Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт у ванній кімнаті: фото історія одного ремонту.

  1. З чого починався ремонт
  2. використовувані матеріали
  3. вибір сантехніки

Кожна людина мріє, щоб в його будинку було затишно і комфортно, щоб він радував око і тішив душу, щоб було не соромно запросити гостей і навіть, щоб похвалитися перед ними новомодним інтер'єром. Саме тому, не дивлячись на економічну кризу в країні, наші люди з легкістю витрачають гроші на ремонт приміщень. І добре, якщо матеріальний стан дозволяє наймати професійних дизайнерів, а квадратні метри дозволяють виконати будь-який інтер'єр з новомодних глянцевих журналів. Але, найчастіше, бажаючі зробити ремонт у ванній кімнаті своїми руками - люди зі звичайним середнім достатком або трохи більше того.

Але, найчастіше, бажаючі зробити ремонт у ванній кімнаті своїми руками - люди зі звичайним середнім достатком або трохи більше того

Не знаю, на жаль чи може навіть на щастя, я також належу до цієї категорії людей. Саме тому коли на сімейній раді постало питання про капітальний ремонт квартири, довелося добряче розкинути мізками, що й до чого краще робити, який стиль вибрати, щоб було красиво, практично, так ще й економно . В кінцевому підсумку було вирішено почати ремонт з найважливіших кімнат - ванної та туалету. Адже незалежно від того на довго до вас зайшли ваші друзі чи ні, саме з цих кімнат починається їх знайомство з вашою квартирою. Я вже мовчу про те, що для деяких санвузол є, мало не робочим кабінетом, так би мовити прогресором думки. В общем-то, саме дизайном цих двох кімнат я б хотіла поділитися з вами, точніше тим, що у мене вийшло.

З чого починався ремонт

Початок був складним і виснажливим, відбити стару плитку і штукатурку, демонтаж старої сантехніки, штроблення і установка нових пластикових труб. Вибір припав на металопластик, так як зварювального апарату ми не маємо. Всі труби ми вмонтували в стінки, вихід до них зробили через маленький люк.

Невеликі ревізійні люки, які ми залишили для доступу до вентилів і труб у ванній і туалеті.

Пилюки і бруду було купа. Здавалося, що кінця цього всього не буде! Але коли пішов процес укладання плитки , Ми почали розуміти для чого ми так старалися.

використовувані матеріали

використовувані матеріали

Плитку вибрали польську, вона відрізнялася якістю і доступною ціною. Укладати її виявилося суцільним задоволенням.

Стіни рівняли розчином з піску та цементу в потрібних пропорціях. Для укладання плитки використовували клей Cerasit. Для рівності стін використовували рівень, а для підлоги відбивали маяки - кумедний процес. Купили на ринку гумовий прозорий шланг і набравши в нього води, відбивали маячки, коли водичка в лівій і правій трубочці була на одній мітці. Після, цієї ж фірми вибрали затірку для швів і силіконовий клей, він знадобиться, щоб змастити дотику ванній, умивальника з плиткою, щоб уникнути появи грибка.

Після, цієї ж фірми вибрали затірку для швів і силіконовий клей, він знадобиться, щоб змастити дотику ванній, умивальника з плиткою, щоб уникнути появи грибка

Ось тут ми зробили щось не те, до сих пір не розумію що, так як грибок все ж з'явився і навіть дуже швидко.

вибір сантехніки

Ванну вибрали чеського виробництва (Рехау), за відгуками вони зараз кращі. А сантехніку німецьку - Grohe, так як на неї гарантія по 3-4 роки. Оскільки приміщення маленькі - кольору вибирали світлі, щоб візуально збільшити простір, і в той же час яскраві. Хотілося б, щоб не було схоже на інших, свою родзинку додати. Тому ми вирішили, обкладаючи низ самою ванною, зробити виїмку для ніг (щоб зручніше було мити, прати щось руками), для цього помістили плитку під нахилом.

Вийшло досить оригінально, по крайней мере, раніше я такого не бачила.

Стелі зробили з ПВХ панелей , В нех симетрично розмістили точкові світильники. Полички в туалеті зроблені з гіпсокартону і обкладені плиткою. Дуже зручна штука, без особливих витрат. Туди поміщається вся хімія і ще ціла купа речей, яким я ніяк не можу поки знайти гідне місце. Знаєте, і викинути шкода, і використовувати ніде ...

Ще належить вибрати дзеркало і полки над умивальником.

Ось такі ось кімнати у нас вийшли: затишна ванна в рожевих відтінках і практичний туалет в бежево-персиковому кольорі.

Були ідеї про суміщення санвузла, але потім вони швидко відпали, кожен хоче самоти. Минуло чимало часу, перш ніж наші кімнати стали такими, як вони є на фото. Було витрачено багато сил і грошей, але нам подобатися остаточний результат. Залишилася справа за малим - вибрати дзеркало, килимки і декор. Впевнена, що ми і з цим впораємося!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама