібно згідно зі схемою і, як в попередньому випадку зі змішувачем, ніяких додаткових коштів герметизації не використовувати. Хочете, щоб установка сифона здійснилася з першого разу, і все обійшлося без течі, тоді подбайте про те, щоб видалити всі задирки в місцях установки гумових ущільнювачів.

    Як встановити раковину у ванній фото

  2. Установка раковини. З накладним варіантом розбиратися не будемо, так як там все досить просто - встановили і все. Можна навіть приклеїти для більшої надійності за допомогою силікону. А ось з настінними раковинами справи йдуть трохи інакше - не скажу, що складніше, просто ця технологія передбачає використання спеціалізованого кріплення. Як правило, це або кронштейни, якщо мова йде про раковині без опор, на зразок тюльпана, або анкерні шпильки, які в основному використовуються для кріплення тумбових умивальників або раковин з тюльпаном. І в тому і в іншому випадку для монтажу цих сантехнічних приладів знадобиться перфоратор - свердлити отвори, в які і встановлюються кріпильні елементи. Згодом на них навішується і фіксується гайками сама раковина.

    Установка раковини у ванній своїми руками фото

  3. Окремо хочеться розповісти про приєднанні умивальника до систем водопроводу і каналізації . Тут тонкощів не багато, але дотримати їх потрібно. Що стосується водопроводу, то це наявність відтинають кранів (їх ще іноді називають приладовими) - вони дозволяють проводити ремонт змішувача або його заміну, не перекриваючи подачу води до решти споживачам. Також дуже велике значення має правильне підключення гнучких підводок - щоб вони служили довго, їх не варто закручувати ключем з усієї сили. Шланги досить нагвинчувати від руки і легенько піджати на півоберта ключиком - якщо затягніть сильно, то прокладки будуть прорізані, і вода, непомітно просочується через них, поступово зруйнує роз'ємне з'єднання. І ще обов'язково потрібно простежити за тим, щоб не було перегинів на шлангах. Що стосується сифона, то тут вкрай важливий тільки один момент: потрібно правильно підібрати манжет, зовнішній діаметр якого повинен відповідати внутрішньому розміру каналізації, а зовнішній - діаметру гофрованого шланга сифона. До речі, підключення сифона до каналізації можна герметизувати спеціальним силіконом, одним з властивостей якого є інертність до гуми.

І на закінчення хотілося б відзначити, що вибір раковини у ванну кімнату - справа не така вже й складна. Все, що для цього потрібно, так це визначитися з місцем її установки і відповідно до нього підібрати розмір сантехнічного приладу. Також, якщо ви є особливим цінителем індивідуального інтер'єру, слід звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена ​​раковина, дизайн і міцність і, звичайно ж, не забути про репутацію виробника. На жаль, в наших магазинах повно товару, що не відрізняється високою якістю і тривалим терміном експлуатації.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама