Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт ванної кімнати своїми руками

  1. Розробка проекту
  2. Демонтажні роботи
  3. Підготовчий етап
  4. Гідроізоляція і стяжка
  5. комунікації
  6. Оздоблення
  7. Сантехніка та електрика

Якісна обробка приміщення, установка сучасного сантехнічного обладнання допоможе зробити ванну кімнату по-справжньому комфортною та функціональною Якісна обробка приміщення, установка сучасного сантехнічного обладнання допоможе зробити ванну кімнату по-справжньому комфортною та функціональною. При цьому загальні витрати на серйозну модернізацію досить високі. Ремонт ванної кімнати своїми руками дозволить скоротити витрати, або придбати матеріали і обладнання більш високої цінової категорії. Корисну інформацію про самостійне проведення робіт можна знайти на відео нашого сайту.

Розробка проекту

В процесі підготовки проекту ремонту потрібно вирішити цілий ряд взаємозв'язаних питань:

  • визначити обсяг підготовчих робіт (косметичний або капітальний ремонт);
  • розробити дизайн ванної кімнати з урахуванням розміщення сантехнічного обладнання та побутової техніки (пральна машина, бойлер);
  • визначитися з вибором матеріалів і технологією монтажу;
  • скласти кошторис і намітити графік робіт.

Обсяг підготовчих робіт залежить від стану стін, підлоги, стелі і комунікацій приміщення, а також від типу будівельних конструкцій та облицювання. Якщо передбачається заміна підлогового покриття, слід розкрити підлогу, щоб перевірити стан стяжки. Наявність тріщин і пустот при простукуванні поверхні, а також факти протікання в минулому, вказують на необхідність заміни стяжки і створення надійної гідроізоляції.

Увага! Вибір технології облаштування підлоги істотно впливає на терміни проведення ремонту - стяжка або наливна підлога повинні набрати необхідну міцність, перш ніж можна буде перейти до подальших робіт.

Дизайн ванної кімнати повинен бути не тільки привабливим, але і ергономічним. Колірна гамма вибирається виходячи з індивідуальних переваг і особливостей приміщення: світлі тони оздоблення допоможуть візуально збільшити ванну кімнату. Цікаві рішення можна запозичити з тематичних фото.

На даному етапі необхідно визначитися з вибором і розміщенням сантехнічного обладнання, вирішити питання про можливу заміну ванни на нову або на душову кабіну. Важливо врахувати особливості підключення обладнання, ретельно продумати схему майбутніх комунікацій - водопровідних і каналізаційних труб, електропроводки (для освітлювальних приладів, ванни з гідромасажем, душової кабіни з підсвічуванням, вентилятора витяжної системи, пральної машини і т.п.).

Довговічність обробки ванної кімнати залежить від вибору матеріалів і дотримання технології монтажу покриттів і конструкцій. Матеріали повинні бути екологічно чистими і безпечними для здоров'я людини, зносостійкими, легко миються, стійкими:

  • до впливу води і пари;
  • до перепадів температур;
  • до біологічного руйнування;
  • до впливу агресивних засобів.

Вибір оздоблювальних матеріалів багато в чому диктує технологію робіт і особливості дизайну: наприклад, під панельної обшивкою стін можна заховати електропроводку для душової кабіни, обшивка стелі пластиковими панелями дозволяє вмонтувати вологозахищену точкову підсвітку.

Демонтажні роботи

До початку демонтажних робіт при капітальному ремонті потрібно відключити електрику в приміщенні До початку демонтажних робіт при капітальному ремонті потрібно відключити електрику в приміщенні. У процесі ремонту використовується переносна лампа на довгому шнурі. Потім від'єднується і виноситься сантехніка (якщо передбачається ремонт підлоги - включаючи ванну), на водопровідні та каналізаційні труби встановлюються заглушки.

Важливо! Якщо планується заміна комунікацій, необхідно заздалегідь запланувати зрізання труб, по яких подається вода у ванну кімнату, і установку заглушок, щоб не залишити без води решту квартиру.

В процесі демонтажу знімається оздоблення стелі та стін, після цього знищується підлогове покриття і стяжка. Найбільш трудомістким є демонтаж добре приклеєною на стіни і підлогу плитки. Рекомендується використовувати електроінструмент і уважно ознайомитися з технологією робіт, скориставшись інструкцією, знятої на відео.

Зі стелі знімається побілка - змивається або счищаются відстаючі шари з наступною обробкою поверхні грунтовки. З цегляних стін повністю знімається штукатурка. Фарбу з бетонних стін рекомендується обдерти. На останньому етапі знімається підлогове покриття, в разі необхідності демонтується стяжка і стара гідроізоляція.

Підготовчий етап

Перед монтажем фінішної обробки необхідно:

  • прокласти приховані комунікації (при необхідності - замінити полотенцесушитель);
  • вирівняти стелю і стіни;
  • виконати гідроізоляцію приміщення;
  • укласти стяжку.

Прихована прокладка труб можлива в цегляних або блочних перегородках. У залізобетонних панелях штроби під трубопровід НЕ пробивають, тому комунікації ховають в короби або під укоси.

Якщо стеля і стіни планується пофарбувати, важливо якісно вирівняти і зашпаклювати площині. Штукатурка цегляних або блочних стін у ванній кімнаті виконується в два шари, базовий і фінішний, щоб покриття не розтріскуються при різких коливаннях температури.

Стіни під облицювання кахлем шпаклювати не потрібно - плитковий клей краще тримається на поверхні з невеликими нерівностями. При цьому важливо, щоб стіни були рівними (за рівнем) і сполучалися строго під прямим кутом: тільки в цьому випадку облицювання буде виглядати ідеально. Рівні стіни необхідні і для монтажу пластикових панелей методом наклеювання. Якщо панельна облицювання кріпиться до обрешітки, то особливого вирівнювання стін не потрібно.

Гідроізоляція і стяжка

Гідроізоляція підлоги - один з найважливіших етапів робіт Гідроізоляція підлоги - один з найважливіших етапів робіт. Ремонт ванної кімнати своїми руками має на увазі використання доступних і простих в монтажі матеріалів. В першу чергу це рулонний або обмазочная гідроізоляція, монтаж якої не вимагає професійних навичок і спеціального устаткування.

Незалежно від обраного гідроізоляційного матеріалу водозахисний шар повинен закривати стіни на висоту 10-15 см. Рулонний матеріал на кутах укладається складками, без розрізів. При використанні обмазувальних матеріалів сполучення стін і підлоги рекомендується проклеїти водонепроникною стрічкою на основі синтетичного каучуку. Більш докладно хід робіт з гідроізоляції приміщення можна вивчити на відео.

Поверх гідроізоляційного шару можна укласти традиційну цементно-піщану стяжку, або використовувати наливна підлога. Суха стяжка в ванних кімнатах не використовується через високу гігроскопічності.

комунікації

Для прихованої прокладки водопроводу рекомендується використовувати труби із зшитого поліетилену або поліпропілену. У металопластикових труб з компресійними фітингами слід систематично перевіряти герметичність з'єднань, виконувати їх протяжку. Надійний трубопровід з поліпропілену збирається за допомогою полімерних фітингів і спеціального паяльника, який можна взяти напрокат. Труби із зшитого поліетилену монтуються з використанням насувних гільз - це простий і дуже надійний спосіб з'єднання. Тематичні відео дають можливість оцінити особливості монтажу всіх видів труб, щоб вибрати оптимальний варіант.

Вибрати зливні труби досить просто: на ринку широко представлені якісні вироби з ПВХ і поліпропілену. Для відводу стоків від сантехнічного обладнання підійдуть труби ПВХ, розраховані на транспортування рідини температурою до 65 ° С, для підключення пральної машини рекомендується використовувати поліпропіленові труби, здатні витримати температуру до 95 ° С. Трубопровід, зібраний на прокладці з герметиком, монтується після закінчення облицювальних робіт. Він повинен розташовуватися під невеликим кутом до точки входу в каналізаційний стояк.

Оздоблення

Замість традиційної фарбування при ремонті власними силами сьогодні все частіше використовуються: Замість традиційної фарбування при ремонті власними силами сьогодні все частіше використовуються:

  • металеві панелі;
  • вологостійкий гіпсокартон;
  • панелі ПВХ.

Важливо! Залежно від поздовжнього або поперечного розташування панелей залежить кількість відходів при розкрої. З метою економії матеріалу рекомендується виконати попередні розрахунки.

Найпростіший варіант обробки стін - наклейка стеклообоев, стійких до вологи і механічних впливів. Їх легко перефарбувати, що дозволяє без особливих зусиль змінювати зовнішній вигляд ванної кімнати.

Пластикові панелі можуть монтуватися до стіни на клей або кріпитися до обрешітки - важливо використовувати обрешітку з металевого профілю, або дерева, обробленого спецзасобами, що підвищують стійкість деревини до вологи.

Традиційний варіант облицювання стін і підлоги - укладання кахельної плитки або керамограніта. Якщо немає досвіду робіт, корисно дізнатися всі нюанси технології з відео, підготовленого професіоналами.

Сантехніка та електрика

У ванній кімнаті крім традиційного умивальника може бути встановлена ​​ванна (класичної форми або кутова), душова кабіна або піддон. Сантехніку слід встановлювати строго по рівню - у сучасних моделей ванн і душових кабін передбачена можливість регулювання ніжок. Змішувачі для ванни і умивальника кріпляться до стіни або встановлюються на самому сантехническом обладнанні, якщо це передбачено конструкцією. У другому випадку використовується гнучка підводка.

Сьогодні в ванних кімнатах використовується велика кількість електроприладів. Монтаж електророзеток допускається при дотриманні ряду умов:

  • установка УЗО на щиток або використання розетки з вбудованим УЗО;
  • електророзетка повинна розташовуватися не ближче 60 см від найближчої точки водорозбору;
  • розетка повинна мати максимальний ступінь захисту від вологи і бризок;
  • використовується прихована проводка в гофрованому пластиковому кожусі.

Незважаючи на високу трудомісткість, ремонт у ванній кімнаті можна здійснити власними силами. Вибір оптимальних рішень, уважний підхід до дрібниць дозволить повною мірою реалізувати все задумане.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама